Supažindins ir su delfinais, ir su jūrų liūtais

Miestas

Šį ketvirtadienį, 14.30 val., Lietuvos jūrų muziejus kviečia jau į paskutinę tiesioginę transliaciją iš delfinariumo „Virtualu, bet tikra“, kurią galima žiūrėti muziejaus paskyroje socialiniame tinkle Facebook. Jos metu ne tik galima pamatyti, kaip gyvena ir ką veikia delfinai, bet ir diskutuoti, užduoti klausimus komentaruose, į kuriuos atsakys treneriai tiesioginio eterio metu.

Evaldo Lasio nuotr.

Paskutinė transliacija yra skirta jautriausiai delfinariumo temai – delfinų terapijai. Lietuvoje yra nemažai specialiųjų poreikių turinčių vaikų, kuriems kartais didžiausias iššūkis tiesiog bendravimas. Delfinai yra draugiškiausi bei nuoširdžiausi pagalbininkai vaikams, kuriems reikia išmokti pasitikėti savimi. Moksliškai įrodyta, kad po delfinų terapijos daugumai vaikų sumažėja baimė būti nesuprastiems, sustiprėja pasitikėjimas savimi ir kitais, tobulėja bendravimo įgūdžiai, o treniruotės vandenyje gerina motoriką, ramina, padeda koncentruotis, atsipalaiduoti ir labiau pajausti savo kūną.

Delfinų terapijos centre rengiami užsiėmimai, skirti žmonėms su fizine, protine negalia, sergantiems neurologinėmis ligomis, patyrusiems psichoemocines traumas. Ši programa gerina savijautą, pažinimo ir socializacijos įgūdžius. Bendravimo su delfinais užsiėmimai nėra gydymo alternatyva, ji negali pakeisti tradicinės medicinos paslaugų, tačiau gali paskatinti pozityvius pokyčius.

Šioje transliacijoje – ir pažintis su kitais delfinariumo gyventojais: penkiais kaliforniniais jūrų liūtais. Tai – komunikabilūs ir linksmi jūrų žinduoliai, užaugantys net iki 400 kg svorio. Jų plaukmenys priemena nedidelius irkliukus, todėl jie vadinami irklakojais.

Gyvūnų treneris Mindaugas Lukošius sako, kad kaliforniniai jūrų liūtai – draugiški gyvūnai, mėgstantys susiburti į dideles kolonijas. Puikiai nardo: lengvai pasiekia net 200 m gylį. Nepaprastai vikrūs: vandenyje tiesiog sklendžia. Todėl dažnai net vadinami jūrų angelais. Jūrų liūtų ūsai – ypatingi: vandenyje veikia, kaip antena, gaudanti informaciją, kas, kur ir kaip juda. Lietuvos jūrų muziejuje kaliforniniai jūrų liūtai gyvena nuo 1996 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūrų muziejus kviečia mokytojus registruotis edukacinėms veikloms

Lietuvos jūrų muziejus, bendradarbiaudamas su Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centru, balandžio 4 dieną rengia patyriminę-metodinę dieną, skirtą mokytojams. ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Lietuvos jūrų muziejus priglaudė pirmąjį šių metų pamestinuką

Šį sekmadienį į Lietuvos jūrų muziejų atgabentas pirmasis šiemet pajūryje rastas išsekęs Baltijos pilkųjų ruonių jauniklis. Apie jį pranešė žmonės, ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This