Žvejų rūmai sulaukė dėmesio: ruošiama modernizavimo koncepcija

Miestas, Svarbu

Prieš keturiasdešimt metų pastatytas Žvejų rūmų pastatas sulaukė dėmesio – žengiami pirmieji žingsniai jo modernizavimo link.

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje vyko pasitarimas dėl Žvejų rūmų modernizavimo koncepcijos parengimo.

Prieš beveik 40 metų pastatytus Žvejų rūmus pagaliau norima modernizuoti. Palmiros Mart nuotr.

„Realiai tarėmės dėl techninės specifikacijos pirkti paslaugą – parengti modernizavimo koncepciją. Tikimės, kad kitų metų pavasarį turėsime galimybių studiją ir dėl pastatų, ir dėl veiklos juose. Tada bus galima priimti tolimesnius sprendimus“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

Jos teigimu, modernizavimo koncepcijai parengti numatyti beveik metai, nes net neabejojama, kad procesas užtruks.

„Pastatas yra išskirtinis, išskirtinėje vietoje, jame yra daug veiklų, todėl yra daug suinteresuotų pusių. Norime, kad koncepcijos rengėjai visas jas išklausytų, išgirstų, įvertintų nuomones ir poreikius. Šiais laikais, kai viskas dar vyksta nuotoliniu būdu, organizuoti tokias diskusijas sudėtinga, todėl koncepciją ir planuojame turėti tik kitais metais“, – aiškino E. Deltuvaitė.

Be to, šiųmečiame miesto biudžete numatyta tik pusė koncepcijai parengti reikalingų lėšų, kita pusė bus sumokėta kitais metais.

Klaipėdos žvejų kultūros ir sporto rūmai buvo atidaryti 1982 metų birželio 18 dieną. Tądien miestiečiai ir miesto svečiai miniomis plūdo pasižiūrėti didžiausio miesto kultūrai ir sportui skirto pastato. Ilgą laiką jie buvo laikomi prestižiniais.

Iki 1996 metų šis pastatas priklausė Lietuvos žuvies pramonės gamybiniam susivienijimui „Jūra“. Šiam ėmus byrėti, Klaipėdos miesto savivaldybės pastangų dėka 1996 metais Žvejų kultūros ir sporto rūmai perėjo Klaipėdos miestui.

Nuo tada beveik 8 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatas ir patalpos jame buvo tik kartas nuo karto paremontuojamos, bet kapitalinio remonto ar modernizavimo pastatui dar nepavyko sulaukti.

Šiemet numatyta sutvarkyti Žvejų rūmų aplinką, kad ji derėtų prie greta įrenginėjamo Sakurų parko.

11 Comments

  1. Petriukas

    Miesto valdžia dirba principu „Mes padiskutavome, aš nutariau” Šitą pastatą reikėjo atiduoti MUzikiniam teatrui, o neįsprausti prie Dangės su vasiukų projketais apie mėnulius ir milijoninius požeminius garažus, kai visas pasulis veja automobilius iš centro.Puiki urbanistinė ir arcitektūrinė erdvė tokiam teatrui buvo žvejukai .O kultūrnamis galėjo likti miesto centre kaip ir yra visose normaliouse šalyse,kad žmonės galėtų lengvai visą dieną naudotis ta erdve

    Reply
    • Tadas

      Atkatu valdzia tesia veikla. O tuliko nenori prie mazvydo paminklo pastatyt is naujo? Uz milijonus?

  2. Gutis

    Galu gale gal renovuos ta seniena. Gal po renovacijos atrodys geriau ir mebedarys gėdos miestui.

    Reply
    • Stepas

      Viena plyta 50 euru. Ir seniena pavirs naujiena. Miesto geda- tai savivaldybes administracija. Pripute etatu ir gyvena sau. Patareju patarejai, Klaipedos atkatnikai, burejai

  3. Rokas

    Apgailėtinas mokesčių mokėtojų pinigų taškymas, eilinį kartą sugalvojo nesąmone, tik kad parodytų kad galvoja.

    Reply
  4. Kažkieno

    ambicijų ir užgaidų miestas. Prie Taraškevičiaus šiuo rūmus kaip moraliai pasenusius buvo skelbiama kad planuojama griauti ir gabalas žemės kažkaip atiduotas daugiabučiui statyti. Tada sakė – kol kas palaukite nes reikia teatrą baigti remontuoti ir švyturio areną baigti.

    Reply
  5. savivaldybės Genijai

    „Šiemet numatyta sutvarkyti Žvejų rūmų aplinką,” po to darys galimybių studija, rengs koncepcijas ir išgriaus tą „aplinką” ar kažkokia nauja studija privalės prisiderinti prie sovietinio kulttūrnamio ir supuvusių požemio komunikacijų? O kada kultūros vedėja Deltuvaitė specifikuos šalia numirusio daugiabučio paskendusius pamatus?

    Reply
  6. T

    Bet tai per 40 metų nesugebėjo per ES fondus gauti lėšų ir sutvarkyti pastatą, kas ten vadovauja, ar nėra vadovų?

    Reply
    • ezys

      Siaip jau Lietuva i ES istojo pries 17 metu 😉

  7. Vaida

    Kol ten sėdės pensininkų vadybinkų būrelis, ten niekas nepajudės iš mirties taško. Pažiūrėkit kas vadovauja ir dirba ten. Miesto renginiai tragiški, reiktų atlikti ir kruopštų auditą, nes ytariu, kad gali būti neviskas skaidru su finansais.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Tarptautinei teatro dienai – premjera ir žiūrovų pamėgti spektakliai

Pasitinkant tarptautinę teatro dieną Klaipėdos Žvejų rūmuose kovas buvo paskelbtas teatro mėnesiu. Renginių afiša skelbia net dvylika spektaklių, kuriuos rodė ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Žvejų rūmuose - kitoks Nedos Malūnavičiūtės koncertas

Kovo 28 d. 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmai kviečia praleisti vakarą su Neda Malūnavičiūte (vokalas, fleita) ir Richardu Baniu (fortepijonas). ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas

Kovo 11-ajai skirti renginiai

1990 m. kovo 11 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą, kuriuo Lietuva paskelbta nepriklausoma valstybe. Šiemet ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This