VMI: mokestinės paskolos sutartis be palūkanų – iki vasario pabaigos

Konsultacijos

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, jog įmonės, kurios pavasarį buvo laikomos nukentėjusiomis, tačiau rudens karantino metu jų veikla nebuvo apribota ir į naująjį nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą nebuvo įtrauktos, iki vasario 28 d. dar gali kreiptis į VMI ir sudaryti mokestinės paskolos sutartį (MPS) be palūkanų. Klaipėdoje yra 336 tokios įmonės.

„Priminimus apie galimybę sudaryti mokestinės paskolos sutartis be palūkanų iki vasario pabaigos išsiuntėme visoms įmonėms, turinčioms mokestinę nepriemoką. Iš viso minėtos 336 Klaipėdos įmonės yra sukaupusios bendrą per 6,4 mln. eurų mokesčių nepriemoką. Mažesnę nei 100 eurų nepriemoką turi 68 uostamiesčio įmonės, o didesnę nei 100 tūkst. eurų – 17 įmonių, jų atidėti mokesčiai sudaro per 4,5 mln. eurų sumą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos VMI viršininkas Audrius Morkūnas.

Pažymėtina, jog dėl MPS be palūkanų sudarymo turėtų kreiptis ir tos įmonės, kurių prašymai jas įtraukti į naująjį nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą šiuo metu yra vertinami. Kreiptis dėl MPS verta nelaukiant atsakymo – jei įmonės prašymas įtraukti į sąrašą patenkintas nebus, ji po vasario 28 d. jau nebegalės sudaryti MPS be palūkanų, nes bus laikoma, kad tokios sutarties įmonė nepageidauja. Nuo kovo 1 d. jai galiotų įprasta mokesčių mokėjimo ir MPS su palūkanomis sudarymo tvarka, o turima nepriemoka taptų skola.

Dėl MPS sudarymo reikia kreiptis per Mano VMI (Paslaugos > Užsakyti Paslaugą > Mokesčių apskaita ir mokėjimai > Mokestinės nepriemokos sumokėjimo terminų atidėjimas arba išdėstymas).

Visoje šalyje mokestinės paskolos sutartis be palūkanų jau sudarė apie 4 tūkst. įmonių. Jos yra išdėsčiusios ir dalimis sumokės beveik 290 mln. eurų mokesčių ir įmokų.

Tiek pavasarį sudarytą, tiek ir naująjį nukentėjusių nuo COVID-19 įmonių sąrašą galima rasti VMI internetinėje svetainėje, skiltyje Nukentėjusiems nuo COVID-19 > Informacija verslui. Konsultacijas mokestinės paskolos sudarymo bei kitais mokesčių klausimais galima gauti paskambinus 1882 ar pateikus paklausimą elektroniniu būdu per Mano VMI.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

VMI: įsibėgėja verslo liudijimų išdavimas 2024 metams

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad atvėrus galimybę įsigyti verslo liudijimus 2024 m., per pirmąją savaitę tuo pasirūpino ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Verslas

VMI: jau galima įsigyti verslo liudijimus 2024 metams

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo pirmadienio gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

VMI: perkant automobilius vis dar dominuoja atsiskaitymas grynaisiais

Statybos bei prekybos įmonės vis dar įvairiais būdais bando išvengti sąžiningo pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sumokėjimo, paskui jas seka ir ...
2023-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This