Į Klaipėdą pargabentas vienas iš tarptautinio narkotiktų kontrabandos tinklo vadeivų

Kriminalai ir nelaimės

Šią savaitę pagal Europos arešto orderį (EAO) iš Suomijos į Klaipėdą pargabentas nuo 2019 metų ieškotas vienas iš įtariamų tarptautinės nusikalstamos veikos organizatorių.

Įtariama, kad 47 metų klaipėdietis maskuodavo kvaišalų kontrabandą tarptautinių krovinių ir žmonių pervežimo mikroautobusais individualia veikla.

Bendradarbiaujant su Suomijos teisėsaugos pareigūnais, jis ir jo bendrininkas buvo sulaikyti Helsinkyje 2018 m. gegužės mėn. Taip pat buvo sulaikyti ir užsienyje gyvenę Lietuvos ir Suomijos piliečiai. Bendros operacijos metu Suomijoje per kratas rasta apie 6 kg amfetamino ir per 12 000 tablečių su psichotropiniais vaistais.

Organizuota grupuotė veikė keliose valstybėse, todėl tyrimą uostamiesčio kriminalistai atliko bendradarbiaudami su užsienio teisėsaugos institucijomis. Tyrėjai nustatė, kad grupuotės nariai labai dideliais kiekiais įveždavo į Lietuvą kontrabanda iš užsienio atgabentas narkotines ir psichotropines medžiagas, platino jas Lietuvoje bei gabeno pagal užsakymus į kitas šalis.

Nežinodami apie bendrininkų sulaikymą Suomijoje, kiti grupuotės nariai tęsė suplanuotus nusikaltimus.

Įtariama, kad jie organizavo labai didelio kiekio kvaišalų kontrabandą į Lietuvą. Kitą dieną po įtariamųjų sulaikymo Suomijoje, Klaipėdos pareigūnai Kaune sulaikė jų sėbrus.

Per kratas paimta daugiau nei 53 kg kanapių dervos, apie 6 kg kanapių bei apie 3,3 kg ekstazio tablečių. Lietuvoje iš neteisėtos apyvartos paimtų kvaišalų „gatvės“ kaina gali siekti 650 000 eurų.

Taip pat rastas Jungtinėje Karalystėje pavogtas motociklas, savadarbis šaunamasis ginklas, pneumatinis šautuvas, netikras vairuotojo pažymėjimas, įrankiai ir priemonės narkotikams pakuoti bei kiti įkalčiai.

Dalis grupuotės narių nuteisti

2019 m. gegužės mėn. dalis uostamiesčio pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo su kaltinamuoju aktu buvo perduota teismui – kaltinimai dėl kvaišalų kontrabandos ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais organizuotoje grupėje pareikšti trims asmenims.

2019 m. gruodžio mėn. Kauno apygardos teismo nuosprendžiu dviem kaltinamiesiems paskirtos atitinkamos 4 m. ir 4 m. 6 mėn. laisvės atėmimo bausmės.

2020 m. kovo mėn. Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžiu trečiajam kaltininkui paskirta 12 m. 9 mėn. laisvės atėmimo bausmė. Konfiskuotas ir kaltinamųjų turtas, į kurį buvo apribotos nuosavybės teisės.

2018 m. rugsėjo mėn. Helsinkio teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį narkotikų kontrabandininkams ir prie neteisėto disponavimo jais labai dideliais kiekiais prisidėjusiems asmenims. Klaipėdiečiui paskirta 5 m. 6 mėn., kitam Lietuvos Respublikos piliečiui – 3 m. 8 mėn., suomiui – 4 m. laisvės atėmimo.

Neatlikęs visos bausmės, 47 metų klaipėdietis perduotas Lietuvai pagal EAO ir šią savaitę pristatytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę.

Už nusikalstamas veikas, padarytas Lietuvoje, jam pareikšti įtarimai dėl organizuotoje grupėje įvykdytų narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandos bei platinimo labai dideliais kiekiais, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei kitų nusikaltimų.

Įtariamasis suimtas trims mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos kriminalistai sulaikė asmenis, turėjusius didelį kiekį narkotikų

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenis, įtariamus disponavus dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai gruodį, kuomet Klaipėdoje, ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Progimnazijoje rasta narkotikų

Policija pranešė, kad antradienį, apie 12.30 val., Klaipėdos „Gabijos“ progimnazijoje rastas polietileninis maišelis su baltos spalvos biriais milteliais. Įtariama, kad ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Jaunimo centre - narkotikais apsinuodijęs nepilnametis

Policija pranešė, kad ketvirtadienio vakarą, apie 19.30 val., Kretingoje, Rotušės aikštėje esančiame Atvirame jaunimo centre rastas galimai narkotinėmis medžiagomis apsinuodijęs ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This