Ką reikia žinoti apie skiepijimo procesą Klaipėdos rajone?

Koronavirusas

Klaipėdos rajono savivaldybė išplatino interviu su Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro (ESOC) vadovu Justu Ruškiu, kuriame jis dėsto informaciją apie skiepijimą nuo koronaviruso.

Klaipėdos universitetinės ligoninės nuotr.

Kaip gyventojai sužino, kada atėjo jų eilė skiepytis?

Šiuo metu Klaipėdos rajone yra skiepijami gyventojai nuo 65 metų. Žmogui reikia sulaukti tik skambučio. Jei asmuo yra prisirašęs pas šeimos gydytoją, dirbantį vienoje iš rajono poliklinikų, su juo susisiekia slaugytoja. Jei jis pageidauja skiepo, slaugytoja jį užregistruos ir suderins procedūros laiką bei vietą. Neturinčius galimybės atvykti į skiepijimo vietą, slaugytojos turi informuoti, kad galima  pavėžėjimo paslauga. Jei jos to nepadarys, senjoras pats gali to paprašyti. Pavėžėjimu pasirūpins Klaipėdos rajono savivaldybė. Džiaugiuosi, kad neįgaliesiems savo pagalbą pasiūlė „Socialinis taksi“ – į skiepijimo vietą negalią turintys gyventojai vežami nemokamai. Norint gauti šią paslaugą, reikia registruotis interneto tinklapyje www.socialinistaksi.lt arba paskambinus telefonu +370 687 44 001. Gyventojai, kurie dėl sveikatos priežasčių turi judėjimo sunkumų, bus skiepijami savo namuose.

Yra ir tokių žmonių, kurie prie gydytojo prisiregistravę kitame rajone. Kur skiepytis jiems?

Ekstremaliųjų situacijų operacijų centre aptarėme ir šį klausimą. Jeigu gyvenate rajone ir norite čia skiepytis, bet esate prisiregistravę kitos savivaldybės gydymo įstaigoje, pavyzdžiui, Klaipėdoje, skambinkite Visuomenės sveikatos biuro konsultantėms. Jų kontaktai: Rima Leonauskienė (tel. 8 655 15 848) ir Irma Karpavičė (tel. 8 655 14 095). Jūsų kontaktai bus perduoti artimiausiam skiepijimo centrui ir su jumis dėl konkretaus paskirto laiko skiepijimui susisieks atsakingas asmuo ir nurodys, kada turite atvykti.

Ar gyventojas gali pasirinkti, kokia vakcina nori būti skiepijamas?

Gyventojas gali tik rinktis – skiepytis ar nesiskiepyti. Atvykęs į skiepijimo vietą jis sužino ir vakcinos rūšį. Visos vakcinos yra saugios. Jų efektyvumas siekia nuo 70 iki 95 procentų. Lietuvoje naudojamos vakcinos yra perėjusios aukščiausius saugumo standartus atitinkančius bandymus, kurie yra atliekami ir testuojant kitas vakcinas bei vaistus. Šios vakcinos yra naudojamos visame pasaulyje ir jomis paskiepyti jau milijonai žmonių. Tik noriu priminti, kad tiek pati vakcina, tiek paslauga gyventojams yra nemokama – iš gamintojų vakcinas perka valstybė.

Ar jūs pats skiepysitės?

Žinoma. Man svarbiausias mano ir artimųjų saugumas. Nepriklausau jokiai prioritetinei skiepijamų asmenų grupei, todėl savo skiepo sulauksiu pagal amžių. Matome atvejus, kada žmonės atsisako skiepytis vien dėl to, jog jiems nepatinka vakcinos gamintojas. Manau, kiekvienas norime susigrąžinti gyvenimą, kurį iš mūsų „pavogė“ koronavirusas. Kad galėtume vėl apkabinti artimus žmones, susitikti su draugais, lankytis renginiuose, keliauti. Šiuo metu turime rodyti didžiausią solidarumą. Kuo greičiau suformuosime masinį imunitetą, tuo greičiau visuomenėje cirkuliuojantis virusas taps mažiau pavojingas.

Daugiau informacijos apie vakcinas, skiepijimo grafiką Klaipėdos rajone bei atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimas galima rasti specialiame Klaipėdos rajono gyventojams skirtame puslapyje https://koronavirusas.klaipedos-r.lt/vakcinavimas/.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje blogėja du COVID-19 rodikliai

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (keturi žmonės užsikrėtė antrą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus užsikrėtė pirmą, ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Po ilgesnės pertraukos - viena mirtis nuo COVID-19

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, šeštadienį Lietuvoje patvirtinti tik 9 nauji koronaviruso atvejai, iš kurių po vieną žmogų užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Vienas COVID-19 rodiklis Klaipėdoje pastebimai paaugo

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, penktadienį Lietuvoje patvirtinti 32 nauji koronaviruso atvejai, iš kurių šeši žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This