Klaipėdos miesto taryboje – nauja frakcija iš buvusios mero komandos (atnaujinta)

Politika, Svarbu

Kaip visuomeninio komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ nariai į miesto tarybą išrinkti politikai, panašu, niekaip negali rasti sau tinkamos vietos. Penktadienį miesto tarybos posėdyje paaiškėjo, kad įkuriama nauja frakcija. Sykiu tapo aišku, kad kita frakcija, įsteigta vos prieš pusmetį, išnyko.

A. Razbadauskas, E. Mantulova ir V. Radvila susibūrė į naują frakciją miesto taryboje. Martyno Vainoraus nuotr.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas penktadienį miesto tarybos posėdyje pagarsino miesto tarybos narių Elidos Mantulovos ir Vyčio Radvilos pareiškimus, kad jie traukiasi iš frakcijos „Už ateities Klaipėdą“.

Ši frakcija buvo įkurta pernai liepą. Ją įkūrė iš didžiausios miesto tarybos frakcijos, kurią sudarė su visuomeniniu komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ išrinkti politikai, pasitraukę E. Mantulova, V. Radvila, Judita Simonavičiūtė ir Vaida Raugelė. E. Mantulova buvo išrinkta frakcijos pirmininke, o V. Radvila – jos pavaduotoju.

V. Grubliauskas penktadienį pagarsino ir miesto tarybos nario Artūro Razbadausko pareiškimą. Jis pareiškė, kad traukiasi iš V. Grubliausko ir jo komandos frakcijos „Už Klaipėdą“.

Visi šie trys politikai informavo, kad įsteigia naują frakciją miesto taryboje „Už Klaipėdos ateitį“.

„Siekdami konstruktyvesnio darbo Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje, mes, tarybos nariai Artūras Razbadauskas, Vytis Radvila ir Elida Mantulova, traukiamės iš savo frakcijų ir jungiamės į naują frakciją ,,Už Klaipėdos ateitį‘‘. Pranešame, kad mūsų frakcija dirbs miesto tarybos valdančiojoje daugumoje bei vadovausis jos programa, kurios kūrime mes aktyviai dalyvavome. <…> Esame bendraminčiai, vienijami siekio įgyvendinti ES, nacionalinės regioninės politikos bei Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos tikslus. Kadencijos pradžioje pasirinkę darbą valdančiojoje daugumoje, puikiai supratome, kad nuomonių išsiskyrimas yra neišvengiamas. Tačiau esame įsitikinę, kad vardan bendro tikslo, būtina užgniaužti asmenines ambicijas, nebijoti būti nepopuliariais. Mūsų frakcijos nariai yra įsitikinę, kad tik tokia laikysena yra brandaus bendro darbo laidas“, – teigiama naujosios frakcijos išplatintame pranešime spaudai.

Pernai liepą įkurta frakcija „Už ateities Klaipėdą“ automatiškai subyrėjo, nes joje liko tik dvi narės, o frakciją turi sudaryti mažiausiai trys politikai.

Papildyta: Dabar jau nebeegzistuojančios frakcijos „Už ateities Klaipėdą“ buvusi narė Vaida Raugelė „Atvirai Klaipėdai“ teigė, jog frakcijos narių keliai išsiskyrė dėl nuomonių skirtumų miesto klausimais.

„Taip pat ir šiame miesto tarybos posėdyje planuotais svarstyti klausimais. Aš kategoriškai buvau prieš parkavimo rinkliavos didinimą, sakydama, kad pirmiausiai tikrai ne dabar laikas tai daryti, nekalbant apie zonų plėtimą, laiko ilginimą. Vytis Radvila, atvirkščiai, agitavo už tokio sprendimo priėmimą. Taip pat dėl sprendimo, kuris turėjo būti priimtas Girulių miško tema, po vykusios gyventojų apklausos. Frakcijos pirmininkė Elida Mantulova neapgynė bendros mūsų pozicijos bei merui teiktų pasiūlymų. O meras nesugebėjo sutelkti visos miesto tarybos ir suformuoti miesto bendros pozicijos išeinant iš vykusios gyventojų apklausos Girulių miško išsaugojimo klausimu, nors buvo pats šios apklausos ir iniciatorius, ir organizatorius. Tai tik pavyzdžiai iš paskutinės miesto tarybos klausimų“, – vardijo V. Raugelė.

Ji pabrėžė, jog į naują frakciją susibūrusius politikus vienija universitetas.

„Rektorius Artūras Razbadauskas, universiteto darbuotojas Vytis Radvila ir Elida Mantulova, kuri taip pat yra dirbusi KU, o jos dabartinis tiesioginis vadovas yra savivaldybės įmonės Klaipėdos autobusų parko direktorius, kuris yra pavaldus merui. Jų prioritetas – likti valdančioje daugumoje. Linkime jiems kuo didžiausios sėkmės“, – kalbėjo politikė.

Paklausta apie savo perspektyvas miesto taryboje, ji teigė, jog dabar tarybos narių ataskaitų rengimo laikas, o tai reiškia – pats metas peržvelgti metų iniciatyvas, balsavimus ir įsivertinti.

„Išryškėję nuomonių skirtumai miesto klausimais, atmetami siūlymai, abejingumas socialiniams klausimams, neteikiama informacija, lyderystės stoka, atsiribojimas nuo bendruomenės, proveržio strategijos „marinimas“, nevyriausybinių organizacijų, privačių sporto klubų ignoravimas ir neįtrauktis į procesus ir aibė vykusių kitų dalykų. Tai šis kolegų žingsnis yra tik dar vienas postūmis darbo opozicijoje link ir visiško atsiribojimo nuo to, kokiais metodais dirba šiandieninė valdančioji dauguma. Miestui ir miestiečiams naudingus sprendimus visada palaikiau ir palaikysiu, o apie apsisprendimą dėl tolimesnio darbo taryboje sprendimą priimsiu artimiausiu metu“, – patikino V. Raugelė.

Jei ji ir iširusioje frakcijoje buvusi Judita Simonavičiūtė nuspręstų pasitraukti į opoziciją, valdantieji nebeturėtų daugumos miesto taryboje – konservatorių ir „Už Klaipėdą“ frakcijas sudaro po 6 narius, naująjį darinį – 3, tad bent jau iki minimalios daugumos trūksta dar vieno balso.

27 Comments

  1. Tiesa

    Kiek girdeti Vaida raugele šį vakarą laisvės partijos valdyba vienbalsiai išmetė iš partijos – melavo jog iš stojo – ja išmetė… Klaiku! Kas toliau? Ateities klaipeda su Judita simonavičiute? sėkmės kuriant krutejima… Klaipėdos laukia nenuilstantis Juditos simonavičiutės proveržis!

    Reply
    • Laisves partijos tiesos nesejui

      teisesaugos institucijose pateiksi irodymus, kad melavo? Tada gal baigsi purva pilti pasislepes. Uz smeizta atsakyti, kad netektu viesai.

  2. Priminimas visiems buvusiems su liberalais

    Liberaluose gajūs posakiai:
    – Bej svojich, čtoby čiūžyje bojalys. Vertimas su rusų kalba nedraugajantiems „Mušk savus, kad svetimi bijotų” (aktualus dar nuo E.G laikų);
    – negausi daugiau…, nes nesidalini;
    – 200 – 300 narių dirba, kad šešioms Klaipėdos liberalų šeimoms gyventi būtų gera;
    – kai tik, kuris skyrius per daug sustiprėdavo, ateidavo laikas kirsti galvas: Jūsų skyrių naikiname, nes „blogai” dirbate;
    – Mes jums pasakysime su kuo bendrauti ir draugauti…;
    – po rinkimų: darbo vietų „saviškiams” neduosime, nes čia būtų nepotizmas;
    Galite pratęsti, liberalai ir kiti jiems prijaučiantys.

    Reply
  3. Simona

    Turi Raugelės glią. Ir čia užkliūvą. Bet išėjo iš mero frakcijos rektorius Razbadauskas. Ar jis jūsų akyse niekas?

    Reply
    • Anonimas

      Normalūs politikai su atsakomybės jausmu palieka mero frakciją ir dirbs Klaipėdos naudai. O Vaidai Raugelei – sėkmės, nepalūžo prieš puolimą kai iš jos nori atimti vadovavimą Laisvės partijai Klaipėdoje ir nustumti į šoną. Ką geriau surasite? Kas vadovaus? Mero patarėjai matyt.

  4. Prieš Klaipėdos isgrobstyma!

    Tai matai neįtiko mūsų meras. Bėga iš kestancio laivo,, didvyriai”. Nu ir begkit, nebus jūsų merui bus lengviau dirbti. Mere mes su Jumis!

    Reply
  5. S

    Gyvulių ūkis.

    Reply
    • Gyvuliai

      Nebepasidalina lovio

  6. Tu Melagė

    Kas įšstojo iš partijos? Vaida Raugelė? Nejuokink voverių)))) ją išmetė iš Laisvės partijos.

    Reply
    • Voverei

      teisesaugos institucijose pateiksi irodymus, kad melavo? Tada gal baigsi purva pilti pasislepes (-us). Uz smeizta atsakyti, kad netektu viesai.

  7. Sauliui

    Šiuos neįdomius straipsnius mane verčia skaityti meilė …Sauliau, mielas mano, nepavargsiu tau rašyti, suprasi gal kad tavo žmoną Vaidą visi atstumia, reiškia ir tu būsi atstumtas ir nepriimtas. Sugrįžk ten, kur visados tavęs laukia. Su politika tau nepavyko kaip matau, tai būk ten kur privalai būti širdimi. Negadink savo vardo ir pavardės.

    Reply
    • Humoras

      Daktaro Rauge pavarde paėmusiai moteriškei dar nei vienai gyvenimas (ne) susidėliojo… Panašu į tai Vaida ne išimtis… Reikia ne horoskopus skaityti o atsimerkti… Nereikėjo pavardės keisti būtų ir frakcijos nereikėje keisti… O sesutei linkiu nusiraminimo kada nors širdies daktaras ateis ir į jūsų palatą…

  8. Už tad su vaidute ir sutaria...

    Atkreipiu dėmesį į straipsnio autorės išsilavinimą – duomenys iš VRK… :

    5. Gimimo data 1983-02-15
    6. Nuolatinės gyvenamosios vietos adresas Neskelbiamas
    8. Pagal Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 36 straipsnio 11 dalį Jūs turite atsakyti į šiuos klausimus:
    8.1 Ar neturite nebaigtos atlikti teismo nuosprendžiu paskirtos bausmės? Neturiu
    8.2 Ar nesate asmuo, atliekantis privalomąją karo arba alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą, neišėjęs į atsargą ar pensiją profesinės karo tarnybos karys, statutinės institucijos ar įstaigos pareigūnas, kuriam pagal specialius įstatymus ar statutus apribota teisė dalyvauti politinėje veikloje? Nesu
    8.3 Ar einate pareigas, nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis? Nesuderinamos pareigos nurodytos Įstatymo 91 straipsnio 1 dalyje: Neinu
    8.4 Ar esate kitos valstybės renkamos valdžios institucijos narys? Nesu
    8.5 Ar esate kitos valstybės pilietis? Nesu
    9. Ar po 1990-03-11 buvote pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos arba bet kada buvote pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo, nepaisant to, ar teistumas išnykęs, ar panaikintas (Įstatymo 36 straipsnio 12 dalis)? Ne
    9.1 Jei buvote pripažintas kaltu, privalote nurodyti (dėl kiekvieno nuosprendžio atskirai) –
    9.2 Ar buvote pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos, kuri vėliau dekrimininalizuota? Ne
    9.3 Ar užsienio valstybės teismo buvote pripažintas kaltu dėl veikos, kuri pagal Lietuvos Respublikos teisę nelaikoma nusikalstama? Ne
    9.4 Ar buvote pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos, už kurią patraukimas baudžiamojon atsakomybėn laikomas politiniu persekiojimu? Ne
    10. Gimimo vieta Jonniškio raj., Reibinių km.
    11. Tautybė Lietuvė
    12. Išsilavinimas:
    Išsilavinimas Mokymo įstaigos pavadinimas Specialybė Baigimo metai
    Vidurinis Skaistgirio vidurinė mokykla abiturientė 2001
    Jei turite, nurodykite pedagoginį vardą, mokslo laipsnį Nenurodė
    13. Kokias užsienio kalbas mokate? Anglų
    14. Kokios partijos, politinės organizacijos narys esate (buvote)? Nenurodė
    15. Ar buvote anksčiau išrinktas į Lietuvos Respublikos Aukščiausiąją Tarybą, Seimą, savivaldybių tarybas; kitų Europos Sąjungos valstybių narių parlamentus, savivaldybių institucijas; Europos Parlamentą: Nenurodė
    16. Pagrindinė darbovietė, pareigos Individuali veikla, Fiinansų konsultantė
    17. Visuomeninė veikla Nenurodė
    18. Pomėgiai Nenurodė
    19. Šeiminė padėtis Nenurodė

    20. Vaikų vardai (pavardės) Nenurodė
    21. Be jau išvardintų atsakymų, ką dar norėtumėte parašyti apie save Nenurodė

    Reply
  9. Nuomone

    Kur apsireiškia ponia Judita ir ponia raugaliene viskas subyra 🙂 linkime nueiti į biralų sąjūdį pas liberalus :))

    Reply
  10. Nuomonė

    Valdantis Taboras žengia …, kaip nebūtų gaila, ne į dangų, o į liūną, į apšiurusio, nugyvento miesto statusą. O kai dėl universiteto, tai kas jame dabar nedirba? Universitetą gal išgelbės pandemija…Kažkas miestą užkeikė, nesusikuria komanda, nei Grubliauskas, nei kita žmogus vienas nieko nepadarys, reikia intelekto, o ne tuščiagarbių klėdesių ir asmeninės naudos ieškotojų. Gaila, kad taip sunkiai atkurtas miestas tampa politikantų intrigų auka.

    Reply
  11. Rokas

    Jūs ten ne frakcijas kurkit, o žiūrėkit kas Grubliauskų Vytautuką paleis. Vaitkus netinka nes su kalhoznikais, pradėkit jieskot tinkamo kandidato.

    Reply
  12. klaipėdietė

    ir kas rinko tą Grubliauską…būtų grojęs ramiai sau namie ir anūkus auginęs

    Reply
  13. Anonimas

    iverstkurizmas vedamas interesu. Nieko daugiau.

    Reply
  14. Anonimas

    Nieko naujo- tik nauja frakcija su gražiu pavadinimu!

    Reply
  15. jei jie ateitis

    Gal pažiūrėkite kaip kyla Klaipėdos universitetas,vadovaujant A.Razbadauskaui.

    Reply
    • Algis

      Ir jis kyla su eurais !!!!

    • Tomas

      Muilo burbulas o ne universitetas. Trečiųjų pasaulio šalių piliečių vilties tramplynas į Europą.

  16. jei jie ateitis

    reiškia Klaipėdai kaput 🙂

    Reply
  17. Vaje vaje

    Tai kur dingo Mero komanda ir jos frakcija? Kur žadėta Klaipėdos ateitis? Vienas iš karto dūmė pas konservatorius . Ir neapsiriko – dabar Seimo narys. Radvila, Mantulova ir Razbadauskas nebegali toliau kęsti valdančiųjų kvailysčių ir vicemerų nekompetencijos. Rudnosiukas palaiko ryšius su Laisvės partija ir planuoja naują derinį. Raugelė bus išmesta iš šios partijos už destrukciją ir flirtą su liberalais. Mero komandoje lieka pensininkai. Taraškevičius, Plečkaitis ir vicemeras Cesiulis siekantis visais būdais ištempti iki pensijos. Kas valdo Klaipėdą? Biudžetas nesurinktas. Kodėl nepaskiti KKT ir gatvių apšvietimo vadovai? Konservatoriai priima sau reikalingus sprendimus ir tiek.

    Reply
    • Kliedesiai

      Mantulova ir Radvila nebegali pakęsti valdančiųjų kvailysčių , vicemerų nekompetencijos? Prajuokinot..tai , kad jie lieka su valdančiaisiais , tik dar stipriau susikibę

  18. Juokdariai

    Nei viena šita frakcija nėra už, jie visi prieš miestą. O grubliauskas yra miesto parazitas.

    Reply
  19. Jons

    Vakar kaip tik rasiau, kad Raugele lydi destrukcija. Tai siandien pasipilde dar vienu destrukcijos epizodu. Net su ja nuo Mero frakcijos atskile kolegos, dabar atsiribojo nuo bendro darbo su ja ir Simonaviciute.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This