COVID-19 situacija šalyje stabilizavosi, bet yra pokyčių Neringoje

Koronavirusas, Svarbu

Per praėjusią parą ryškesnių koronavirusinės infekcijos šuolių nei šalyje, nei uostamiestyje nefiksuota. Klaipėdoje paros rodikliai net šiek tiek pagerėjo, o štai Neringoje – pablogėjo.

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį ištyrus 8000 mėginių, šalyje nustatyti 626 nauji koronaviruso atvejai. Viruso procentas mėginiuose, lyginant su ketvirtadieniu, išlieka panašus – apie 8 proc.

Neringa iš pirmos vietos pagal buvusį nulinį susirgimų skaičių 100 tūkst. gyventojų su 55 atvejais nukrito į penktą vietą.

Klaipėdoje susirgo 26 žmonės (ketvirtadienį – 60, trečiadienį – 30).  Lyginant su praėjusio penktadienio duomenimis naujų susirgimų uostamiestyje padidėjo nežymiai – 2,7 proc., o visoje Lietuvoje – 14,9 proc.

Klaipėda pagal 14 dienų 100 tūkst. gyventojų susirgimų skaičių tarp visų šalies savivaldybių iš 11-os vietos nukrito į 12-tą. Uostamiestyje šis rodiklis nuo 300,6 atvejų per parą sumažėjo iki 297 atvejų ir susilygino su iki šio skaičiaus padidėjusiu šalies vidurkiu.

Blogiausia padėtis toliau išlieka Švenčionių (618) ir Biržų (511) savivaldybėse, tačiau yra pokyčių Neringoje: čia vietoj ilgą laiką nefiksuoto nė vieno susirgimo, fiksuoti 55 atvejai ir Neringa iš buvusios 1-os vietos tarp mažiausiai sergančių turinčių savivaldybių nurito į penktą. Jos vietą užėmė Pakruojo savivaldybė su 49 susirgimų atvejais 100 tūkst. gyventojų.

Per parą šalyje mirė 9 žmonės, Klaipėdoje – vienas. Čia mirusiais nuo COVID-19 ligos laikomi 123 žmonės, šalyje – 3234.

Šiuo metu šalyje serga 7262, pasveiko 183 324. Klaipėdoje atitinkamai šie skaičiai yra 453 ir 11 581.

Per parą paskiepyti 8248 gyventojai. Iš viso šalyje jau paskiepyti 162 148 žmonės, iš jų 8,13 proc. moterų ir 3,17 proc. vyrų.

Uostamiestyje per parą paskiepyti 254 klaipėdiečiai.

3 Comments

  1. Na

    Ponai mielieji, reikia rašyti Klaipėdoje yra 26 teigiami testai, o kiek susirgo, niekas nepraneša. Kada pradėsim mąstyti? Teigiamas testai tai dar ne liga. Kiek jų yra klaidingų niekas nepraneša.

    Reply
    • Anonimas

      Nosiaryklėje rastas PGR dar nereiškia, kad jie serga, ir nereiškia, kad jie aktyviai platina infekciją“, – sako profesorius S. Čaplinskas. (15 min)

  2. Emigrantas

    Neringa? Matyt dievulis baudžia už savivaldybės koruociją.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos derbyje: studenčių entuziazmas prieš patyrusias žaidėjas

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finalo ketverto antrajame pusfinalyje Palangos arenoje penktadienį 19 val. prasidės Klaipėdos derbis tarp LCC tarptautinio ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

Gintautas Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: nesurinko reikiamo parašų skaičiaus

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu šaudmenų - baudos kariškiams ir žurnalistui

Klaipėdos apygardos teismas neviešuose teismo posėdžiuose išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai neteisėtai įgijus, gabenus ir realizavus didelį kiekį šaudmenų pareikšti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This