Pietinėje Klaipėdoje – naujas prekybos paskirties pastatas

Svarbu, Verslas

Pietinėje Klaipėdoje, daugiau nei 4 hektaro ploto sklype, planuojamas statyti naujas prekybos paskirties pastatas, kuriame bus ir administracinės, ir sandėliavimo patalpos. Numatoma, jog naujasis pastatas bus skirtas aptarnauti uosto veiklą.

Projektuotojų vizualizacija

Paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad naujas prekybos paskirties pastatas su administracinėmis ir sandėliavimo patalpomis projektuojamas Minijos g. 158 esančiame sklype, kurio plotas – 4,212 ha.

„Sklypas yra pietiniame Klaipėdos miesto rajone. Aplinkui – komercinės teritorijos. Pastatas projektuojamas sklypo vidurinėje dalyje, lygiagrečiai vakarinei sklypo ribai ir įvažiavimo keliui. Teritorija neužstatyta, auga keletas pavienių medžių. Patekimas į sklypą organizuojamas nuo privažiavimo kelio, į kurį patenkama iš Minijos g. Projektuojamas vienas įvažiavimas-išvažiavimas. Lengvieji automobiliai parkuojami esamoje aikštelėje. Sklype numatoma 11 proc. apželdintos teritorijos“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Juose pažymima, kad projektuojamam pastatui pagal teisės aktus privaloma įrengti 28 automobilių stovėjimo vietas.

Pats prekybos paskirties pastatas planuojamas stačiakampio plano, vieno aukšto, su antresole prekybinėje ir administracinėje dalyje.

„Pastato architektūrinė išraiška santūri, lakoniška ir reprezentatyvi, būdinga prekybos ir administracinės paskirties pastatams. Spalva – tamsi pilka“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Projektuotojų vizualizacija

Numatomas pastato bendras plotas – 1345.41 kv. m. Pastato aukštis – 8.60 m. Prekybos paskirties patalpoms numatoma didžiausia dalis – apie 670 kv. m., šiek tiek mažiau – apie 560 kv. m planuojama sandėliavimo paskirties patalpoms.

Pabrėžiama, kad jose nebus sandėliuojamos pavojingos, sprogios ar degios medžiagos. Numatyta sandėliuoti metalo konstrukcijas.

Projektinius pasiūlymus parengė UAB „Vakarų architektūra“ (projekto vadovas Alvydas Kriščiūnas).

Naujojo pastato statytojas ir projekto užsakovas yra UAB „Palgardo kranai“. Šios įmonės direktorius Jevgenijus Mantulovas teigė, kad naujas pastatas bus skirtas sunkiąją techniką, kuri dirba Klaipėdos uoste, aptarnaujančioms bendrovėms.

„Mes patys aptarnaujame sunkiąją techniką, dirbančią uoste. Todėl nusprendėme po vienus stogu pakviesti ir daugiau kompanijų, kurios prekiauja ar remontuoja būtent tokią uosto veiklos techniką. Pavyzdžiui, parduoda kokias hidraulines žarnas ar variklio detales. Tai tikrai nebus toks prekybos centras, į kurį ateinama pažioplinėti. Dalį patalpų naudosime patys, o kitą dalį planuojame išnuomoti“, – aiškino J. Mantulovas.

Projektuotojų vizualizacija

Jis vylėsi, kad iki vasaros pabaigos pavyks gauti statybos leidimą, o „tada ir bus matyti“.

„Įsivertinsime įmonės pajėgumus, galbūt statyboms pinigų reikės ir skolintis. Greitai čia nebus, nes ir sklypas yra be komunikacijų, jas pirmiausia reikia atsivesti. Dabar realiai dar išsityrėme tik gruntą. Viskas užtrunka, nors norime kuo greičiau“, – teigė pašnekovas.

15 Comments

  1. Darata

    Dieve išgelbėk Minijos gatve nuo tų juodu pabaisų! Ir taip jaucianes lyg būtume specialei dusunami. Nes lauk išėjus ne grynas oras jaučiasi o degalu, metalų ir kažkokių karčių druskų kvapas aplink. O dar bus sandėliai. Nei kiek nesidžiaugiam. Dunda ir bilda tie kraunami metalai diena naktį, nėra ramybės. Baisu jau gyventi žvejybos uoste, nes patapo neramu nuo tų juodu dėžių, gal karui ruošiamasi?! Kad stato vien sandėlius aplink mus? Jokios normalios architektūros nesumasto pastatyt, akramia dėžių. Norėtųsi truputėlį šviesos.

    Reply
  2. Dar viena dėžė

    Ir pasakyk, kad valdžiagyviai gerbia savo žmones? Visos tos šiuolaikinės dėżės – pagal vieną projektą. O spalvos tokios, kad gali sukelti mintis, nesuderinamas su gyvybe! Švedai, pas kuriuos klimatas toks pat – stengiasi pastatus dekoruoti ryškiom, keliančiom nuotaiką spalvom, o čia…

    Reply
  3. Kar

    Nuomos likusias patalpas?Po 400 eu.už kabinetą.?Pilna Klaipėda tų dėžių pristatyta su tuščiom patalpom,kurios jau stovi 10 metų nenaudojamos.

    Reply
  4. Lina

    O kam tos tamsios spalvos!?
    Jos miesto nepuošia!
    Ir taip gyvenimas pilkas!!!

    Reply
    • R. S.

      Visiškai jums pritariu. Jei kur ką stato tai,, a’lia kolumbariumas” stiliaus įskaitant ir spalvas. Pasižiūrėkit kaip klaikiai atrodo esantis pries Akropolį kitoj gatvės pusėj Uosto poliklinikos pastatas. Įkištas mažoj erdvėj juodas grabas.. Bent kokia šviesia spalva nudažytų o tai net žiūrėt nemalonu.

  5. Cirkas

    O jūs norit pramoninėje teritorijoje kažkokių kultūrinę vertę turinčių pastatų? 😀

    Reply
    • keistas požiūris

      kad pramoninėje zonoje kultūrinę vertę turinčių pastatų negalima net norėti 🙂

  6. Iveta

    Bet tai pradėjo statyti kažkokias baisias juodas dėžės, kas per dizainas, baisu darko miestą.

    Reply
  7. Babior

    Lietuva eina žydu pedomis. Visi tik prekyba uzsiima. Monkės bizznis

    Reply
  8. Buka

    Adresas?

    Reply
    • ezys

      Minijos g. 158

  9. Vika

    Šaunus planas! Labai malonu kai miestas gražėja ir statosi. Kuriasi nauji kvartalai!

    Reply
    • Vygantas

      Kokie dar nauji kvartalai, kvaiša!? Juk parašyta, kad komercinės paskities pastatas, ten tu gyvenime neužsuksi, jei nieko bendra su technika neturi. Eilinis stiklainis, kuo pigiau ir greičiau, apie išliekamosios architektūros vertę nėra jokios kalbos.

    • Iveta

      Tikrai kad „gražėja”, pažiūrėkit Minijos gt nuo perkėlos einant degalinė, autoplovykla, būsima degalinė ir vėl autoplovykla, baisiau negu baisu.

    • Anonimas

      O as tikejausi kabančių Babilono sodu

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Vaidilos“ pastato atgimimas - 2023 metų vasarą

Buvusio „Vaidilos“ kino teatro pastatą Paryžiaus Komunos gatvėje įsigijusio ir jį unikaliu muziejumi ketinančio paversti mecenato planai vis labiau tampa ...
2021-10-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Prie įvažiavimo į Klaipėdą – paslaugų miestelis

Daugiau nei 8 hektarų ploto sklypą prie Jakų žiedo valdantys verslininkai jį planuoja paversti paslaugų miesteliu, tačiau sparčiau įgyvendinti tokius ...
2021-10-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This