Planai miesto centre: prie vertingo pastato „prilipdys“ naują daugiabutį

Miestas, Svarbu

Klaipėdos centre turėtų iškilti naujas daugiabutis namas. Jį planuojama „prilipdyti“ prie nekilnojamųjų kultūros vertybių registre esančio pastato.

Projektuotojų vizualizacija

Paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė UAB „Progresyvūs projektai“ (projekto vadovė Danutė Zubavičienė), nurodoma, kad naujas daugiabutis namas, kuriame planuojama įrengti 10 butų, projektuojamas Priestočio g. 6 esančiame sklype.

Jame jau yra 1935 metais pastatytas trijų aukštų administracinės paskirties pastatas, kurio bendras plotas 585 kv. m.

Šis pastatas yra įrašytas į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, yra saugomas savivaldybės. Pastatas yra vertingas dėl savo architektūros.

Prie jos derinama ir projektuojamo daugiabučio architektūrinė idėja, nes naujas objektas bus prie jo priblokuotas.

„Naujai pristatomo daugiabučio namo architektūrinė išraiška ir planiniai sprendiniai parenkami atsižvelgiant į esamo pastato vertingąsias savybes“, – pabrėžiama projektiniuose pasiūlymuose.

Juose teigiama, kad planuojamas daugiabutis namas – stačiakampio plano su užapvalinimais galuose, užapvalinimai išdėstyti simetriškai fasado galuose. Be to, fasadai skaidomi horizontaliomis juostomis, kurios yra susietos su esamo administracinio pastato horizontaliu sudalinimu. Langai išdėstyti ritmiškai. Ritmiškumo pabrėžimui, fasade įvedamos vertikalios juostos.

Projektuojamo daugiabučio namo trečias aukštas – stiklinis, fasado plokštuma šiek tiek įtraukta nuo žemesnių aukštų fasadų. Tarp antro ir trečio aukštų įvedamas horizontalus dekoratyvinis elementas – tūrinė juosta, einanti visu statomo daugiabučio perimetru, kuri tampa vizualine esamo pastato pagrindinio fasado erkerio viršutinės dekoratyvinės horizontalios juostos tąsa ir sąsaja tarp dviejų pastatų.

„Derinantis prie esamo administracinio pastato, fasadų apdailai parenkami šviesūs, smėlio spalvos tonai. Architektūrine idėja siekiama, išvengiant tiesioginio esamo fasado kopijavimo, šiuolaikiškomis medžiagomis ir stilistinėmis priemonėmis išsaugant esamo administracinio pastato vertingąsias savybes jas pabrėžti ir susieti su naujai projektuojamu pastatu“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Tiek vertingasis pastatas, tiek naujas daugiabutis bus sklype, esančiame Priestočio g. 6. Sklypas šiaurinėje ir vakarinėje pusėje ribojasi su Priestočio ir Ramiosios gatvėmis. Rytuose ir pietuose yra mažaaukščiai daugiabučiai namai. Sklypo bendras plotas – 0,1654 ha. Sklypas priklauso bendrovei „Augama“, kuri yra ir daugiabučio namo projekto užsakovė ir statytoja.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog į sklypą išliks esamas įvažiavimas iš Ramiosios gatvės.

Naujojo daugiabučio namo gyventojų automobilių parkavimui įrengiamos aikštelės palei gatvę ir pastato rūsio aukšte.

„Šitas objektas (daugiabutis namas – V. S.) planuojamas, nes šitoje miesto dalyje tikrai trūksta naujų butų. Vieta gyvenimui tikrai patraukli, o naujų, modernių statybų šioje vietoje nevyksta. Tai 2-3 aukštų modernus būstas tikrai būtų aktualus“, – paklausta, kodėl planuojamas toks objektas, „Atvirai Klaipėdai“ teigė bendrovės „Augama“ direktorė Jūratė Kazbaraitienė.

Jos žodžiais, statybų leidimą tikimasi gauti iki rugpjūčio, tada ir prasidėtų statybos. Jų pabaiga planuojama kitų metų birželį.

„Investicijų sumos negalime pasakyti, nes dar vyksta derybos, pokalbiai su architektais“, – teigė J. Kazbaraitienė.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki kovo 15 d. adresu J. Zauerveino g. 5-7, Klaipėda, darbo dienomis 8-17 val., tel. (846)216071, arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223

Pasiūlymus teikti galima iki kovo 15 d. raštu adresu J. Zauerveino g. 5-7, LT92122 Klaipėda, el. p. info@pprojektai.lt

Viešas susirinkimas įvyks kovo 15 d. 16 val. nuotoliniu būdu per ZOOM platformą: https://us04web.zoom.us/j/4758169283?pwd=M1NpNjJzeVJEdzZEZnFKTHpqT0pqZz09

16 Comments

  1. Miskinis

    Sulipdw sovietmecio klaiku pastata ir modernizma, tai dabar atrodo kaip seimunas su aukstakulniais! ?

    Reply
  2. Rimas

    Tikrai gerai anonimas parašė, kad regresyvūs projektai pasidarbavo. Vieta – klaiki. Dizainas – apgailėtinas. Idėja verta spyrio į šikną. Tikiuosi tokie projektuotojai lėks lauk ir bus normalesnių su realiais sprendimais, o ne copy paste iš kitų projektų padarytų.

    Reply
  3. Ką darysi

    Kiek žmonių tiek nuomonių, vaizduojamas pamiškėje, o stovės prie priešgarsinės sienutės …

    Reply
    • Anonimas

      Buvęs policijos komisariatas?

  4. Faktas

    Klaiku gyventi tokioj vietoj…. dundęs dieną naktį

    Reply
  5. kritikas

    Maketuoti galėtų sąžiningai, be optinės apgaulės. Realiai tokių žalumynų plotų nebus, pastatas bus įspraustas mažoje erdvėje. Naujakurius kamuos triukšmas nuo geležinkelio ir šalia esančios kelio magistralės.

    Reply
  6. vietinis

    Projektinius pasiūlymus parengė UAB „Regresyvūs projektai“ (projekto vadovė Danutė Zubavičienė).

    Reply
    • Anonimas

      Pavyduoli, užsiimk savo darbais, nes vis tiek nieko gero negali

    • manau

      kad vien sprendimas prie puikaus seno pastato priklijuoti naujadarą yra regresyvu.

  7. Jonas

    Puiku,pagaliau kazka grazaus pastatys

    Reply
  8. Visai gražiai

    Visai gražiai sugalvota. Tikrai turime blogesnių pavyzdžių.

    Reply
  9. Anonimas

    Dėkoju žurnalistei uz gerai nuteikiantį straipsnio pavadinimą.

    Reply
  10. Fantastinė vieta

    Noras uždirbti akivaizdus. Ir jei bus prilipdytas prie seno vokiško namo naujadaras, nauji gyventojai gyvens mažiau kaip per 50 metrų nuo geležinkelio tarp tilto ir stoties ir šalia dviejų judrių gatvių. Fantastinė vieta!

    Reply
    • :)

      Apsigyvens , o paskui pradės rėkti iškelkite stotį ? Negalime langų atsidaryti , dulka palangės , triukšmas ? 🙂

  11. Tomas

    Šiais laikais suprojektuoti gyvenamojo pastato be vitrininių langų darosi nebeįmanoma. Keistas tas žmogaus noras būti visiems kaip ant delno.

    Reply
    • Tomui

      Keistas gal tik keistiems žmonėms. Būdų pasislėpti nuo nepageidaujamų akių daugiau nei apstu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Sovietinę senamiesčio siurblinę tik papudruos

Klaipėdos piliavietės prieigose sovietmečiu įrengta nuotekų siurblinė liks Žvejų gatvėje ir toliau. Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ numato ją ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This