Tyrimas: 80% klaipėdiečių teigiamai vertina Klaipėdos LEZ reputaciją

Verslas

80% pajūrio regiono gyventojų labai gerai arba gerai vertina Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) reputaciją, parodė konsultacijų bendrovės „CIVITTA“ atliktas 500 asmenų tyrimas. Klaipėdiečiai taip pat itin teigiamai įvertino Klaipėdos LEZ verslo bendruomenę, nurodė pasitikintys teritorijoje dirbančiomis įmonėmis bei tvirtino, kad savo sėkminga veikla LEZ įneša ženklią dalį į uostamiesčio regiono ir šalies biudžetą.

Gruodį atlikto tyrimo duomenimis, 93% Klaipėdos regiono gyventojų žino Klaipėdos LEZ, o daugiau kaip pusė respondentų buvo susipažinę su teritorijos verslo bendruomenės veikla. Daugiausia klaipėdiečiams LEZ asocijuojasi su gamyba, logistika, pramone ir plastiku bei jo perdirbimu, o kaip žinomiausias LEZ įmones respondentai nurodė „NEO GROUP“, „Yazaki“, „Orion Global PET, „Fortum“ ir „Espersen“.

Gyventojų taip pat buvo klausiama apie Klaipėdos LEZ reputaciją ir patikimumą. 80% nuomonę turėjusių respondentų visiškai arba labiau sutiko su teiginiu, kad Klaipėdos LEZ turi gerą reputaciją. Taip pat, 78% apklaustųjų nurodė teigiamai vertinantys Klaipėdos LEZ verslo bendruomenę, o 70% nurodė ja pasitikintys.

Su LEZ veikla susipažinusių gyventojų geriausiai buvo įvertinti tokie faktoriai kaip LEZ reikšmingas indėlis į šalies ir regiono ekonomiką (52%), perspektyvi ir auganti verslo bendruomenė (51%), LEZ vykdomos inovacijos ir pažangūs sprendimai (47%), gerai organizuotas ir puikiai valdomas verslas (47%) bei eksportas (42%). Respondentai taip pat minėjo Klaipėdos LEZ ekosistemą vertinantys kaip patrauklų darbdavį skirtingų sričių specialistams, skaidrią, sąžiningą ir atsakingą, o tarp palinkėjimų dominavo plėtra, naujų investicijų ir darbo vietų kūrimas, tvarumas ir aplinkosauga.

„Džiugu matyti ne vien gerus atsiliepimus, bet ir klaipėdiečių suvokimą apie LEZ indėlį į viso regiono ekonominę plėtrą bei sėkmę. Mūsų bendruomenės pasiekimai yra kiekvieno čia dirbančio žmogaus – darbininko, specialisto ar tyrėjo bei kiekvieno jų šeimos narių – nuopelnas, todėl ši apklausa bus įkvepia toliau gilinti ryšį su gyventojais ir juos įtraukti į įvairias mūsų įmonių veiklas“, – pranešime cituojamas Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės vadovas Eimantas Kiudulas.

Jis tikina, kad Klaipėdos LEZ sieks ir toliau plėsti dialogą su miestiečiais, kurio dėka pavyksta įgyvendinti vertę kuriančius projektus, tokius kaip šiemet paleista oro srautų stebėsenos sistema.

„Toks aukštas įvertinimas nėra dažnas reiškinys reputacijos tyrimuose. Jis parodo gyventojų atvirumą dialogui ir bendradarbiavimui. Tai yra svarbus plėtros potencialo požymis“, – sako tyrimą atlikusi Rūta Gaudiešienė, „CIVITTA“ partnerė.

Internetu atliktoje apklausoje dalyvavo 500 18-74 m. amžiaus Klaipėdos apskrities gyventojų.

Klaipėdos LEZ tokias apklausas planuoja atlikti ir ateityje.

Šiuo metu Klaipėdos LEZ teritorijoje yra įsikūrę 45 klientai, bendra pritrauktų ir planuojamų įgyvendinti investicijų suma siekia 726 mln. EUR. 2019 m. LEZ įmonės sugeneravo bendrą 1,16 mlrd. EUR apyvartą ir 542 mln. EUR eksporto – šie rodikliai artimi 3% visos Lietuvos BVP ir eksporto. Iš viso LEZ teritorijoje dirba daugiau kaip 100 įmonių bei beveik 6000 darbuotojų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tyrimas: ką savo daugiabučiuose nori matyti gyventojai?

Dauguma Lietuvos gyventojų nori, kad jų daugiabučiuose namuose būtų įrengtos parduotuvės, kepyklėlės, sporto klubai ir klinikos. Ranka pasiekiamų paslaugų ypatingai ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Verslas

Iš technologinio proceso išgaus 3,8 mln. kWh elektros

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti PET gamintoja UAB „Neo group“ antroje šių metų pusėje baigs diegti organinio Rankino ciklo ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This