To dar nebuvo: Klaipėdos valdančiajai daugumai gresia būti mažuma

Svarbu, Temos

Nuo pat šios kadencijos pradžios trapi buvusi Klaipėdos miesto tarybos valdančioji dauguma, panašu, netrukus virs mažuma, nes koalicijoje gali likti tik 15 politikų iš valdžioje esančio 31.

Ir nors visų akys krypsta į didžiausią opozicijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją, kad ji galėtų prisijungti prie valdančiosios daugumos, nei ši dega noru papildyti koalicijos greta, nei pastarosios partneriai skuba juos kviesti. Tad kas laukia Klaipėdos?

Nors Klaipėdos miesto taryba jau senokai posėdžiauja tik nuotoliniu būdu, tai netrukdo joje vykti pokyčiams.

Į opoziciją stumia koalicija

Pastarajame miesto tarybos posėdyje, kuris vyko praėjusią savaitę, frakcijos „Už ateities Klaipėdą“ vadovė Elida Mantulova ir jos pavaduotojas Vytis Radvila paskelbė, kad iš jos pasitraukia. Prie jų dar prisidėjo iš Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko frakcijos „Už Klaipėdą“ pasitraukęs Artūras Razbadauskas. Taip buvo įkurta nauja frakcija „Už Klaipėdos ateitį“, kuri paskelbė, jog ir toliau dirbs valdančiojoje daugumoje.

Tačiau subyrėjusios frakcijos „Už ateities Klaipėdą“ narės Vaida Raugelė ir Judita Simonavičiūtė, kurios į miesto taryba taip pat išrinktos kaip visuomeninio komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ narės, „Atvirai Klaipėdai“ tvirtino, jog labai rimtai svarsto trauktis į opoziciją.

„Į opoziciją mane varo pati valdančioji dauguma. Ką ji galvoja, nelabai suprantu. Siekiant dirbti miesto labui, reikia telkti, o ne skaldyti. Vadovybės problema ta, kad diskusijose reikalinga tik tinkama nuomonė, o kitokia yra nereikalinga. Aš ne destrukcija užsiminėjau, o oponavau, mano nuomone, neteisingiems sprendimams. Be to, pastaruoju metu nebuvo palaikomas nė vienas mano siūlymas. Tai jau vertinu kaip nusiteikimą prieš mano asmenį. Ir natūralu, kad darysiu žingsnius. Sau iššūkius visada mečiau, ir kaip juokauju, mano politinėje karjeroje trūko tik vieno žingsnio – pabūti opozicijoje. Tačiau ir toliau nebūsiu ta, kuri tyliai sėdi kamputyje“, – tvirtino šiuo metu jau jokiai frakcijai miesto taryboje nepriklausanti J. Simonavičiūtė.

Jai, kaip ir V. Raugelei, iki pasitraukimo iš valdančiosios daugumos trūksta tik vieno žingsnio – įteikti tokį pareiškimą valdančiosios daugumos lyderiui, Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui.

„Išryškėję nuomonių skirtumai miesto klausimais, atmetami siūlymai, abejingumas socialiniams klausimams, neteikiama informacija, lyderystės stoka, atsiribojimas nuo bendruomenės, proveržio strategijos „marinimas“, nevyriausybinių organizacijų, privačių sporto klubų ignoravimas ir neįtrauktis į procesus ir aibė vykusių kitų dalykų. Tai šis kolegų žingsnis yra tik dar vienas postūmis darbo opozicijoje link ir visiško atsiribojimo nuo to, kokiais metodais dirba šiandieninė valdančioji dauguma. Miestui ir miestiečiams naudingus sprendimus visada palaikiau ir palaikysiu, o apie apsisprendimą dėl tolimesnio darbo taryboje sprendimą priimsiu artimiausiu metu“, – dar penktadienį, po paskelbimo apie naujos frakcijos miesto taryboje atsiradimą ir senosios iširimą, „Atvirai Klaipėdai“ teigė V. Raugelė.

Ji šiuo metu oficialiai taip pat nebepriklauso jokiai frakcijai.

Jei J. Simonavičiūtė ir V. Raugelė oficialiai paskelbs apie savo pasitraukimą į valdančiosios koalicijos, ji liks mažuma, nes joje bus tik 15 politikų – mažiau nei pusė miesto tarybos narių. Joje liktų tik šeši V. Grubliausko komandos nariai, tiek pat konservatorių, ir trys naujosios frakcijos „Už Klaipėdos ateitį” nariai.

Klausimas dėl valstiečių

„Dabar viskas priklauso nuo politinės valios, ar bus suformuota kita valdančioji dauguma. Aišku, kad gali būti ir tokia situacija, kai dauguma tampa mažuma. Dauguma miestiečių juk neskirsto, kad čia dauguma pasisakė, o čia mažuma. Retas žiūri, kas ir už ką balsavo. Mums svarbu, kad būtų priimami mums svarbūs sprendimai ir kad valdžia reaguotų į mūsų nuomonę. O reaguos dauguma ar mažuma – jokio skirtumo“, – pabrėžė Klaipėdos universiteto politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili.

Anot jos, esminis klausimas yra tas, ar politikai sugebės susikalbėti tiek, kad užtektų balsų priimti sprendimus miestui svarbiais klausimais.

„Matome, kad miesto taryboje ir dabar nėra susiformavusio monolito, o yra daug įvairių nuomonių. Tad yra tikimybė, kad tiesiog išliks nuomonių įvairovė ir koks skirtumas, kas su kuo kalbėsis. Tad iš principo problemos nėra, jie dirbti gali“, – teigė pašnekovė.

Paklausta, ar prie valdančiosios daugumos vertėtų prisijungti didžiausiai opozicinei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai, kuri vienija septynis narius, tad valdančiąją daugumą galėtų papildyti iki 22 politikų, politologė svarstė, jog labai ryškaus atsakymo nėra, nes gali būti įvairiausių strategijų.

„Viena vertus, jei valstiečiai prisijungtų prie valdančiosios daugumos, jie turėtų daugiau galimybių įgyvendinti savo rinkimų programą. Atsižvelgiant į tai, kad jie būtų tie kritiniai partneriai, kurie bet kada gali pasakyti, kad vėl išeiname į opoziciją, jie tikrai gali pasinaudoti situacija ir realizuoti savo rinkimų programą, pasiekti ir miestui, ir partijai naudingus tikslus. Čia yra labai didelis šansas. Kita vertus, ši kadencija jau įpusėjo ir pradedama galvoti apie kitus savivaldos ir mero rinkimus. Ir dabar tenka pripažinti, kad Arvydo Vaitkaus (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos miesto taryboje pirmininko – V. S.) kandidatūra mero rinkimuose yra viena ryškiausių. Be to, jis dar yra pakviestas ir į šešėlinę Vyriausybę, tad politiniai bonusai kaupiasi. Tai ir kyla esminis klausimas – ar eiti į valdančiąją daugumą. Tad reikia arba eiti ir stipriai dirbti, arba neiti ir taip pat labai stipriai dirbti. Ir kas yra geriau, šiandien sunku pasakyti, nors aš visada manau, kad geriau yra būti nei nebūti“, – teigė G. Burbulytė-Tsiskarishvili.

Ji taip pat pabrėžė, kad valstiečių dalyvavimas valdančiojoje daugumoje būtų net sveikintinas, nes taip valdantieji pradėtų kontroliuoti vieni kitus.

Tačiau anot pašnekovės, net ir esant tokiai situacijai, kai valdančioji dauguma tampa mažuma, miestiečiai laimi, nes abejoti sprendimai, kuriais visuomenė nėra įtikinta, bus labai sunkiai priimami.

„Valdžiai reikės ieškoti geriausių variantų, kad būtų bendras sutarimas, o iš to yra tik nauda miestui“, – patikino G. Burbulytė-Tsiskarishvili

Pageidautų ir įrankių

A. Vaitkus tvirtino, jog jungimosi siūlymus nuo pat kadencijos pradžios girdėjo jau ne kartą ir ne iš vienos politinės jėgos.

„Tačiau tie, kurie siūlo, niekada mums neįvardino tolimesnės ateities. Prisijungti tik dėl to, kad patektume į valdančiąją daugumą, tikrai nėra mūsų frakcijos pozicija ir noras. Mūsų noras yra keisti Klaipėdą, gerinti klaipėdiečių gyvenimą, kad būtų daugiau atjautos žmogui, ko tikrai pasigendu matydamas miesto tarybos ir miesto valdžios darbą. Tam reikia labai aiškiai matyti atsakymus, kokią mes tą ateitį norime kurti likus nepilniems dvejiems metams iki naujų rinkimų. Laiko tarpas yra ypač mažas. Kuriant vadinamuosius jungėnus, kaip apie juos juokauju, visada kėliau klausimą, kad mums nereikalinga didelė „garbė“ būti daugumoje, nes situacija nėra gera nei su miesto biudžetu, nei su jo panaudojimu, nei su projektų vykdymu. Reikia labai daug ką keisti. Šiandien tai pakeisti labai greitai yra sunkiai įmanomas dalykas“, – tvirtino A. Vaitkus.

Jis pabrėžė, kad nebūtina būti daugumoje, norint priimti miestui svarbius sprendimus.

„Mūsų frakcijos nariai pademonstravo labai aiškią poziciją palaikydami visus gerus sprendimus. Nebuvo tokių, kai iš principo balsuotume prieš. Jei yra geras sprendimas, mes jį palaikysime, nesvarbu, kas jį pasiūlė. Tad jei valdančioji dauguma turi didelių baimių dėl tolimesnio palaikymo, turėtų perversti dvejų metų balsavimo statistiką ir pamatytų, kad mes laikomės savo duoto žodžio nebloginti situacijos, palaikyti gerus sprendimus, jei yra galimybė patarti, pateikti savo siūlymus. Tik gaila, kad į mūsų siūlymus mažai atsižvelgiama“, – kalbėjo A. Vaitkus.

Be to, anot jo, norint keisti situaciją, reikia ir įrankių, o jie nėra siūlomi.

„Kai kolegos siūlo jungtis į kažkokią naują daugumą, toliau tęsinio nėra. Turi atsirasti ir įrankiai. Einant į daugumą, reikia matyti visą sistemą, kas joje keisis. Frakcijos nariai turėtų atsirasti galbūt atskiruose komitetuose, gal ir darbas vicemerų lygyje. Ne postai reikalingi, o įrankiai. Priešingu atveju, būsime tik dalyviai, bet su visa atsakomybe prieš rinkėjus“, – teigė A. Vaitkus.

Meras dramos nemato

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, panašu, nusiteikęs toliau dirbti su 15 narių vienijančia koalicija ir ieškoti didesnio pritarimo svarbiems klausimams.

„Esu linkęs vertinti, kad ne aritmetika politikoje yra svarbiausia, o bendravimas, diskusija, sutarimas ir bendrų sprendimų ieškojimas. Ir paskutinioji taryba parodė, kad už sprendimus, dėl kurių aiškiai išdiskutuota, dėl kurių yra suvokimas, kad jie svarbūs ir reikalingi miesto raidai, procesams, už juos balsuojama ne principu „pozicija – opozicija, o „svarbu ir reikalinga“. Džiaugiuosi, kad šioje miesto taryboje dominuoja ne aritmetika, o įsigilinimas į klausimų esmę ir svarbą , o tai išreiškiama balsuojant“, – teigė V. Grubliauskas.

Paklaustas, ar nebus sudėtinga dirbti be net ir formalios valdančiosios daugumos, Klaipėdos meras atsakė klausimu: „Ar manote, kad dabar lengva?“

„Jau pamiršau, kas tai yra lengva. Bet čia matau tam tikrą privalumą. Jis kainuos daugiau laiko, pastangų, bet privalumas tas, kad neišvengiamai teks bendrauti su skirtingų pažiūrų politikais, frakcijomis, kad įtikintume juos tų sprendimų svarba ir palaikymo būtinybe. Tad aritmetiškai sudėtinga situacija suponuoja neišvengiamai gerokai gilesnę ar vertybiškai svarbesnę diskusiją su mažumoje ar daugumoje, dabar jau sunku susiorientuoti, esančiais politikais. Dramos nematau, darbas bus gerokai sudėtingesnis, bet jis ir dabar nėra paprastas. Tokia yra realybė ir reikia pagal ją gyventi, o ne iškreiptų veidrodžių karalystėje“, – dėstė Klaipėdos miesto vadovas.

Pasiteiravus, ar ne paprasčiau būtų į valdančiąją daugumą pasikviesti, pavyzdžiui, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakciją, V. Grubliauskas tvirtino, kad tokius sprendimus turi priimti koalicija, nes klausimas yra vertybinis.

„Tačiau šiandien asmeniškai indikacijų, kad kažkas veržtųsi į valdančiąją daugumą nematau ir negirdžiu. Mano tikslas yra, kad būtų priimami tarybos sprendimai, kuriuos rengia savivaldybės administracija, kurie yra svarbūs miesto raidai ir procesams. Čia yra esminis klausimas. Ir tai gerokai paprasčiau daryti, kai yra galinga valdančioji dauguma, ir kitas dalykas, kai ta dauguma nėra tokia skaitlinga. Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Esant vieningai daugumai, kartais galima išvengti ar nebeskirti papildomo laiko diskusijoms su nedidele mažuma. O šioje situacijoje pats gyvenimas atvedė prie to, kad praktiškai dėl kiekvieno klausimo, kuriam reikalingas pritarimas, reikės ieškoti daugumos“, – į ateitį žvelgė V. Grubliauskas.

47 Comments

  1. Algirdas

    Perbėgialiai ir politiniai klaunai Klaipėdai nereikalingi.Didžiausi veidmainiai A.Vaitkus ir Raugelė su Simonavičiute.

    Reply
  2. Už normalią Klaipėdą

    Labiausiai politikoje negerbiu migrantų per partijas ir komitetus. Su kuo geriau, su tuo ir susivienija, o ką tai sako apie žmogaus vertybes? Juk apie vertybes politikai labai mėgsta šnekėti, bet jei lakstoma nuo partijos prie partijos, nuo komiteto prie komiteto, nuo pozicijos į opoziciją, man tai sako tik viena – ne vertybės politikui galvoj.

    Reply
  3. S

    Manote miestiečių reikalai rūpi valstiečiais apsirėdusiems milijonieriams Dambrauskui, Tumai ir jų chlapčiukui Vaitkui (svajojusiam apie kinų nupirktą uostą) ? Naivūs nabagėliai.

    Reply
    • Ž

      O kam rūpi ? Matyt žinote, atskleisti galite ? Jūs gi ne pletkinate ?

  4. Tad daugumos veikla

    1.15m. dangstoma Gregeo smarvė
    2.
    projektas Klaipėdos baseinas-milionas bauda savivaldai ir gražinti ES parama. Teismau ,net du.
    3.
    Isirstas Danės skveras.Vien betonas
    4
    Iškirsti Tauralaukio 300metu ąžuolai.Kelias platinamas kvailiau nebuna
    5.Dauguma patvirtino Girulių iškirtimą.
    Neniškis iki šiol neatšaukė parašo. Labai nori tarnauti klanams vagių
    6.Subjaurotas Jono kalnelis iškirsta apie 400 medžių.
    7.Iškirsta medžių už 179.000 eurų,pinigus savivaldybėje ….niksta
    Iškirsta Debreceno g.Šilutėe pl. Ir kt.
    9 Iškirsta virs 500 medžių Rumpiškės kvartalas. Iškelta byla. 3kvartalas darbai sustabdyti …
    Teismai vyksta …
    Taip galima testi…..

    Reply
  5. Puteikienei

    ponia , o Jūs su centristais kiek atsivedėte į tarybą ? 3 ? Keli ATVIRAI pačią paliko opozicijoje ir nuėjo į koaliciją su Grubliausku ir balsuoja ? 🙂 Taigi , susiskaičiuokite savus , tada piktintis galėsite kitais .

    Reply
    • *****

      ir į milijonierius centristai nespjovė kada visišką liberalą Guogą į partijos sąrašą pasikvietė …ir net sąraše aukštą vietą davė , čia ne ” auto aikštelė ” ir matyt ne už dyką ? Taigi …reikėtų objektyvumo ..

  6. Ponia Puteikiene ,

    kadangi ” skaičiuojate ” svetimus pinigus , pasakysiu grubiai , atsiprašau : milijonieriai, esant bėdai , viešbutį miestui davė , kol kiti bijojo grįžtančių karantinuotis , o kokia nauda miestui iš pačios ? 🙂 Taigi ,nepavydėkite ir nekvailinkite .

    Reply
    • Patikslinimas

      Patikslinkite, davė ar savivaldybė jiems už tai mokėjo savo pinigais, o kitiems ne?

    • Patikslinu

      Raktinis žodis – ” davė t.y. ” greitai be jokių ” pagalvosiu ” , nes sprendimo reikėjo skubaus ir apmokėjo t.p. kaip buvo numatyta valstybės , o ne savivaldybės .

  7. N.Puteikienė

    Sunku valstiečius vadinti opozicija. Na, jeigu Tuma ir Co balsuos kitaip nei valdančioji dauguma, savivaldybė nepastatys jam dovanai viešbučiui parkingo po Atgimimo aikšte. Jeigu milijonieriai bus opozicijoje, jie nagalės tvarkytis savo verslo verslo reikalų. Taip kad valstiečiai Klaipėdos savivaldybėje tik vadinasi opozicija tik formaliai, iš tiesų – pagal visus balsavimus – jie pritaria praktiškai visiems Grubliausko sprendimams.

    Reply
    • Oi ponia Puteikiene

      matom , žinom kas ir kaip balsuoja , o tos aikštelės eskalavimas jau nepadorus . O gal Jūs nežinote su kokiomis sąlygomis ” statomas ” muzikinis ? Žinoma , kad žinote …. Kritikuojate Grubliauską jau eilę metų o naudos ? Kaip balsavote už jį taip ir toliau balsuotumėte ?

  8. Sigitas

    Iš kur pas A.Vaitkų,namai ir pinigai.Pasidomės jo darbeliais tarnybos.Kol Ramūnas stogą davė gyveno.Tokių Klaipėdai tikrai nereikia.Jau geriau dūdorius.Kaip prostitutė ,kas daugiau moka su tuo ir šoka.

    Reply
    • Sigitui , Angelei

      Jums negėda ? Ar taip prastai su suvokimu ? Manote dirbant VALSTYBINIO uosto vadovu tarnybos netikrina ? Net prieš pradedant dirbti reikia gauti raštą !!!! Pletkinate ? Per tokius ” miesto patriotus ” ir turime dumblą , jau trečią kadenciją . Ar tik vienas Vaitkus buvo uosto direkcijos vadovas ? Kitų ,kad ir liberalo Gentvilo nepamenate ? Aš balsavau ir vėl balsuosiu už ” valstiečius ” . Nepamenu nei vieno blogo ar kenkiančio žmogui įstatymo ar pataisos . Man patinka ir artima jų programa .

  9. Angelė

    Ar žinote,kad Vaitkus yra Karbauskio numylėtinis.Ką tai reiškia.Jeigu tokį mėntą turėtumėm tai būtų dviguba katastrofa.Korumpuotas,milicininkas ir suKarbauskio vėleva.Blogesnio pasirinkimo Klaipėdai nebūtų kaip Vaitkus.Jis buvo pastatytas į direkcija socdemų pagalba ir išdarinėjo tokius dalykus,kad jam už grotų vieta.Tik su Karabasu ir draugauti.

    Reply
    • Angelei , fui..

      Jūs galite pateikti ” išdarinėjimų ” faktus tarnyboms ? Kodėl tylite ? Dalyvaujate / dalyvavote kartu ? Kaip žema menkinti policiją anot jūsų mentus , tuos kurie padeda esant bėdai …ir į kuriuos kreipiamės pagalbos …Menkystos mentalitetas pramušė patriotizmą ?

  10. Simona

    Klaipėdos bėda- neužaugo nauji lyderiai. Senieji politikai nueina, naujieji nesiima atsakomybės. Tame tarpe ir išsvajotasis A.Vaitkus. Jeigu rūpėtų Klaipėdos interesai, nė dienos neturėtų delsti ir imtis vadovavimo Klaipėdos administracijai.

    Reply
    • Mieloji Simona

      kaip imtis ? Parašyti prašymą pakeisti mero „politinio pasitikėjimo ” asmenį – administracijos direktorių ? Na jau … Yra žaidimo taisyklės ir žaisti leidžiame mes rinkėjai . Jokiais būdai nereikėjo miestui dar vienos Grubliausko kadencijos . Koks vyko puolimas prieš Vaitkų kada liko du kandidatai , pradedant puteikistais , seniūnaitėmis , baigiant ,jau po pirmo turo , konservatoriaus Barbšio palaikymo ” bučiniu ” komitetui . Todėl aš jau niekada nepalaikysiu tų , kurie buvusias kadencijas kritikavo Grubliauską , o tik atsiradus realiai galimybei jį keisti , vėl balsuoja už jį , kad tik ne Vaitkus . Fui…. Nemėgstu ir nepalaikau veidmainių kurie rėkia ” norime pokyčių miestui ” , bet per rinkimus dar vienai kadencijai sugrąžina į liūną .

  11. Klp

    Klaipėda šiuo metu panaši į rusišką kaimą- nei gatvių nei šaligatvių niekas nevalo-baisus purvas ir šunų mėšlas.Kai snigo- prastai valė važiuojamają dali, bet saligatviais imanoma buvo vaikscioti, net šunų išmatų tiek nesimatė, bet dabar tai košmaras!Nebera atsakingu uz tvarka mieste ar jiems nusispjaut i viską?Proto bokštai, panaikine kairi posuki is Smilteles g i Vingio ir Laukininku gatves-nors vakarais ir naktimis leiskite pasukti, kai tusčios gatves, kaip Žveju g. Arba eikit šunims šėko pjauti ir leiskite dirbti turintiems sveiko proto!

    Reply
  12. MK

    Byla valdančioji Klaipėdos koalicija. Bet to ir reikėjo laukti. Mero Komitetas buvo skirtas viena tikslui, o dabar pasirodė, kad jų niekas nejungė. Šiaip meras labai jau silpnas, jo padėjėjų komanda taip pat. Jokios naujos strateginės krypties. kaip bus – tai gerai. Girulių miško reikalai? Baimė aiškiai pasirinkti miestiečių poziciją prieš geležinkelio ir Vilniaus norus.
    Dabar orientacija į „Laisvės” partiją, atėmus jos skyrių iš Raugelės. Parėmė šia partiją vicemeras Cesiulis. Nežinia kodėl. Buvo įsakymas „dalintis” arba…? Norisi tikėti, kad dėl politinės, o ne kitokios orientacijos:) dėl artimų širdžiai idėjų. Tiktai, kad šios partijos ateitis Klaipėdoje nėra aiški. Lauksime trilerio tęsinio su nekantrumu:)

    Reply
  13. Visiu rašyk adresa

    Iš Rumpiškės kvartalo visa Grubliausko ir neniškio smarvė atvešim!

    Reply
  14. Anonimas

    Kodėl sutikę būti pozicijoje išsilakstėte? Matyt, bijote atsakomybės ? Ir be Jūsų balsų gyvenimas mieste nesustos, bet yra kita klausimo dalis- atsakomybė! Išdavinėti partnerius ir kolegas- negarbinga! Manau ,kad rinkėjai ateityje supras ir įvertins.

    Reply
    • Apie ką Jūs čia ?

      Garbė ? 🙂 Atsiprašau , man ” atstovų ” garbė baigiami tada kada rinkimuose kandidatuoja su vienais , išrenkamas , o po rinkimų prasideda šuoliavimas pas kitus ” ieškant ” vertybių 🙂 Komitete daugelis atšuoliavę tik dėl rinkimų . Petrošius iššuoliavo pas konservatorius ir su jų vertybėmis į seimą 🙂 Apie kitus iš ” komiteto ” net rašyti neverta , daugelis besidominčių kas vyksta mieste , žino . O tai pavaduotojas , iš komiteto , Cesiulis jau laisvas ? Abu su Grubliauskiene parėmė Laisvės partiją net pinigėliais per rinkimus į seimą ? Atvira info :)) Laisvės partijos rėmėjai . Klaipėdos miesto taryboje , manau seniai vyksta tik ” politiniai interesai ” , o miestas ir miestiečiai …

    • Anonimas

      apie kokią kokia atsakomybė kalbama ir joks čia ne klausimas. Elementarus prisitrynėlių pragmatiškumas – prieš rinkimus persidažyti nevykėlio spalvą ir toliau išlikti. Miestiečių fenomenali, tik vieno kito mėnesio atmintis.

  15. jūs rimtai

    valstiečiai+konservatoriai ir dar meras kongas 🙂

    Reply
  16. Rinkėjas

    jei A.Vaitkus pažadėtų, kad miesto bendrajame plane atsiras fiksavimas numatantisper 10metų Klasco ir „Klaipėdos nafta” iškėlimą iš miesto centro ir šių teritorijų konversiją miestui, rinkčiausi A.Vaitkų. Miestas iš esmės pradėtų atsigauti. Jei jis rūpinsis uosto krovos plėtra miesto centre, tada NE.

    Reply
    • O man nereikia

      pažadų ar priklausomybės partijoms . Prisiklausiusi tiek ir tiek . Mano JOKIO SKIRTUMO KURIAI PARTIJAI priklauso asmuo , jei jis dirba miestui . Stebiu balsavimus , klausiausi ką kalba ir kaip ” mato ” miesto vystymąsi . Man liko tik Vaitkus ir nereikia jokių pažadų . Mieste ir centre ir pietiniame rajone gyvena žmonės . Nesupratau konservatoriaus Petrošiaus ir liberalo Gentvilo pastangų krovą nustumti pietinio link . Klasco įkurta 1991 m ? Ar tada krovos nebuvo ? Kiek pasikeitė uosto direkcijos vadovų ? Net liberalas Gentvilas buvo , ko nesijaudinote ? Visus ” šunis sukarti ” ant vieno vadovo ar ” valstiečių ” – nepadoru . Apie liberalo Grubliausko vadovavimą 3 kadencijas , net nerašau , tik užjaučiu ir linkiu stiprybės sekančiam merui , prikelti , apkuopti merdėjantį miestą .

  17. A.Kačalinas kokios nusikalstomos grupotės narys?

    Ką visus miestiečius višibalini?

    Reply
  18. O tipo teisinika kalkina pasamdė

    Jis primena ,,višibalo”prie ,,mailinos”1982m.
    Vaidinantis visažinis -eik lauk

    Reply
  19. Ta dauguma

    Nubalsavo ir priėmė nutarima kad galima iškirsti Girulių mišką. O Neniškis tą paraša taip neatšaukė. Ištikimai tarnauja nusikaltelių klanams

    Reply
  20. Šio metu grubliausko ir neniškio

    Prioritetinis darbas -iškirsti 500medžių Skulptūrų parke. Dar kraujageriai neprisisotino

    Reply
    • Jonas

      Gėda dėl Simonavičiutes. Ieško ir vėl šiltos vietos. Kad patekt į valdančiąją prisišliejo prie V. Grubliausko.Už tokius perejunus ne balsuosime daugiau..

  21. Gerai parodė Tv 3 žinios

    Projektas Rumpiškės. Iškirto apie 500 medžių ir vietoj ju pristatė dežutės šunims pusė šimto vienoje gatvelėje. Kubiulaučių smegenėlės leido statyti prie suoliuku veido lygyje.

    Reply
    • Klaipėdietis Vincas

      Ir gerai padarė, o tai gyvenate amžinoje prieblandoje ir saulės nematote, ir kvailos mintys smegenų neapleidžia

    • To Vincui

      Davau tau prie kedės pastatysim šuns ekskrementu dėžės. Galesi uostyti smarvė

    • To Vincius yra Kubilienė?

      Ar Neniškis?Abu greitai surenkat manatkės ir varot na x…i iš Rumpiškęs kvartalo su savo pinigu plovyklom ir dežutėmis ekskimentams. Ar aišku nevykelisi von ….. su savo projektais debi….i.

  22. Daugumos siekiai

    Iškirsti Girulius . Išvogti mūsų medžius

    Reply
  23. Ta dauguma senai reikia ....lauk

    Išvogė gyventojų ,iškirto mūsų miesto medžiūs. Vykdė kirtimus prieš žmonių valia. Advokatauja teisėsauga jiem….sulipo su teisėsauga….Ar tokiems vieta davivaldybėje?

    Reply
  24. Savivaldybė nesiskaitė

    Su gyventojais. Vykdė žalingus projektus. Kirto miesto medžius. Visi eisit lauk. Grubliauskai neniškiai ir pasiimkit savo kubiliūtės… nereikalingos

    Reply
    • Tomas

      Nevykėlio Grubliauskų Vytautuko kadenciją paskutinė. Gaila kad Vaitkus su kolhozniku patija, tai paieškos naujo vadovo bus sunkios.

  25. Dėl rinkimu

    Jas 5 metus savivaldybės dauguma vykdo miesto medžių ekocida. Dėl nereikalingu projektu(o tiksliau pinigu plovymas,miesto trinkelizacija) miesto dauguma niekada nebus išrinka. Žmonėms tokios valdančios nerėikia

    Reply
  26. neringa

    manau, kad meras turi pasitraukti. Bent kartą prisipažinti, kad be jo situacij būtų kur kas geresnė visiems. Ir miesiečių gerovei paaukti savo asmeninę gerovę. O „lengva” ir neturi būti vadovauti miestui.

    Reply
  27. Žurnalistei

    Jus tikriausiai apsimetate, Jūsų gera draugė Raugelė, jau geras laikas, kaip su Simonavičiūte nebe su mero komanda. Balsuoja, oponuoja daugiau nei pati opozicija. Nelaikykite žmonių kvailais ;)…

    Reply
  28. Julius

    Gerai pastebėta dėl Vaitkaus.Visiškasis klaunas ir dar galva kelia.Kyšininkas ir demagogas interesų painiotojas. Šešėlinis ministeris.Jam tik su šešėliniais ir dirbti.

    Reply
  29. Nuomonė

    Valdančioji koalicija turi susižvejojusi porą balsų iš opozicijos, kuriais gali pasinaudoti itin svarbiems klausimams, tai jokios dramos ir nėra. Tenka pripažinti, kad LVŽS taryboje yra daug konstruktyvesnė opozicija už libus ir mažiau užsiima populizmu (išskyrus Vaitkų žinoma). O Raugelė su Simonavičiūte savo intrigomis pačios įsispaudė savę į kampą, tiesiog pervertino savo reikšmingumą. Emocijoms politikoje ne vieta.

    Reply
    • JONAS

      Suardę koaliciją- pasielgė negarbingai. Tiek ir rūpi miesto interesai!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This