Darrin Dorsey: „Manau, kad aš galiu į komandą įnešti tai, ko jai reikia”

Sportas

2020-2021 metų sezoną Klaipėdos „Neptūno“ komanda pradėjo su visiškai lietuviška sudėtimi. Permainų komandos sudėtyje buvo imtasi sezonui persiritus į antrąją jo pusę, kai po Tado Pažėros patirtos traumos atsirado skylė įžaidėjo pozicijoje. Ją užkamšant buvo pakviestas Klaipėdos krepšinio sirgaliams puikiai pažįstamas ir praėjusiame sezono uostamiesčio komandą atstovavęs Darrin Dorsey. Atmetęs kelių klubų pasiūlymus, šis 33-jų metų amerikietis priėmė Klaipėdos „Neptūno“ pasiūlymą sugrįžti į Lietuvą.

„Vienas iš kriterijų, kodėl aš nusprendžiau grįžti į „Neptūną“ buvo tai, jog jau esu čia žaidęs, pažįstu daugelį komandos narių, žinau, kaip jie žaidžia. Galima sakyti, kad man tai buvo kaip vasaros pertrauka, po kurios mes vėl susirinkome ir tęsiame darbus”, – „bcneptunas.lt“ tinklalapiui sakė Darrin Dorsey.

bcneptunas.lt nuotr.

„Užkamšyti įžaidėjo spragą turėjome atsirinkę tris realius kandidatus, tačiau nusprendėme pasikviesti Darrin, nes jis rungtyniavo mūsų komandoje praeitame sezone, žino trenerio žaidimo sistemas, pažįsta žaidėjus, – teigia klubo sporto direktorius Dainius Vaitelis. – Komandos draugai šią naujieną priėmė labai gerai. Darrin yra ne tik geras žaidėjas, tačiau ir puikus žmogus, su juo labai lengva bendrauti. Nors amerikietis ilgą laiką nėra rungtyniavęs, visgi atvyko neblogos fizinės formos. Mes tikimės, kad pereinamasis laikotarpis ilgai netruks ir įžaidėjas greitu metu įeis į žaidybinę formą. Kadangi Tadas Pažėra yra patyręs pėdos kaulo lūžį, mums reikėjo ieškoti naujoko. Mūsų komandoje trūko tokio stiliaus įžaidėjo kaip Darrin, todėl pastarasis turėtų daug naudos puolime.“

Nors amerikiečio kelionė į Lietuvą užtruko ir jis nespėjo prisijungti prie komandos Citadele KMT finalinėse kovose, visgi debiutavo sekmadienį vykusiose rungtynėse prieš Lietuvos čempionus Kauno „Žalgirį“.

„Aš žiauriai buvau pasiilgęs krepšinio, – galimybe vėl rungtyniauti džiaugėsi Darrin Dorsey. – Paskutinėse rungtynėse prieš „Žalgirį“ negalėjau nustoti šypsotis būdamas aikštėje, tas jausmas sugrįžti buvo tikrai nerealus.“

Darrinai, nuo praėjusio sezono nesportavai su jokia komanda, kaip tau sekėsi sportuoti namuose?

Viskas ėjosi neblogai. Arizonoje nebuvo didelių Covid-19 suvaržymų, todėl aš visada galėjau nueiti į sporto salę ir palaikyti sportinę formą. Teko ir pažaisti 5 prieš 5, bet tai nebuvo tas pats, kas profesionalioje komandoje.

Pirmose savo rungtynėse šį sezoną tau teko žaisti prieš Lietuvos krepšinio lygos čempionus „Žalgirį“. Tose rungtynėse buvai rezultatyviausias ir naudingiausias savo komandoje. Kaip jauteisi aikštėje?

Nežinojau, kaip susiklostys rungtynės man asmeniškai, kadangi jos buvo man pirmos šiame sezone. Galvoje sukosi įvairios negatyvios mintys, kad galiu būti šiek tiek apdulkėjęs, lėtas, pamiršęs kai kuriuos derinius. Bet kai tik įžengiau į aikštę, viskas tarsi sugrįžo, lyg būčiau žaidęs dar vakar. Rungtynės man susiklostė neblogai, bet, net jei ir būčiau prametęs visus metimus, vis tiek būčiau laimingas vien dėl to, kad vėl galiu žaisti.

Ar buvo sunku atgauti formą, kai atvykai į Lietuvą?

Grįžti į formą man padeda komandos treneriai, manau, tai ilgai neužtruks. Svarbiausia man buvo kuo greičiau priprasti prie komandos naujokų, suprasti naujus derinius.

Kalbant apie Tomą Gaidamavičių. Ar sunku buvo prie jo priprasti, išpildyti tai, ko jis prašo?

Treneris Tomas man labai patinka. Jis labai atviras žmogus. Jis tau tiesiai šviesiai pasakys, jei kažką ne taip darai, bet tuo pačiu metu ir pagirs už gerus darbus. Man labai svarbu, kad treneris būtų atviras su savo žaidėjais. Taip pat, jis motyvuoja visus, kad taptume geresniais. Net rungtynių su „Žalgiriu“ metu, jis man dalino patarimus, kaip geriau išpildyti vieną ar kitą žaidimo aspektą. Kadangi Tomas taip pat buvo įžaidėjas, jis mane supranta jeigu padarydavau klaidą ar pramesdavau metimą, nes jis tą yra patyręs savo kailiu.

Ko iš tavęs galime tikėtis šiame sezone ir ką įneši į komandą?

Daug geros energijos. Noriu, kad šiame sezone mes būtume alkani, kovotume dėl kiekvieno kamuolio. Manau, kad aš galiu į komandą įnešti tai, ko jai reikia, nesvarbu ar tai būtų darbas gynyboje, rezultatyvus perdavimas, taiklus metimas. Aš visada pasiruošęs.

Ką manai apie „Neptūno“ žaidimą šiame sezone?

Situacija tikrai nėra bloga. Žinoma, mes norėtume būti aukščiau turnyrinėje lentelėje, bet visko galime pasiekti tik bendru darbu. Visada stengiuosi padrąsinti jaunesnius žaidėjus imtis iniciatyvos. Nesvarbu, kad jiems kai kuriose rungtynėse nesiseka, tiesiog reikia išlikti pozityviems. Na ir, žinoma, sezono pabaigoje visi norėtume ant kaklo užsikabinti medalius.

Puikiai pažįsti daugelį komandos narių, nes žaidei čia praeitais metais. Ar pasiilgai Simo Galdiko juokelių rūbinėje?

Ar pasiilgau Simo juokelių? Žinoma, pasiilgau. Jis puikus žmogus, visada ateina geros nuotaikos, gerai nusiteikęs ir kitiems perduoda savo gerą energiją. Pamenu, kai atėjau į pirmą treniruotę ir įžengiau į rūbinę, iškart pamačiau jo besišypsantį veidą. Komanda mane ir puikiai priėmė. Nuostabus jausmas žinoti, kad tu esi laukiamas komandoje, „Neptūne“ jaučiuosi tarsi būčiau su šeimos nariais. Čia yra puiki infrastruktūra, puikūs treneriai, pagalbiniai žmonės. Labai džiaugiuosi sugrįžęs į Klaipėdą.

Šiuo sudėtingu laikotarpiu rungtynės vyksta be fanų, žiūrovų. Koks jausmas žaisti tuščiose arenose?

Iš tikrųjų, pirmose rungtynėse net nepastebėjau, kad žaidžiame be fanų. Dar kartą pasikartosiu, tiesiog buvau laimingas galėdamas vėl rungtyniauti. Žinau, kad situacija pasikeis, kuomet žaisim „Švyturio“ arenoje, namuose. „Neptūno“ fanai yra nuostabūs, jie mus palaikė ir gerais, ir sunkiais laikais. Bet žiūrint plačiau, manau kiekvienas pripranta žaisti be fanų. Gal kiek keista bus kelias rungtynes, bet vėliau prie to priprasiu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ nutraukė penkerius metus trukusį Utenos prakeiksmą

Klaipėdos „Neptūnas“ tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate. Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16) pirmadienio vakarą pranoko ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūnui“ - daugiau nei pusė reprezentacinės savivaldybės paramos

Nors teismas dar nepasisakė dėl to, ar Klaipėdos savivaldybė teisėtai rėmė vyrų krepšinio komandą „Neptūnas“ papildomomis finansinėmis injekcijomis, dabar jau ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Sportas

Įtemptose rungtynėse – „Neptūno“ pergalė prieš „Šiaulius“

Antrąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“, pirmadienį namuose įveikęs „Šiaulius“ rezultatu 85:76 (19:17, 23:22, 24:22, 19:15). ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This