Gyventojai vandens suvartoja daugiau, bet skolos sumažėjo

Verslas

Gyvenimui persikėlus iš biurų į namus, AB „Klaipėdos vanduo“ pastebi, jog gyventojai suvartoja daugiau vandens, o skolos už paslaugas rekordiškai sumažėjo.

Skaičiuojama, kad vandens suvartojimas Klaipėdos mieste ir Klaipėdos rajone išaugo bemaž 5 procentais – 23 tūkstančiais kubinių metrų per mėnesį.

„Pastebėjome, kad karantinas keičia žmonių įpročius – užsidarius viešojo maitinimo įstaigoms, biurams, mokykloms, žmonės daugiau vandens suvartoja namuose. Tačiau bendras vandens suvartojimas mažėjo – apie 30 tūkst. kubinių metrų per mėnesį. Manome, kad tam įtakos turėjo karantinas, mat sumažėjo pramonės įmonių ir kitų įstaigų vandens vartojimas. Pavyzdžiui, lyginant šių metų sausio ir 2020 metų mėnesinius duomenis, stebime, kad vandens vartojimas viešojo maitinimo įmonėse, švietimo įstaigose, organizacijose ir kitose įmonėse sumažėjo 38 procentais. Mažesnį vandens vartojimą stebime ir pramonės įmonėse, čia vandens tiekimas mažesnis 8 procentais, o nuotekų tvarkymas 14 procentų. Tai mes siejame, su visą šalį apėmusiu karantinu ir pasikeitusiu žmonių gyvenimu – biurus pakeitė namai, o užsidarius viešojo maitinimo įstaigoms, daugiau maisto gaminame patys“, – pranešime spaudai pažymi AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.  

Tuo metu įmonei pradelstos gyventojų skolos 2020 metais sumažėjo 74 tūkst. eurų.

Skaičiuojama, kad daugiabučių gyventojų skolos sumažėjo 42 tūkstančiais eurų, bendrabučių gyventojų – 19 tūkst. eurų, individualių namų – 9 tūkst. eurų.

Bendrovei „Klaipėdos vanduo“ paslaugų teikimą patiki vis daugiau klientų – per praėjusius metus geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų vartotojų padaugėjo 1192 vartotojais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This