COVID-19: Klaipėdoje per parą statistikai buvo sukūrę 40 mirties atvejų

Svarbu, Temos

Statistikos departamento darbo subtilybės toliau stebina. Per parą Klaipėdoje mirčių nuo COVID-19 buvo padaugėję net 41, nors visoje šalyje aukų skaičius per parą išaugo 13 gyvybių.

Anot statistikų, trečiadienį ištyrus 7537 mėginius šalyje nustatyti 517 nauji koronaviruso atvejai. Virusas rastas beveik 7 proc. mėginių.

Klaipėdoje šia infekcija trečiadienį susirgo 38 žmonės (antradienį – 32, pirmadienį – 41). Pranešama, kad naujas ligos protrūkis nustatytas vienos apsaugos įmonėje Klaipėdos padalinyje. Čia susirgo 2 darbuotojai.

Statistikai skelbia, kad uostamiestyje susirgimų, lyginant su praėjusiu trečiadieniu padaugėjo 5,1 proc., o Lietuvoje sumažėjo 8,8 proc.

14 dienų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje per parą padidėjo nuo 254,7 iki 256, o Klaipėdoje sumažėjo nuo 305 iki 297. Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp savivaldybių pakilo iš 11 į devintą vietą. Blogiausia padėtis toliau tebėra Švenčionių (636) ir Biržų (489) savivaldybėse, geriausia – Pakruojo rajone (44).

Šalyje šiuo metu serga 7 117 žmonių, išgijo 186 737. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 450 ir 11 517.

Kas darosi su mirčių statistika?

Per parą į nuo COVID-19 mirusių žmonių sąrašą įtraukta dar 13 gyvybių – iš viso šalyje dėl to jau netekta 3294 gyventojų. Tuo metu Klaipėdoje per parą aukų skaičius staiga išaugo nuo 125 iki 166.

Statistikos departamente ketvirtadienio rytą perklausus, ar čia neįsivėlė kokia nors klaida, buvo paaiškinta, kad taip gali nutikti dėl patikslintų duomenų, įtrauktų anksčiau nuo infekcijos mirusių asmenų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vyriausioji specialistė Laimutė Špakauskienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad iki ketvirtadienio nuo metų pradžios uostamiestyje iš viso buvo registruotos 459 mirtys. Vasario 1-ajai buvo registruoti 258 klaipėdiečių mirties atvejai, šio mėnesio gale registracijų skaičius išaugo iki 424.

Pasak specialistės, mirčių šuolis uostamiestyje buvo registruotas tik gruodį – tada jų buvo apie 370.

„Atvirai Klaipėda” paprašė ir kovidinius ligonius uostamiestyje gydančių ligonių (jose, beje, gydomi ne tik klaipėdiečiai) pateikti duomenis apie per šiuos metus jose nuo COVID-19 mirusius asmenis.

Jūrininkų ligoninė informavo, kad sausį joje gydyta 116 COVID-19 liga sirgusių pacientų, mirė 11. Vasario duomenys čia bus suvesti ir suskaičiuoti iki kovo 10 d.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės pateiktais duomenimis, joje per sausį ir vasarį mirė 36 pacientai. Teigiama, kad dažniausiai per parą netekčių čia būna tik 1-3.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nuo metų pradžios mirė 37 COVID-19 sirgę pacientai. Anot šios įstaigos, jos išduodami mirties liudijimai iškart įkeliami į e-sveikatos sistemą. Šiuos duomenis iškart gali matyti ir naudoti Statistikos departamentas.

ATNAUJINTA. Popiet Statistikos departamentas visgi pranešė, kad ketvirtadienį buvo pastebėti netikslumai Covid-19 duomenyse.

„Priežastys išsiaiškintos ir pašalintos, imtasi veiksmų, kad nepasikartotų. Duomenų srautas atstatytas, švieslentėse informacija bus atnaujinta rytoj, kovo 5 d.”, – informavo departamentas.

Tačiau po 16 val. visgi statistika jau buvo atnaujinta – skelbiama, kad mirčių nuo COVID-19 atvejų Klaipėdoje liko 126.

Tad realiai per praėjusią parą Klaipėdoje viruso auka tapo tik vienas žmogus.

1,2 tūkst. pranešimų apie redakcijas į skiepus

Per parą pirma vakcinos doze paskiepyti 8 831, antra – 2 124 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 534 ir 19.

Uostamiestyje pagal Statistikos departamento duomenis ketvirtadienio rytą buvo likusios 7 356 nepanaudotos vakcinos.

Per pirmus du vakcinacijos nuo COVID-19 ligos mėnesius sulaukta 1201 pranešimo apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas į vakcinas

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba pranešė, kad per pirmus du mėnesius (nuo 2020 m. gruodžio 27 d. iki 2021 m. vasario 28 dienos), kai šalyje vykdoma vakcinacija nuo COVID-19 ligos, iš viso jau yra gautas 1201 pranešimas apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas (ĮNR) į vakciną. Per visą vakcinacijos laikotarpį gautų ĮNR pranešimų skaičius sudaro 0,5 procento nuo sunaudotų vakcinų dozių.

Nuo vakcinacijos pradžios dėl vakcinos „Comirnaty“ gauti 729 pranešimai, dėl vakcinos „COVID-19 Vaccine Moderna“ – 61 pranešimas, dėl vakcinos „COVID-19 Vaccine AstraZeneca“ – 401 pranešimas. 10 gautų ĮNR pranešimų vakcinos pavadinimas nebuvo nurodytas.

868 pranešimai yra klasifikuojami kaip lengvi ar vidutinio sunkumo, 22 – kaip sunkūs.

Pagrindiniai nuo COVID-19 ligos paskiepytų žmonių pranešimai, kurių sulaukė tarnyba, tai – karščiavimas, galvos skausmas, raumenų skausmas, pykinimas injekcijos vietos reakcijos. Dažniausiais šios reakcijos buvo lengvos arba vidutinio sunkumo ir praeidavo po kelių dienų.

4 Comments

  1. LT statistikai

    Kaip reikės, taip ir paskaičiuosim!

    Reply
  2. Talk

    Įdomus pastebėjimas. Ką tiek ilgai reikia suvedinėti iki kovo 10 d.?

    Reply
  3. Dalia

    Martynai, o čia visos apskrities, ar tik Klaipėdos miesto skaičiai?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Čia tik Klaipėdos skaičiai – pagal apskritis statistikų žemėlapyje neleidžia filtruoti, tik pagal savivaldybes.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This