Priekulėje duris atvers naujas vaikų dienos centras

Regionas

Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos specialaus ugdymo skyriuje jau kelias savaites vyksta intensyvūs remonto darbai. Trečiame aukšte esančios patalpos ruošiamos vaikų dienos centro įkurtuvėms. Didesnis, suremontuotas ir vaikams su negalia pritaikytas centras duris atverti turėtų jau šių metų pabaigoje.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Rangos darbų konkursą laimėjusi UAB „Ranstata“ patalpose jau atlieka įvairius paruošiamuosius darbus – ardo netinkamas grindis, atlieka kitus reikalingus griovimus, o vėliau prasidės ir remontas.

Naujame, erdviame vaikų dienos centre planuojama įrengti mokomąją virtuvę, aktyvaus užimtumo erdvę, pamokų ruošos erdvę, pasyvaus poilsio erdvę, atskirą psichologo kabinetą, socialinių darbuotojų kabinetą, atskirus sanitarinius mazgus mergaitėms ir berniukams, atskirą rūbinę, higienos kambarį, kuriame bus skalbimo mašina, džiovyklė. Naujos patalpos bus pritaikytos ir vaikams su negalia: įrengtas laiptų keltuvas, praplatinti įėjimai, neliks ir slenksčių.

Vėliau taip pat bus įsigyta būtina įranga ir baldai, reikalingi vaikų dienos socialinei priežiūrai ir ugdymo paslaugoms teikti.

Pasak Klaipėdos rajono mero pavaduotojos Violetos Riaukienės, pagalbos vaikams poreikis toks didelis, kad šiuo metu jo tinkamai neįmanoma įgyvendinti.

„Vaikai įstaigą lanko rotaciniu būdu: vieni – atostogų metu, kiti – po pamokų. Dėl patalpų trūkumo nėra užtikrinamos pakankamos socialinės integracijos sąlygos. Labai trūksta vietos, nes Priekulės socialinių paslaugų centre erdve dalijamasi su negalią turinčiais vyresniais nei 21 m. amžiaus jaunuoliais ir senjorais. O rajone turime 92 šeimas, kurios patiria socialinę riziką, jose auga 181 vaikas. Vaikai iš socialinę riziką ar finansinių sunkumų patiriančių šeimų dienos centrą nori lankyti nuolat, o ne tada, kai yra vietų“, – sako V. Riaukienė.

Šiuo metu veikiantis dienos centras 38 kvadratinių  metrų patalpose socialinę priežiūrą ir ugdomąsias veiklas vienu metu gali užtikrinti 20 vaikų. Pernai pakaitomis centrą lankė 34 vaikai. Persikėlus į naujas, net 308 kv. metrų patalpas, paslaugas gaus 73 vaikai.

Projektą „Vaikų dienos centrų tinklo plėtra Klaipėdos rajono savivaldybėje“ didžiąja dalimi finansuoja Europos regioninės plėtros fondas, skyręs daugiau kaip 164 tūkstančius eurų. Savivaldybė prie remonto darbų prisidės 23-imis tūkst. eurų.

Klaipėdos rajone šiuo metu veikia du vaikų dienos centrai: Gargždų socialinių paslaugų centre ir Priekulės socialinių paslaugų centre. Pastarąjį lanko vaikai iš keturių Klaipėdos rajono seniūnijų – Agluonėnų, Veiviržėnų, Judrėnų ir Priekulės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

Kyla vandens lygis Minijoje ir Atmatoje

Pirmadienį, vasario 26 d., didžiojoje šalies dalyje stebimas vandens lygio kilimas. Didžiausias vandens lygio kilimas (68 cm) stebimas Minijoje ties ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This