Klaipėdos universiteto chorui „Pajūrio aidos“ – „Aukso paukštė“

Kultūra

Į Klaipėdą šiemet atskrido vienintelė „Aukso paukštė“ – garbingas apdovanojimas, kuriuo Lietuvos nacionalinės kultūros centras kasmet įvertina geriausius, ryškiausius mėgėjų meno kolektyvus bei jų vadovus.

Geidžiamą trofėjų šiemet pelniusi Klaipėdos universiteto (KU) mišraus choro „Pajūrio aidos“ komanda drauge su meno vadovu doc. Algirdu Šumskiu triumfuoja ir sako nekantriai laukiantys karantino pabaigos, kuomet bus surengta oficiali prizo įteikimo ceremonija ir tada jau realiai bus galima prisiliesti prie „Aukso paukštės“, bet svarbiausia, kuomet vėl bus galima koncertuoti publikai.

Penktadienį su choro vadovais susitikęs ir juos pasveikinęs KU rektorius prof. dr. A. Razbadauskas džiaugėsi kolektyvo pripažinimu.

„Praėję metai visiems buvo labai sunkūs. Daug draudimų, aplink daug pykčio ir nerimo, netekus galimybės kurti – tokiomis sąlygomis daug meno kolektyvų apskritai išsivaikščiojo, o jūs sugebėjote išlikti, repetuoti, kurti naujas dainas ir pelnyti pripažinimą. Garbė kolektyvui, garbė miestui“, – pranešime spaudai cituojamas rektorius.

KU mišrus choras „Pajūrio aidos“ sėkmingai gyvuoja nuo 2007-ųjų, kolektyve nuolat dainuoja nuo 30 iki 35 žmonių. Choras buria universiteto dėstytojus, doktorantus, studentus bei alumnus. Kolektyvas repetuoja Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultete, šis darbas nenutrūko ir per karantiną – balsus kolektyvo vadovai surenka netgi per nuotolį.

Karantino draudimai pristabdė kolektyvo koncertinę veiklą, tačiau praėjusią vasarą ir rudenį koncertų, anot choro vadovo, nestigo. Koncertuota ne tik Klaipėdoje, bet ir Nidoje, Juodkrantėje, Žagarėje ir kt. Kai užsivėrė koncertų salės, choras dar koncertavo bažnyčiose, dar labiau sugriežtinus apribojimus – kūrybinė veikla persikėlė į repeticijas.

Choro vadovas džiaugėsi, kad kolektyvą pastebėjo ir apdovanojimui teikė pats Lietuvos nacionalinės kultūros centras.

„Mums skirta „Aukso paukštė“ – ne vien choro pergalė, tai visų mūsų pergalė“, – už palaikymą bei kolektyvo globą dėkojo choro „Pajūrio aidos“ vadovas.

KU choro „Pajūrio aidos“ repertuarą sudaro įvairūs, skirtingų epochų bei stilistinių mokyklų, žymių lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai. Choras dainuoja viską – nuo liaudies dainos iki klasikos, nuo tradicinių žanrų iki šiuolaikinių bei džiazo kompozicijų. Nuo kūrybinės veiklos pradžios choras surengė ne vieną šimtą koncertinių pasirodymų Lietuvoje bei užsienyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This