COVID-19: Klaipėdoje skaičiai nedžiugina

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamentas informuoja, jog ištyrus 2806 mėginius praėjusią parą šalyje nustatyti 213 nauji COVID-19 ligos atvejai.

Klaipėdoje sekmadienį infekcija diagnozuota 11 žmonių, šeštadienį – 35.

Statistikos departamento duomenimis, uostamiestyje susirgimų, palyginti su praėjusios savaitės sekmadieniu, padidėjo 3,1 proc., tuo metu Lietuvoje sumažėjo net 17 proc.

Sekmadienį pirmąja vakcinos doze šalyje nepaskiepytas nė vienas žmogus. Klaipėdos universitetinės ligoninės nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad naujas infekcijos protrūkis nustatytas žuvies prekyba užsiimančioje įmonėje Klaipėdoje. COVID-19 liga patvirtinta dviem jos darbuotojams.

Nustatytas ir naujas susirgimas, siejamas su protrūkiu plastiko gamyba užsiimančioje įmonėje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 11 ligos atvejų.

Tęsiasi protrūkis Klaipėdos lopšelyje–darželyje „Žiburėlis“. COVID-19 liga patvirtinta darželio darbuotojui. Su šiuo protrūkiu iš viso siejama 10 atvejų – susirgo 9 darbuotojai ir ugdytinis.

14 dienų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje per parą sumažėjo nežymiai – nuo 240,5 iki 238,7, o Klaipėdoje nuo buvusių 305,3 išaugo iki 306,6 atvejo.

Pagal šį rodiklį uostamiesčio savivaldybė jau nukrito į 8-tą vietą nuo galo. Geriausia padėtis šiuo metu yra Birštone su 50 atvejų.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu vis dar serga 7024 žmonės, pasveiko 188 245, Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 480 ir 11 866.

Praėjusią parą šalyje nuo koronaviruso mirė 8 žmonės. Bendras aukų skaičius nuo pandemijos pradžios jau siekia 3336. Klaipėdoje sekmadienį mirė vienas gyventojas ir aukų skaičius čia pasiekė 127.

Per praėjusią parą, pasak statistikų, pirma vakcina šalyje nebuvo paskiepytas nė vienas žmogus. Vienintelis, gavęs antrąją dozę, panašu, buvo klaipėdietis.

Sparčiausiai skiepijama Kretingos rajone ir Neringoje

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlį pasiekė dvyliktoji ir iki šiol didžiausia gamintojo „BioNTech & Pfizer“ vakcinų nuo koronaviruso siunta. Ją sudaro 31 590 vakcinos dozių. Žadama, kad jos dar pirmadienį iškeliaus į vakcinacijos centrus visoje šalyje.

Anot ministerijos, mažėjant vyresnių nei 80 metų gyventojų aktyvumui skiepytis, savivaldybėse pereinama prie kitų amžiaus grupių skiepijimo šia prioriteto tvarka: 75-79 m. asmenys; 70-74 m. asmenys; 65-69 m. asmenys. Šiuo metu jau paskiepyta beveik trečdalis gyventojų, vyresnių nei 80 metų.

Į prioritetines grupes patenkantys, bet kvietimo skiepytis nesulaukiantys gyventojai kviečiami patys kreiptis į savo gydymo įstaigą arba savivaldybę.

Kovo 8 d. ryte vakcinacijos centruose dar buvo 32 tūkst. vakcinos dozių. Tarp efektyviausiai paskirtas vakcinos dozes sunaudojančių savivaldybių ministerija mini Kretingos rajoną ir Neringą.

3 Comments

  1. Anonimas

    Atsiprašau, bet nevalų miestas, kur spjaudomasi ant šaligatvių, ant jų mėto diedai ir snarglį ir t.t, Nevalomos gatvės. Trūksta tvarkos ir higienos.
    .

    Reply
    • Jonas

      Kazin kur tu snarglius metai? Nueik i maxsima ir padaryk tvarka,kad vienas kitam ant galvos neliptu

  2. Coronovito ligonis

    ?????????

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This