Tarp „Auksinių scenos kryžių“ nominantų – ir klaipėdietiški kūriniai bei kūrėjai

Kultūra

Kultūros ministerija pranešė sulaukusi 75 siūlymų skirti Profesionaliojo scenos meno premijas už 2020 m. darbus. Kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną, Profesionaliojo scenos meno premijos laureatams bus įteiktos Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Renginį tiesiogiai transliuos LRT.

Premijų už reikšmingiausius einamųjų metų darbus, išskirtinius profesinius laimėjimus ir premijos už ilgametį indėlį į scenos meną laureatams bus įteikiami atminimo ženklai – „Auksinis scenos kryžius“, o už naujų sceninės išraiškos formų paieškas – atminimo ženklas „Boriso Dauguviečio auskaras“.

Siūlymus skirti premijas vertino iš devynių teatro, šokio, dailės ir muzikos ekspertų susidedanti komisija: Margarita Alper, Silvija Čižaitė-Rudokienė, Monika Jašinskaitė, Lina Klusaitė, Rasa Murauskaitė, Martynas Petrikas, Evgeniya Shermeneva, Janina Stankevičienė ir Birutė Ukrinaitė-Garbačiauskienė.

Tarp jų atrinktų nominantų yra ir klaipėdiečiai kūrėjai bei Klaipėdoje atlikti darbai.

Už režisūrą apdovanojimą gali gauti Dalius Abaris už operos „Skrajojantis olandas“ pastatymą Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Jis kartu su Sigita Šimkūnaite yra nominuotas ir už šios operos scenografiją. O Metų solistu gali tapti Almas Švilpa už Olando vaidmenį šioje operoje, kaip ir Tadas Girininkas už Dalando vaidmenį bei Henriko vaidmenį operoje „Ana Bolena“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras). 

Metų choreografijos nominacijoje – Robertas Bondara, nominuotas už choreografiją šokio spektakliui „Faustas“ Klaipėdos valstybiniame  muzikiniame teatre.

Dėl metų šokėjos vardo kartu su Marija Ivaškevičiūte (nominuota už vaidmenį šokio spektaklyje „Klajojančios kopos“ iš Šeiko šokio teatro) varžysis ir Oleksandra Borodina, nominuota už Margaritos vaidmenį šokio spektaklyje „Faustas“  minėtame Klaipėdos muzikiniame teatre.

Metų šokėjas nominacijoje – irgi su Klaipėda susiję vardai: Niels Claes, nominuotas už vaidmenis šiuolaikinio šokio spektakliuose „i (aš)“ (Šeiko šokio teatras ir Maciej Kuźmiński Company) ir „Klajojančios kopos“ (Šeiko šokio teatras) bei Romanas Semenenko(už Fausto vaidmenį šokio spektaklyje „Faustas“.

Metų spektakliu vaikams ir jaunimui gali tapti „Didysis sprogimas“ (Klaipėdos lėlių teatras ir Itim Ensemble).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Samanta Pinaitytė: „Klaipėdoje menininkams tobula terpė kurti – nėra skubėjimo, milžiniškos konkurencijos"

Aktorė Samanta Pinaitytė Klaipėdos dramos teatre vos keli metai. 2021 m. įsijungusi į šio teatro aktorių trupės gretas ji spėjo suvaidinti ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This