Vogti daiktų – per langą

Kriminalai ir nelaimės

Šį savaitgalį į Klaipėdos policiją kreipėsi du klaipėdiečiai, skaudžiai nukentėję nuo ilgapirščių – įtariama, kad vagys į jų butus įsibrovė per langus.

Šeštadienį pranešta, kad iš buto Debreceno g. ,kaip įtariama, įsibrovus per pirmojo aukšto langą, pavogtas nešiojamas kompiuteris „Asus”, planšetinis kompiuteris „Samsung SM-T585″, žaidimų kompiuteris „Xbox” ir žaidimų diskai. Žala įvertinta 1040 eurų. 

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Tuo metu sekmadienio vakarą pastebėta, kad, kaip įtariama, išstūmus langą, buvo patekta į pirmame aukšte esantį butą Taikos pr. ir pavogti įvairūs daiktai – papuošalai, kvepalai, planšetinis kompiuteris, telefonas ir kita. Šiuo atveju žalą nukentėjęs asmuo įvertino daugiau nei 8000 eurų. Dėl vagysčių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Klaipėdos policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, kad dažnu atveju įsilaužimų ir vagysčių galima išvengti, nes kartais vagys pasinaudoja žmonių nerūpestingumu ar neapdairumu.

Gyvenantiems žemutiniuose aukštuose patariama įstiklinti balkonus. Pareigūnai taip pat primena, kad langus ir balkonų duris būtina sandariai uždaryti, ypač jei išvažiuojate iš namų. Patariama įsirengti signalizaciją, vaizdo kameras, vis pasidomėti, kokių yra namų apsaugos naujovių, kad juos galėtumėte apsaugoti maksimaliai.

Vakarais, ypač gyvenant žemutiniuose aukštuose, patariama užtraukti užuolaidas, neviešinkite internete informacijos apie brangius pirkinius ar išvykimą atostogauti.

Pareigūnai sako, kad vagystei iš buto ar namo besirengiantys asmenys dažnai prieš tai jį stebi, renka informaciją. Todėl visada pravartu suklusti, jei skirtingu paros metu pasitaiko atsitiktinių telefono skambučių, nepažįstamų asmenų vizitų įvairiais pretekstais. Buto ar namo saugumą užtikrina ne tik techninės priemonės, bet ir bendros žmonių pastangos prižiūrint savo gyvenamąją aplinką.

Patariama susitarti su patikimais kaimynais, kad kol jūsų nėra, pasaugotų namus, išimtų spaudą iš pašto dėžutės.

Nukentėjus nuo ilgapirščių, pastebėjus įtartiną veiką ar asmenis raginama pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba per www.epolicija.lt.

1 Comment

  1. Anonimas

    Vagis kurie eina vogti susekus taip pat reikētu gal baust grieščiau .Mažiau gal vagysčiu būtu.Seimas galētu apie griežtesnes bausmes pasvarstyt.Palei matoma vietove galētu visus namo gyventojus apklaust ir lengviau atrastu vagis būtu.Nes tame name gīrdēta iš buvusios bendradarbēs kad gyvena tam pačiam name vagiliaujantys veikējai.Tai didelis darbas policijai.Gaila žmoniu.Kad vagim pirštai nudžiutu.Kai kurie žmonēs gali nebūti pilietiški ir bijoti kalbeti.Tai užuomina pareigūnams.Vagis su šaknim visus reikia išraut īš mūsu visuomenēs.Žinau ka ŗeiškia aš pati nukēitējau nuo ju.Labai gaila žmoniu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Šilutės rajone - itin įžūli vagystė

Šilutės policija informavo, jog ketvirtadienio rytą gavo pranešimą, kad trečiadienio popietę Šyšgirių kaimo pievoje buvo pastebėta, jog nuversta ir apgadinta ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

Senolė neteko stambios sumos

Kretingos policija pranešė, jog penktadienį sulaukė 87-erių moters pareiškimo, kad iš jo namų Latvelių kaime dingo 10 400 eurų. Pradėtas ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Regionas

Apvogė namą Kūlupėnuose

Šeimininkai, vėlų vakarą grįžę namo, pastebėjo, jog yra apvogti. Ketvirtadienį, apie 22.30 val., Kretingos rajone, Kūlupėnuose, grįžus namo pastebėta, jog ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This