Laikinai sustabdytas skiepijimas viena „AstraZeneca“ vakcinos serija

Koronavirusas

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba, sulaukusi informacijos iš Austrijos kompetentingos institucijos, rekomendavo laikinai sustabdyti vakcinos „AstraZeneca“ serijos ABV5300 naudojimą.

Austrijos federalinė sveikatos priežiūros tarnyba (BASG) gavo du pranešimus, galimai susijusius su vakcinacija iš tos pačios „AstraZeneca“ vakcinos partijos. Šiuo metu atliekamas tyrimas, tiriant dvi įtariamas nepageidaujamas reakcijas Austrijoje – trombozę ir plaučių emboliją.

„SAM ir tarptautiniai ekspertai pabrėžia, kad objektyvių priežasčių jaudintis ar nerimauti nėra. Remiantis klinikinių tyrimų duomenimis, tromboembolija nėra priskirta prie tipiškų „AstraZeneca“ vakcinos šalutinių poveikių. Inicijuota tarptautinė šalutinio poveikio ataskaitų analizė taip pat nerodo anksčiau pasitaikius panašių atvejų. Siekiant užtikrinti visuomenės saugumą ir išsklaidyti abejones, siekiama patikrinti bet kokią prielaidą, susijusią su vakcinų saugumu”, – rašoma ministerijos pranešime.

Vasario 11 dieną į Lietuvą buvo pristatyta 9600 šios serijos vakcinų, šiuo metu nepanaudotų liko 1932. Serijos ABV5300 vakcinos buvo pristatytos į 17 Europos Sąjungos šalių. Šiuo metu šios serijos „AstraZeneca“ vakcinos vartojimą yra laikinai sustabdę Liuksemburgas, Estija, Graikija, Austrija ir Lietuva.

Sausio viduryje trumpam vakcinacijos procesas jau buvo sustabdytas dėl „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos naudojimo, kai SAM buvo informuota apie galimai pažeistą šalčio grandinę transportavimo metu. Gavus oficialų patvirtinimą iš „Pfizer“ atstovybės Lietuvoje dėl galimo tolimesnio vakcinos naudojimo, vakcinacijos procesas atnaujintas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Slaugytojams ir akušeriams - dalis šeimos gydytojų funkcijų

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) praneša, jog nuo 2024 m. pradžios šeimos gydytojas arba kitas už pacientų registraciją atsakingas šeimos gydytojo ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Vėlina reikalavimų kvapų normatyvams įsigaliojimo terminą

Pietinės miesto dalies klaipėdiečiams, besiskundžiantiems dažniausiai vasarą juos užklumpančia smarve, teks kentėti ilgiau nei buvo žadėta. Sveikatos apsaugos ministerija praneša, ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universiteto ligoninėje bus modernizuojama infekcinių ligų klinika

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) iniciatyva Lietuvoje kuriamas Infekcinių ligų klasteris, į kurį jungiasi penkios šalies gydymo įstaigos, tapsiančios šio klasterio ...
2023-08-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This