Akmenų gatvės atkarpai pinigų išsireikalavo per teismą

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad nesulaukusi kol UAB „Norstatus” įvykdys detaliuoju planu ir sutartimi prisiimtus įsipareigojimus ir įrengs apie 100 metrų Akmenų gatvės Tauralaukyje atkarpą, kreipėsi į teismą, prašydama priteisti neatliktų darbų apimtis atitinkančią pinigų sumą, ir pasiekė pergalę.

Toks sprendimas, anot savivaldybės, iki šiol neturėjo precedento.

„Nors atsakovė teigė sutarties nepažeidusi, nes statyba, su kuria sietas jos prievolių įvykdymas, esą nėra baigta, teismas nusprendė kitaip: terminas sutartiniams įsipareigojimams suėjo 2019 m. vasarį, tačiau minėta gatvės atkarpa iki šiol nėra įrengta. Gavusi teismo priteistus pinigus, savivaldybės administracija pati imsis organizuoti gatvės projektavimo ir įrengimo darbus”, – rašoma savivaldybės pranešime.

Savivaldybei teismas priteisė apie 39 tūkst. eurų.

„Šis atvejis – pirmas, kai, gindama viešąjį interesą, Klaipėdos miesto savivaldybė teisminiu keliu išsireikalavo, kad rangovas įvykdytų sutartinius įsipareigojimus. Tikimės, kad nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojęs Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymas ateityje leis išvengti tokių atvejų“, – pranešime cituojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymas numato bendrus reikalavimus visiems nekilnojamojo turto vystytojams, kurie turės sumokėti įmokas į specialią savivaldybės sąskaitą – už šias lėšas bus vystoma savivaldybės infrastruktūra.

Anot pranešimo, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ketina įvertinti ir kitas galiojančias infrastruktūros sutartis. Svarstant Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymo įgyvendinimo klausimus revizuoti turimus susitarimus administraciją paragino ir savivaldybės tarybos nariai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This