Klaipėdiečio laukia teismas: butus pardavė už milijoną, o mokesčių mokėti nepanoro

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdoje namus stačiusios bendrovės direktoriaus, ketinusio nuslėpti per 207 tūkst. eurų mokesčių, laukia teismas. Kaltinimai taip pat pareikšti ir juridiniam asmeniui. Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai, byla jau perduota teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, uostamiestyje įsikūrusi bendrovė statė ir pardavinėjo dvibučius namus vaizdingoje vietoje. Keliais etapais statyti namai pirkėjams buvo parduodami rinkos kaina, tačiau direktorius nusprendė pagudrauti ir, įtariama, nemokėti privalomų mokesčių valstybei, o uždirbtus pinigus galimai pasilikti sau.

FNTT pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais, nustatė, kad per 2019 metus gyventojams buvo parduota 14 butų, už kuriuos įmonė gavo beveik 1 mln. eurų pajamų. Tačiau visai kitokie skaičiai atsispindėjo įmonės apskaitoje, direktorius nedeklaravo gautų pajamų už parduotą nekilnojamąjį turtą, o į deklaracijas, galimai siekdamas išvengti mokesčių valstybei, kurių suma siekė per 207 tūkst. eurų, sumokėjimo, įrašė visai kitokius duomenis ir pateikė valstybės institucijoms.

Atliekant ikiteisminį tyrimą įtarimai dėl neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo buvo pareikšti tiek bendrovei, tiek jos direktoriui. Nors direktorius savanoriškai atlygino didžiąją dalį valstybei padarytos žalos – per 163 tūkst. eurų, tyrimui vadovavusios Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės Saulės Pučkienės sprendimu byla buvo perduota teismui.

Taip pat buvo priimtas sprendimas laikinai apriboti nuosavybės teisės turtui, kurio vertė – per 73 tūkst. eurų.

Civilinį ieškinį šioje byloje yra pareiškusi Valstybinė mokesčių inspekcija, jo suma siekia beveik 44 tūkst. eurų.

Už mokesčių, kurių suma viršija 750 MGL, slėpimą, pateikiant neteisingus duomenis apie pajamas, pelną ar turtą, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Griežčiausia bausmė, kurią juridiniam asmeniui gali skirti teismas – juridinio asmens likvidavimas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui padedantis mero bendražygis - kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui Beitui. 40-metis V. Beitas, ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Kodėl Klaipėdos pedagogai - didžiausi streikuotojai?*

Todėl, kad valdžia jų nemyli. Kaip ir mokinių. O štai, pavyzdžiui, tokio liūdno vaizdo miestelio Jonava valdžia geriausiai egzaminus išlaikiusiems ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Lemtis: penktadienį - nuosprendis, sekmadienį - mirtis (atnaujinta)

Policija pranešė, kad naktį į sekmadienį, apie pusę ketvirtos, Šventojoje, Ošupio take esančioje statybvietėje, rastas mirusio 51-erių metų vyro kūnas. ...
2023-08-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This