Seniai neregėtos vilkikų spūstys Baltijos prospekte – dėl šventės

Miestas, Svarbu

Realiausia priežastis, kodėl antradienio vakare Baltijos prospektą ir jos žiedines sankryžas užkimšo vilkikai – noras spėti išgabenti krovinius prieš artėjančią nedarbo dieną.

Klaipėdiečiai antradienio vakare Baltijos prospekte fiksavo jau seniai nematytas vilkikų spūstis. Facebook nuotr.

„Atvira Klaipėda“ antradienio vakare rašė ir publikavo socialiniuose tinkluose klaipėdiečių paskelbtas nuotraukas, jog Baltijos prospekte susidarė tokios vilkikų spūstys, kokių nebuvo jau ne vienerius metus. Nors ir svarstyta, kad joms įtakos galėjo turėti eismo ribojimai dėl Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukcijos, tačiau jie dar net neprasidėjo. Šiaurinę Baltijos prospekto pusę iki pirmojo apsisukimo Taikos prospekto link planuojama uždaryti ne anksčiau nei kovo 15 dieną.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika trečiadienį priešpiet tvirtino, jog antradienio vakare pats socialiniuose tinkluose matė spūsčių nuotraukas, todėl ėmė aiškintis, kas atsitiko.

„Naktinis policijos operatyvinis budėtojas patirtino, jog buvo sulaukta trijų pranešimų apie Baltijos prospekte susidariusią vilkikų spūstį. Į įvykio vietą buvo išsiųstas policijos ekipažas. Jis budėjo Baltijos ir Taikos prospektų žiedinėje sankryžoje, stebėjo situaciją. Jei būtų prireikę, pareigūnai būtų pristabdę vilkikų eismą, kad vairuotojai galėtų pravažiuoti Taikos prospektu. Tačiau įsikišti neprireikė, nes transporto srautai pamažu patys išsiskirstė, o žiedinės sankryžos visiškai užkištos ir nebuvo. Jei toks vilkikų srautas būtų buvęs apie 17-18 val., kai žmonės iš darbų važiuoja namo į pietinę miesto dalį, situacija būtų buvusi daug sudėtingesnė. Tačiau dabar vilkikų spūstys susiformavo gerokai vėliau“, – teigė M. Džermeika.

Jis patvirtino, jog Baltijos prospekte nebuvo jokio sugedusio vilkiko, kuris eismui taptų kliūtimi, nebuvo ir jokios avarijos. Todėl realiausia priežastis, kodėl susidarė spūstys yra natūraliai išaugę transporto srautai.

„Bendravau su DFDS atstovais, tai jų versija tokia, kad, matyt, visi vežėjai skubėjo krovinius išgabenti dar prieš šventinę dieną, todėl tiesiog išaugo transporto srautas. Kitų objektyvių priežasčių susidaryti spūstims nebuvo“, – tvirtino M. Džermeika.

Šią versiją sustiprina ir tai, kad spūstys susidarė tik viena kryptimi – Centrinio Klaipėdos terminalo link.

Jis patikino, jog DFDS atstovai pažadėjo, kad šįvakar (trečiadienį – V. S), jei vėl formuosis vilkikų spūstys, Centriniame Klaipėdos terminale bus atidaryti rezerviniai vartai, kad būtų galima greičiau „sugerti“ transportą iš miesto.

Klaipėdos valdžia ir įvairių institucijų atstovai dar 2017 metais suko galvas, kaip Baltijos prospekte išspręsti vilkikų spūsčių problemą. Tuomet buvo sudaryta tarpžinybinė grupė, parengtas veiksmų planas ir situacija netrukus pagerėjo.

„Tiesą sakant, sunku ir prisiminti, kada paskutinį kartą Baltijos prospekte buvo tokios vilkikų spūstys. Po visų tų tarpžynybinių grupių turime tokį nerašytinį susitarimą su Centriniu Klaipėdos terminalu ir DFDS, kad jie iškart mus įspės, jei dėl įvairių priežasčių kils grėsmės susidaryti spūstims, kad mes būtume pasirengę reguliuoti eismą. Be to, yra numatyta ir atsarginių variantų. Pavyzdžiui, jei vilkikų iš terminalo išvažiuoja tiek daug, kad jie užkištų Baltijos prospektą, juos turėtume nukreipti Minijos gatve Kairių gatvės link“, – dėstė M. Džermeika.

9 Comments

  1. Anonimas

    Nu tik nereikia sakyti kad dėl švenčių, dažnai čia tos spūstys būna.

    Reply
  2. Piktas

    O kai pastatys iki galo viaduką,tokie kamščiai Baltijos pr. taps kasdienybe,nes viaduku pralėks be vargo visi,ir tada kaupsis prie Arenos žiedo ir Minijos sankryžos. AČIŪ BUKAI VALDŽIAI….

    Reply
  3. Toto

    VISA ESMĖ TAME, KAD DFDS GENERUODAMA MILIJONINIUS PELNUS TAUPO KELIS TŪKSTANČIUS 4 IR 6 VARTŲ FOTO KAMERŲ PASTATYMUI. O SRAUTAI VISADA YRA VIENODI, ŠVENTĖS ČIA NE PRIE KO.

    Reply
  4. Antanas

    Nemuno gatve, iki buvusio žuvies konservų fabriko,o toliau Minijos gatve iki Jūrininkų pr.

    Reply
  5. Gyventojas

    Grąžinkite Mukrana proto bokštai,atrodo kad jūs veikia Ozono skyle.

    Reply
  6. klaipėdietė

    Toks pat ir dar didesnis kamštis jau buvo vasario pradžioje. Tada nejudėjo nuo miesto į pietinę dalį važiuojantys. Maniau avarija,nes ir autobusas užstrigęs jau buvo rate. Ech, žurnalistai žurnalistai, skambios antraštes rašot …

    Reply
  7. Klaipedietis

    Minijos gatve iki jūrininkų prospekto ir problema spręsti su.Kur ilgai žadėtas pietinis aplinkkelis,negeresne padėtis Rimkų pervazoje.

    Reply
  8. O00

    Durniu laivas padarykyte isvykyma skirtingom valandom nakti o gereu grazinkite imukrana

    Reply
  9. T

    Primityvus juokdariai, čia tik problemos pradžia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pavogęs automobilį toli nenuvažiavo

Antradienį, apie 14.27 val., policija gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Baltijos pr., iš stovėjimo aikštelės dingo 3000 eurų vertės automobilis „VW ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This