Kokie populiariausi nepriklausomos Lietuvos kūdikių vardai?

Konsultacijos

Gyventojų registro duomenimis, per 31-erius atkurtos nepriklausomos Lietuvos metus įregistruota daugiau kaip 1,2 mln. vaikų gimimų. Populiariausi gimusių mergaičių vardai – Gabrielė, Viktorija, Gabija, Ieva ir Greta, suteikti daugiau kaip 10 tūkst. per šį laikotarpį gimusių mergaičių. Berniukai dažniausiai buvo pakrikštijami Luko vardu – iš viso net 18 tūkst. kartų. Ne ką mažiau populiarūs šiuolaikinės Lietuvos berniukų vardai yra Mantas, Tomas, Matas ir Dovydas.

1990 m. kovo 11-ąją, kai Aukščiausioji Taryba – Atkuriamasis Seimas pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą, šalyje buvo įregistruota per 100 gimimų. Tą dieną gimusioms mergaitėms dažniausiai suteiktas Kristinos, Eglės ir Rūtos vardai, berniukai pavadinti Tomais, Artūrais ir Rokais. Apskritai, šią valstybei istorinę dieną gimusių asmenų yra net 7 675: apie 4 tūkst. moterų ir beveik 3,7 tūkst. vyrų.

Anot Registrų centro pranešimo, iš prieš tris dešimtmečius įsteigtų įmonių išliko kas septinta. Juridinių asmenų registro duomenys rodo, kad šiai dienai tarp įregistruotų juridinių asmenų yra 1,7 tūkst. bendrovių, įmonių ar organizacijų, kurios buvo įsteigtos 1990 metais. Didžioji dalis jų uždarosios akcinės bendrovės, taip pat nemažai yra anuomet populiarių individualių įmonių. Tarp išregistruotų bendrovių ir organizacijų yra beveik 10 tūkst. tokių, kurios buvo įsteigtos 1990-aisiais. 1990 m. kovo 11-oji buvo sekmadienis, todėl tuomet nebuvo įregistruotas nė vienas juridinis asmuo.

Iki 1997 metų, kuomet kovo 11-oji pirmąkart buvo nedarbo diena, naujos bendrovės buvo steigiamos ir šią datą. 1991-1996 metų laikotarpyje kovo 11 dieną „gimusių“ įmonių turime beveik 400, tačiau tik 75 iš jų šiandien vis dar gyvuoja.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena savo pėdsaką palikusi ir kitame Registrų centro tvarkomame registre. Adresų registro duomenų pagalba galima matyti, kad visoje šalyje yra 17 Kovo 11-osios gatvių. O Nepriklausomybės vardas suteiktas dar beveik 40-čiai objektų: 22 gatvėms, 15 aikščių, taip pavadintos dvi alėjos, vienas skveras ir vienas skersgatvis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Nekilnojamojo turto sandorių rinka metus pradėjo vangiai

Šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinkoje bendras per mėnesį įregistruotų sandorių skaičius sausį buvo mažiausias per pastaruosius keletą metų, o ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Verslas

Tarp e. aukcionų laimikių - ir motorinė valtis, ir žvejybos reikmenys

Praėjusių metų pabaiga į Registrų centro administruojamą elektroninių aukcionų ir varžytynių portalą, regis, pritraukė žvejybos entuziastus – tarp aukcionuose įsigyto ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

ELTA

Atnaujinta pacientų registracijos sistema suteiks daugiau galimybių

Šią savaitę pradėjo veikti Išankstinės pacientų registracijos informacinės sistemos (IPR IS) funkcionalumai, suteikiantys daugiau galimybių pacientams valdyti registraciją pas gydytojus ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This