Labai gerai dirbantiems Klaipėdos valdininkams – ir vardiniai rašikliai, ir didesni atlyginimai

Miestas, Svarbu

Nors Klaipėdos savivaldybės vadovai ne kartą viešai kalbėjo, kad šių metų miesto biudžetas yra skirtas tik išgyventi, todėl visiems reikia pasispausti ir taupyti, tačiau jame nesunkiai atsirado pinigų didesniems valdininkų atlyginimams ir kitokioms paskatinimo už labai gerą darbą formoms.

Klaipėdos savivaldybės darbuotojai, kurių veikla džiugina vadovus, jau antrą kartą per kelis pastaruosius mėnesius sulaukė finansinių paskatinimų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Gaus papildomų poilsio dienų

Kiekvienerių metų pradžioje Klaipėdos savivaldybėje, kaip, beje, ir kitose valdiškose institucijose, atliekamas valstybės tarnautojų ir pagal darbo sutartis dirbančių darbuotojų tarnybinės veiklos vertinimas. Nustatoma, ar valdininkai praėjusiais metais dirbo labai gerai, gerai ar nepatenkinamai.

Po šio vertinimo paaiškėjo, jog Klaipėdos savivaldybėje gerokai daugiau nei pusė darbuotojų dirba labai gerai. Visi jie po tokio įvertinimo sulaukė paskatinimo – dovanų ar pinigų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė „Atvirai Klaipėdai“ pateikė skaičius, jog šių metų sausį Klaipėdos savivaldybėje dirbo 367 valstybės tarnautojai, iš jų vertinti buvo 331. Trys valstybės tarnautojai liko neįvertinti, nes iki šiol turi nedarbingumo pažymėjimą, o kiti 33 valstybės tarnautojai įstaigoje dirbo trumpiau nei pusmetį arba vertinimo metu buvo vaiko priežiūros atostogose, todėl jų nereikėjo vertinti.

Po tarnybinės veiklos vertinimo paaiškėjo, kad 222 Klaipėdos savivaldybėje dirbantys valstybės tarnautojai dirbo labai gerai, 107 – gerai, o du – nepatenkinamai.

Anot I. Gelžinytės-Litinskienės, Valstybės tarnybos įstatyme numatyta, jog labai gerai įvertinti darbuotojai turi būti paskatinti. Todėl dviem labai gerai dirbusiems valdininkams skirtos padėkos, penki apdovanoti vardinėmis dovanomis – rašikliais.

Penki labai gerai įvertinti valdininkai „už išskirtinį indėlį įgyvendinant įstaigai nustatytus tikslus arba pasiektus rezultatus ir įgyvendintus uždavinius“ buvo paskatinti pinigine išmoka, kurios dydis siekė nuo 1 iki 2 pareiginių algų.

65 valstybės tarnautojai, kurie sulaukė labai gero savo veiklos vertinimo, šiemet gaus iki 5 papildomų poilsio dienų, už kurias bus sumokėta.

Septyni valstybės tarnautojai, įvertinti labai gerai, buvo perkelti į aukštesnes karjeros valstybės tarnautojo pareigas.

Padidėjo atlyginimai

Tačiau daugiausia labai gerai įvertintų valstybės tarnautojų sulaukė ilgalaikio paskatinimo, o ne vienkartinės premijos. 138 valdininkams, kurie buvo įvertinti labai gerai, „nustatyta didesnė pareiginė alga, taikant ne mažiau kaip 0,5 ir ne daugiau kaip 1,5 didesnį koeficientą negu jam iki tarnybinės veiklos vertinimo nustatytas pareiginės algos koeficientas“. Kitaip tariant, 138 valstybės tarnautojams padidintas atlyginimas, o tas padidėjimas yra nuo 88 iki 265 eurų per mėnesį.

Klaipėdos savivaldybėje buvo įvertinti ir 42 darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartis. 39 iš jų buvo įvertinti labai gerai, 3 – gerai.

Tie darbuotojai, kurie įvertinti gerai, šiemet prie pagrindinės algos gaus nuo 5 iki 10 proc. jos dydžio siekiantį priedą, o tie, kurie buvo įvertinti labai gerai, kas mėnesį džiaugsis priedu, siekiančiu nuo 15 iki 30 proc.

„Planuojant darbo užmokesčio fondą nėra planuojamos lėšos premijoms. Tiek valstybės tarnautojams, tiek darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartį, premijos mokamos iš susidariusios ekonomijos už laisvus/neužimtus etatus ir už sutaupytas lėšas darbuotojams esant nedarbingume“, – teigė I. Gelžinytė-Litinskienė.

Premijas mokėjo ir lapkritį

„Atvira Klaipėda“ šiemet jau rašė, kad praėjusių metų pabaigoje Klaipėdos savivaldybės valdininkai pirmą kartą buvo paskatinti už savo darbo rezultatus. Šis skatinimas nėra susijęs su kasmet atliekamu tarnybinės veiklos vertinimu.

„Pernai buvo pirmieji metai, kai tokią skatinimo sistemą pradėjome taikyti. Vertinome kiekvieną darbuotoją. Skatinimas svyravo nuo 0 iki 100 procentų pareiginės algos dydžio priemokos. Skatinimas vyko lapkritį“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, kai išaugusiomis valdininkų algomis susidomėjo „Atvira Klaipėda“.

Interneto svetainėje rekvizitai.lt, kurioje skelbiama visų įmonių ir įstaigų informacija apie darbo užmokestį, matyti, jog Klaipėdos savivaldybės administracijoje praėjusių metų lapkritį darbuotojų algos vidurkis buvo apie 2,7 tūkst., o spalį – apie 1,8 tūkst. eurų. Tad valdininkų algų vidurkis per mėnesį pakilo beveik 1000 eurų.

G. Neniškis tąkart tvirtino, jog nė vienas darbuotojas neliko be priemokos. Dauguma darbuotojų buvo paskatinti 100 proc. pareiginės algos dydžio priedu, tačiau taip paskatintųjų, anot G. Neniškio, buvo ne šimtai, ir ne kelios dešimtys.

„Matome, kad tokia skatinimo sistema duoda rezultatų, kad žmonės tikrai geriau dirba, siekia jiems iškeltų tikslų. Todėl geriausius darbuotojus tikrai skatinsime ir šiemet“, – tikino G. Neniškis.

Klaipėdos savivaldybės darbuotojų darbo užmokesčio fonde kasmet yra apie 8,5 mln. eurų.

31 Comments

  1. Anonimas

    Meluoja savivaldybėje paskatinti piniginemis premijomis tik išrinktieji. Paprastidarbuotojai buvo nustumti.

    Reply
  2. Miestietis

    Fui…..

    Reply
  3. Andrius

    Kažin, kokios firmos rašikliai buvo? Būna labai gražiai, prabangiai atrodantys kiniški už 10 eurų, būna labai neišvaizdūs britų, prancūzų ar vokiečių gamybos po kelis šimtus eurų. Bet pastaruosius galima palikti ir savo proanūkams.

    Reply
  4. Spaudos atstovas

    Deja, įstaigų vadovų vertinimas nebuvo toks geranoriškas. Ir statistika kitokia. Pasidomėkite.

    Reply
    • Mąstom

      Nėra ką domėtis, savivaldybės įmonių darbininkams atlyginimus kelia 5-6%, …. argi dar reikia komentarų pensijas didina 7%, o klerkams tik 30% ir nuo kokios sumos? Šaunuolis dudorius

  5. Renaldas

    Klaipėdiečių dalies bendrų reikalų tvarkymo užtikrinimui tarnaujančių Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojų/tarnautojų atlyginimai jau kuris laikas viešai skelbiami http://www.klaipeda.lt
    Tiksli nuoroda: https://www.klaipeda.lt/lt/-3/informacija-apie-darbuotojus/darbo-uzmokestis/282

    Žiniai: viešajame sektoriuje dirba kas ketvirtas Lietuvos dirbantysis – 354 tūkst. žmonių. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje ir jai pavaldžiose 138 biudžetinėse įstaigose/įmonėse/bendrovėse dirba 11,5 tūkst. žmonių, t.y. beveik 15 proc. Klaipėdos dirbančiųjų. Valstybė pastaruosius 10 metų į viešųjų paslaugų skaitmeninimą/automatizavimą suinvestavo apie 1 milijardą eurų, po 100 milijonų kasmet. Ar automatizavus procesus nebereikalingų „popieriniams” darbams tarnautojų sumažėjo? Ne. Ar savivaldos tarnautojų atrankas teko matyti skelbiamas viešai? Gal. Ko tikrai neteko matyti, tai tų 138 pavaldžių savivaldai įstaigų darbuotojų viešai vykdomų atrankų. Laisvos darbo vietos viešajame sektoriuje atitenka partijų draugams, džiazo megėjams ir šiaip giminaičiams. Kaip ir šiuo atveju su Alvydu Šimkumi.

    Daugiau apie savivaldos sandarą ir ūkio valdymą žiūrėkite čia: https://fb.watch/4cEAuyjTAc/

    Reply
  6. Gyvulių ūkis

    Kai darbo laiku pamatai savivaldybės klerką su šeimyna apsipirkinėjantį prekybos centre arba vaikščiojantį miške, pagalvoji – pasaka valdiškame darbe : darbo metu ilsėtis gali , kasmet didėjantis atlyginimas skaičiuojasi ir dar premijas už sunkų „nuotolinį” darbą gauni.

    Reply
    • cha

      tai sakai jie niekada neatostogauja? Ar turi visų atostogų grafikus ir žinai kas turi būti darbe o kas gali vaikštinėti po prekybos centrus??? :DDDD Juokdarys

  7. Sniegas

    Kai sako pinigus sniego šiupeliais taško ir nieko !

    Reply
  8. Klaipediete

    Tikrai musų Klaipedos valdžia nebesiskaito su žmonemis…plėšikauja,pasiskirsto sau tūkstantines premijas…juk dirba nuotoliniu būdu,nieko neįsileidžia,tai galima daryti ką norima,jiems ant žmonių nusišvilpti ! Vyksta tik pasitarimai kaip galima būtu kuo daugiau nuplešti nuo vargšų žmonių pinigų ir tarpusavyje pasidalinti.Vien soc.būstų nuomos kaina pakilo daugiau nei 100%,dabar pas žmogų nuomotis pigiau su baldais nei iš savivaldybes…Dokumentų susitvarkyti negali,nes jie dirba užsirakinę,nekelia ragelio,sunkiai dirba…neprisibelsi.

    Reply
  9. Kad premijos išmokėti ir kitais metais

    Pakels mokesti už automobiliu stovėjima. Premijoms

    Reply
  10. Klaipėdietė

    Prieš kelias savaites reikėjo konsultacijos tam tikru klausimu, bandžiau skambinti 5 skirtingais , kontaktuose nurodytais numeriais, maždaug po 6 kartus, kiekvienu. Ir ką nepavyko, nei vienu..niekas nepakėlė, matyt dėl to, kad užimtumas žvėriškai didelis, minėtų darbuotojų…

    Reply
  11. Medicina

    Sąžinės neturi valstybė! Žmonės sukasi su vaikais kaip gali, tik kad išgyventi! O jie sau PANDEMIJOS METU didina algos! Didina kainos! Ką jūs darot! Gėda!

    Reply
  12. Klp

    Jei valdininku darbo vertinima patiketu rinkejams, tai dabartine dūdoriaus komanda liktu tik su keliais darbuotojais , kurie tik kruoščiai tvarko popierius, bet neturi jokios itakos miesto reikalų tvarkyme. Gatves ,šaligatviai nevalomi,eismo problemos nesprendžiamos….visur klaikus neūkiškumas ir nelogiški sprendimai….Daugumą valdininku reikia teisti, o ne premijuoti, bet juk savi- kitaip negalima.

    Reply
    • Anonimas

      O iki tol nežinojote nieko apie dūdorių? Juk daug protingų ir net kai kurie jo draugai baisėjosi – Ką jūs renkate? Juk tai gedulas Klaipedai”.Vistiek išrinkot. Juk taip gražiai dūduoja….

    • Aš

      eik padaryk tvarką 😀

  13. Vakseris

    O tiems, katrie gavo „neptenkinamai”, ką gaus, gal kaip Veryga – pistoletą su 1 šovinių?

    Reply
  14. Gintaras R.

    Kad vaizdas būtų pilnesnis – nuo kovo mėnesio savivaldybei priklausančių ir socialinių būstų nuomos kainos buvo padidintos apie 30 proc. Tie savivaldybės būstai yra nuomojami sunkiau besiverčiantiems klaipėdiečiams. Tokie štai pandeminės krizės veidai ir skirtingi būdai joje išgyventi. Jeigu jau savivaldybės administracija turėjo galimybes paskirstyti kažkokius „laisvus” pinigus, įdomu ar buvo svarstomas koks nors socialiai reikšmingesnis ir jautresnis būdas juos panaudoti, nei atlyginimo priedų pasidalinimas tarp nuotoliniu būdu plušančių valdininkų – pvz. suteikiant pagalbą sunkiau išgyvenantiems, labiau nuo krizės padarinių vargstančioms šeimoms?

    Reply
  15. Sumažinti savivaldybės darbuotoju iki šimto

    Vistie nedaro darbu
    Arba daro tik tokiu:medžių kirtimai mieste prieš žmonių valia. Tramvajaus studijos. Projektai pinigu ployklos . Už netikkamus projektus kaip Klaipėdos baseinas milioninės baudos. Vėjams išleisti pinigai kaip projektas Tiltas per Danės upe,ir kt.
    Projektas Rumpiškiu medžių kirtimas teisme.
    Klaipėdis baseinas projektas-2 bylos. Ir kt……..

    Reply
  16. Sigitas

    Na ir pagal kokius tai geriausius kriterijus Klaipėdos miesto gyventojų valdininkams dalinami vardiniai rašikliai ir duodami-skiriami didesni atlyginimai? Keistas ir tas teiginys t.y. „Matome, kad tokia skatinimo sistema duoda rezultatų, kad žmonės tikrai geriau dirba, siekia jiems iškeltų tikslų. Todėl geriausius darbuotojus tikrai skatinsime ir šiemet“, – tikino G. Neniškis.” Tai gal Klaipėdos miesto gyventojai geriau mato kas vyksta mieste ir kokie neva tie darbai yra arba atiliekami arba tik tiems darbams pradedant jiems neužbaigiant ilgam užmarinami.

    Reply
  17. Aldona

    Įvertinkit konkrečiai, kokį darbą labai gerai atliko, nes kyla daug abejonių.

    Reply
  18. Akivaizdu

    Taip kaip kremliuje, putinas savo draugelius glosto ir Klaipėdoj tas pat

    Reply
  19. Blake

    Tikrai apgailėtini vargšai, kol šitaip leidžia iš viršaus ką nori tą daro. Neikim niekas balsuoti iš vis.

    Reply
  20. Anonimas

    Mano draugė gyvena prieš pat savivaldybės langus ir, pasak jos, mato, kaip vienas valdininkas pusę dienos, esant šiltesniam orui, sėdi balkone ir rūko. O kai kokie ponuliai iš savivaldybės sėdi penktadieniais iki vėlyvo vakaro. Paskui šie garbūs skrybėlėtieji išeina beveik svirduliuodami. Kartais vieni, o kartais lydimi ponios ar ponių. Jeigu mano draugės pastebėjimai teisingi, tai klausimas būtų, ar minėti ponai irgi gauna paskatinimus už gerą darbą?

    Reply
  21. Pensininke

    Visiskas nuzmogejimas pandemijos metu

    Reply
  22. PN

    Pasidomėkite kokius priedus savo sekretoriui ir sekretorėms skiria meras. Beveik kaip administracijos direktoriaus algos….

    Reply
  23. rms

    Kada vertina savi, visada bus tik labai gerai dirbantys. Bukim sąžiningi – nepriklausomi vertintojai parodytų visai kitą situaciją.
    Be to, karantino metu daug kas dirbo ir dirba iš nuotolio, o tai jau savaime prastina darbo rezultatą ir kokybę, galbūt ne visų pozicijų, bet tikrai ne mažumos.
    Po karantini visi turbūt tik pukiai ir nuostabiai bus verinami.

    Reply
  24. Agnė

    Pensininkai gyvena iš poros šimtų eurų, gaunantys 2gr invalidumo gyvena už 120 eur. o apie gaunančius mažąją valstybinė ysmoka net nekalbu. Visiems nėra pinigų. Uztad valdininkai ir bado metu sau suranda kaip pasikelti algas ir visokias priemokas. Aplipe ta savivaldybė smaugia kaip beismano. Klaipeda nuo tų grobuoniu niekaip negali išsivaduoti. Jie ateina tik prie lovio, o darbų nesimato.

    Reply
  25. Ona

    O mokyklų vadovams atestacijos tik gerai įvertino, kad nemokėt priedų, gėda, esat apgailėtini.

    Reply
  26. nuomonė

    Tai tikriausiai nėra taip sunku, kaip teigiama, jei sunkmečiu didinamos algos, premijos skiriamos…tai kam kalbėti, kad biudžetas įtemptas, jei tam tikriems tikslams jis atsipalaiduoja

    Reply
    • Panašu

      sunku yra tik dirbantiems , o algas ” gaunantiems ” jokių sunkumų . Matyt todėl visokie ” šimkai ” ir veržiasi į algų gavimo tarnybas ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This