Šventosios jūrų uosto atstatymas – Vyriausybės programos įgyvendinimo plane

Regionas

Palangos savivaldybė praneša, kad Šventosios jūrų uosto atstatymo projektas įtrauktas į Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo priemonių planą.

Teigiama, kad valstybei priklausančio Šventosios jūrų uosto atstatymas jau netrukus prasidės nuo žvejams reikalingos infrastruktūros sukūrimo – šiuo metu vykdomas rangos darbų konkursas, darbai prasidės dar šiais metais, kurie bus finansuojami pagal Savivaldybės ir Nacionalinės mokėjimo agentūros pasirašytą finansavimo administravimo sutartį.

Pasak Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorės Akvilės Kilijonienės, valstybei priklausančio Šventosios uosto atstatymas be valstybės arba ES finansinės paramos nėra įmanomas – tam būtinas valstybės ir savivaldybės bendras požiūris. Todėl dar praėjusių metų gruodį buvo kreiptasi į Vyriausybę, kad šis projektas būtų įtrauktas į jos programos nuostatų įgyvendinimo priemonių planą.

Teigiama, kad savivaldybės siūlymą labai palaikė Aplinkos ministerija, kadangi atstatyti Šventosios uosto molai jūroje padėtų spręsti ir ypač aktualias aplinkosaugines problemas. Teigiama, kad atstatyti jūroje molai Šventosios uoste padės sulaikyti link Latvijos nešamą smėlį, ir jį bus galima panaudoti pildant eroduojančius Palangos paplūdimius.

Savivaldybės prašymui pritarė ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kurios teigimu atstatytas Šventosios uostas gali tapti vienintele vieta Lietuvoje, kurioje yra saugus, tinkamai paruoštas ir pritaikytas išėjimas į jūrą su visa aplinkine infrastruktūra, leidžiančia treniruotis ir organizuoti nacionalines bei tarptautines varžybas Lietuvoje.

1 Comment

  1. Мнение

    Baikite pūsti politiką dėl Šventosios uosto atstatymo. Niekam jis nerūpi ir nerūpės. Nei valstiečiams prieš tai, nei konservatoriams dabar/Tik Palangos savivaldybė neva kažką daro. bet ŽŪM pinigus įsisavina, ne daugiau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - ne tik tradicinė margučių alėja, bet ir ją lydinčios liaudies melodijos

Artėjant šv. Velykoms, Palangos J. Basanavičiaus gatvė tradiciškai pasidabino įspūdingais dviejų metrų aukščio margučiais. Spalvinga bene gražiausiai pavasario šventei skirta ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga kviečia turiningai leisti laisvalaikį

Šį pavasarį Palangoje ir Šventojoje žadama renginių gausa. Velykų šventė įsilies į jubiliejinį renginių ciklą „Palangos dienos“, čia veiklų galės ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This