„Viesulas-Dragūnas“ – pirmos rankinio lygos lyderiai

Sportas

Po ilgos pertraukos Klaipėda turi jaunimo rankinio komandą, rungtyniaujančią pirmoje lygoje. 16-17 metų vaikinai, Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro auklėtiniai, ir prie jų prisijungę keli rankinio klubo „Dragūnas“ žaidėjai demonstruoja puikų žaidimą. Nė vienerių rungtynių šį sezoną nepralaimėję vaikinai yra pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.

Dar vieną pergalę „Viesulas-Dragūnas” įsirašė ketvirtadienį vykusiose rungtynėse Šalčininkuose rezultatu 38:36 (19:15) nugalėję vietos „Sokol” ekipą.

Klaipėdos komandai 11 įvarčių pelnė Rokas Palskys, 9 (4 iš 7 m) įmetė Tomas Valentukevičius, 5 – Tomas Drakšas, 4 – Ramojus Mažrimas, 3 – Ignas Savičius, po 2 pridėjo Edvinas Aidukonis, Orestas Biknius ir Justas Čėsna.

Klaipėdiečiams pirmos lygos reguliariajame čempionate liko sužaisti tik keletą rungtynių. Šį savaitgalį Klaipėdoje „Viesulas-Dragūnas“ priims kitą dar pralaimėjimų nepatyrusią stiprią komandą – Vilniaus „Amber“. Šios ekipos tarpusavyje dar nežaidė.

„Tai labai stiprūs varžovai stiprūs, pajėgi komanda, vieni iš čempionato lyderių. Jei šeštadienį laimėsime, reguliariajame sezone jau būsime užsitikrinę bent antrąją vietą“, – sakė vienas iš komandos trenerių Gintaras Cibulskis.

Jis pabrėžė, kad rezultatai yra džiuginantys.

„Kol kas esame pirmoje vietoje. Pradėdami sezoną kėlėme galbūt mažesnius lūkesčius, norėjome išbandyti jaunimą, bet rezultatai maloniai stebina. Šaunuoliai vaikinai, labai stengiasi, vis geriau žaidžia, o kai kurie „Viesulo“ sporto centro auklėtiniai viena koja jau yra ir pagrindinėje „Dragūno“ komandoje ir jau yra sužaidę oficialias rungtynes aukščiausioje lygoje, pavyzdžiui, Tomas Drakšas, Edvinas Aidukonis, Orestas Biknius“, – sakė G. Cibulskis.

Komandos dauguma, „Viesulo“ sporto centro auklėtiniai, atstovauja Klaipėdai ir U17 čempionate. Rudenį jie tik per plauką netapo savo amžiaus grupės čempionais – finale nusileido Vilniaus SM „Tauras“ auklėtiniams.

Trenerė Auksuolė Stropienė teigė, kad nuo sezono pradžios jaunimas stipriai ūgtelėjo, galima daugiau jais pasitikėti, matyti sunkaus darbo vaisiai – žaidimas tampa stabilesnis, techniškesnis.

„Jaunimas pirmoje lygoje gali daugiau pažaisti. Tai yra labai gerai, kai jie varžosi ne tik su vienmečiais, bet gali pasigrumti ir su suaugusiaisiais. Tikimės, kad galėsime išlaikyti žaidimo lygį, o „Viesulo“ auklėtiniai ateityje papildys „Dragūno“ komandą“, – pridūrė trenerė.

Treneriai pabrėžė, kad debiutinis komandos sezonas yra neįprastas dėl karantino suvaržymų – keitėsi tvarkaraštis, rungtynių datos, viena komanda dėl pandeminės situacijos nulemtų aplinkybių net pasitraukė iš čempionato.

Treneriai tikisi, kad pavyks patekti į finalo ketvertą ir iškovoti bent jau medalius, o gal ir titulą.

„Kol kas žengdami be pralaimėjimų turime minčių, galbūt finalo ketvertą pavyktų organizuoti Klaipėdoje. Tai būtų pirmoji tokia rankinio šventė Klaipėdoje. Žinoma, tokiu atveju reikėtų ir sporto centro pagalbos, nes vieniems tai suorganizuoti būtų nelengva. Taip pat jau dabar esame apsisprendę, kad jei tik bus galimybės, ir kitą sezoną sieksime atstovauti Klaipėdai pirmoje rankinio lygoje. Galbūt prie komandos prisijungtų ir jaunesnių žaidėjų, nes „Viesulo“ sporto centre yra tikrai daug gabių ir talentingų rankininkų. Norisi, kad jie nesustotų, tobulėtų ir didintų savo meistriškumą“, – sakė rankinio treneriai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This