„Vlantanai“ – 25-eri

Transportas

Klaipėdos rajone įsikūrusi logistikos kompanija „Vlantana“ pranešė šią savaitę mininti 25 metų sukaktį.

Pranešime cituojamas bendrovės įkūrėjas Vladas Stončius prisimena, jog įmonė veiklą pradėjo vos su šešių darbuotojų komanda ir trimis transporto priemonėmis. Šiandien „Vlantana“ priklauso įmonių grupei, vienijančiai septynias įmones, kurių paslaugas itin išsiplėtė praėjusiais metai, pastačius vieną didžiausių logistikos centrų Vakarų Lietuvoje.

„Esu įmonės dalimi nuo pat jos įkūrimo pirmųjų dienų, o tai – ketvirtis amžiaus versle. Tie dešimtmečiai, kuriant organizaciją, buvo kupini iššūkių ir būtinybės priimti unikalius sprendimus, kad galėtume išlikti besikeičiančioje konkurencinėje aplinkoje. Visuomet didelį dėmesį skyrėme aplinkai, todėl nuo įmonės veiklos pradžios, siekdami mažinti išmetamų teršalų kiekį, naudojomės keltų linijomis, vieni pirmųjų iš Baltijos šalių dar 2010 metais pradėjome intermodalinius pervežimus traukiniais. Šiandien galime tvirtai teigti, kad tuometinis jaunatviškas užsispyrimas ir drąsa, viena kitą genančios verslo plėtros idėjos, inovatyvūs sprendimai ir veiklos strategija lėmė tai, kad šiandiena esame vieni iš lyderių savo sektoriuje bei gerai žinomi Lietuvoje ir Europoje“, – pranešime cituojamas V. Stončius.

Bendrovė ransporto paslaugas pervežant krovinius teikia visoje Europoje, Rusijoje ir Vidurinėje Azijoje.

Įmonėje šiuo metu dirba 2550 darbuotojų, o jos autoparką sudaro 1550 vilkikų ir beveik 1650 puspriekabių.

„Vlantana“ yra tarp pirmųjų įmonių Lietuvoje išbandžiusių SGD kuru varomus vilkikus. Šiuo metu įmonė valdo vieną didžiausių švariausiu SGD/SBD dujomis varomų vilkikų parką Baltijos šalyse ir šiemet planuoja šį skaičių didinti kelis kartus. Taip pat bendrovė ruošiasi savo teritorijoje greta Klaipėdos, ties pagrindine šalies automagistrale A1, įrengti SGD / SBD dujų pildymo stotį.

„Didindami autoparką SBD kuru varomu transportu siekiame prisidėti prie taršos aplinkai mažinimo. Intermodaliniu būdu, kai krovinių pervežimui naudojamos keltų ir geležinkelio linijos, šiuo metu yra atliekama kiek daugiau nei trečdalis visų bendrovės pervežimų. Skaičiuojama, kad per metus tai padeda į aplinką neišmesti 36 tūkst. tonų CO2“, – cituojamas UAB „Vlantana“ generalinis direktorius Tomas Stonys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Į Ukrainą iš Klaipėdos rajono iškeliaus dar viena humanitarinės pagalbos siunta

Klaipėdos rajonas ir toliau tęsia paramą Lymanui Ukrainoje. Į miestą partnerį netrukus iškeliaus dar viena humanitarinės pagalbos siunta – du ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Uosto vadovai su partneriais aptarė žaliąjį kursą

Į Klaipėdos uostą, iš kurio įvairiausiomis pasaulio kryptimis iškeliauja kroviniai, nuo šiol rieda nauji suskystintomis gamtinėmis dujomis varomi įmonės „Vlantana“ ...
2021-11-24
Skaityti daugiau

Verslas

Didžiausias darbo jėgos trūkumas – transporto sektoriuje

Užimtumo tarnyba skelbia, kad šalyje toliau sparčiai auga darbo jėgos paklausa. Gegužę darbo ieškantys asmenys galėjo rinktis iš 54 tūkst. ...
2021-06-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This