COVID-19: padėtis Klaipėdoje toliau gerėja, bet ribojimai lieka (atnaujinta)

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje ištyrus 3114 mėginių nustatyti 249 nauji COVID -19 infekcijos atvejai – virusas aptiktas beveik 8 proc. mėginių.

Klaipėdoje per praėjusią parą užfiksuoti tik 8 nauji susirgimai (šeštadienį ir penktadienį susirgo po 23 klaipėdiečius).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Uostamiestyje susirgimų palyginti su praėjusios savaitės sekmadieniu sumažėjo 37,6 proc., tuo metu Lietuvoje išaugo 5,2 proc.

14 dienų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje padidėjo nuo 222,8 iki 223,2, o Klaipėdoje  – nuo 253 iki 257. Pagal šį rodiklį uostamiesčio savivaldybė išlieka 12 vietoje nuo galo. Geriausia padėtis šiuo metu yra Birštono (25 ) ir Rietavo (28) savivaldybėse, prasčiausia – Švenčionyse (640).

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu vis dar serga 6 921 žmogus, pasveikusiais laikomi 191 324. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 396 ir 12 090 – per parą pasveiko penki klaipėdiečiai.

Šalyje per parą į COVID-19 aukų sąrašą įtraukta dar 14 žmonių – tokių netekčių jau yra 3410. Klaipėdoje sekmadienį tokių aukų išvengta – koronavirusas iki šiol nusinešė 130 klaipėdiečių gyvybes.

Klaipėda lieka apribota

Vyriausybė pirmadienį iki mėnesio pabaigos pratęsė judėjimo ribojimą 16 savivaldybių, tarp jų – Klaipėdoje ir Neringoje.

Tuo metu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pranešė, kad nuo šiol informaciją apie ligos protrūkius skelbs vieną kartą per savaitę. Apibendrinantį praėjusios savaitės protrūkių pranešimą jis skelbs kiekvienos savaitės antradienį.

Buvo kilęs klausimas dėl dalies naujų vakcinų

Per praėjusią parą, pasak statistikų, pirma vakcinos doze šalyje paskiepyti 23 žmonės, antrą kartą neskiepytas nė vienas. Klaipėdoje ties šia sekmadienio statistika – nuliai.

Šiuo metu uostamiestyje yra 5321 nepanaudota vakcinos dozė.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pirmadienį ryte į Lietuvą lėktuvu atskraidinta tryliktoji gamintojo „BioNTech ir Pfizer“ vakcinų nuo koronaviruso siunta. Ją sudaro 31590 vakcinos dozių, kurių didžioji dalis dar pirmadienį esą pasieks savivaldybes.

Tačiau kroviniui pasiekus Lietuvą gamintojas pranešė, kad jam vykdant transportavimą dalyje krovinio temperatūra galėjo nukrypti nuo reikiamos normos. Įtarimas kilo dėl 11700 vakcinos dozių, todėl jų realizavimas buvo laikinai sustabdytas, pradėtas jų kokybės vertinimas.

Pirmadienį po pietų gamintojui informavus, kad 5850 vakcinos dozių gali būti naudojamos, jos taip pat iškeliavo į skiepijimo centrus. Vakare gamintojas informavo Sveikatos apsaugos ministeriją, kad ir likusi siuntos dalis – 5850 vakcinos dozių – yra tinkama tolesniam platinimui bei naudojimui.

Nuo gruodžio pabaigos „BioNTech ir Pfizer“ į Lietuvą pristatė 299,7 tūkst. vakcinos dozių, 261,1 tūkst. jau sunaudota gyventojų skiepijimui.

3 Comments

  1. Dovilė

    Kaip su matematika? Situacija gerėja bet Klaipėdoje – nuo 253 iki 257? Ne taip gerėjimas veikia.

    Reply
  2. Anonimas

    Ot trina smegenis! Švenčionyse 640? Visi ten serga? Ohooo…prisišneka nesuskaičiavę..

    Reply
  3. Andrėj

    Kaip jūs tos vidurkius skaičiuojat ???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This