Gimnazistai Uosto direkcijoje kuria laivų atvykimo programėlę

Uostas ir jūra

Klaipėdos moksleiviai turi galimybę ne tik iš arčiau susipažinti su jūrinėmis, tik uostamiesčiams būdingomis profesijomis, bet ir jas „pasimatuoti“, atlikdami projektinius darbus Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje.

fotopolislt nuotr.

Šiokiadienio popietė neįprasta Uosto direkcijos elektronikos specialistui Žilvinui Atkočiūnui. Jis per nuotolį jungiasi virtualiam susitikimui su devyniais jaunaisiais inžinieriais – Klaipėdos Baltijos gimnazijos pirmos klasės gimnazistais. Šįkart smalsiems universitetinės inžinerinės klasės gimnazistams pasakojama apie jūrinį radijo ryšį, taip pat tobulinama kartu kuriama programėlė.

„Pačioje pradžioje pasitarėme su moksleiviais, kokie yra jų lūkesčiai, o tada kartu nusprendėme sukurti laivų atvykimo Klaipėdos uoste programėlę, kuri rodytų datą ir laiką. Galiu sakyti, kad einame į finišo tiesiąją, moksleiviai patyrė, kaip tai yra daroma. Jeigu vaikų akys užsidega – sėkmė garantuota“, – pats entuziazmo nestokoja Žilvinas Atkočiūnas.

Anot jo, iki vasaros yra suplanuota užbaigti šią programėlę. Tačiau neapsiribota vien ja.

„Dabar toks laikmetis, kad gyvenimas vyksta virtualioje erdvėje. Kadangi moksleiviai daugiausiai laiko praleidžia sėdėdami prie kompiuterių, tad tegul tas laikas būna prasmingas. Pasiūliau parengti informaciją apie automatinę identifikacijos sistemą lietuviškojoje Vikipedijoje, ir moksleiviams tai puikiai sekėsi“, – pranešime cituojamas Ž. Atkočiūnas.

Jis prasitaria nekantraujantis, kada baigsis karantinas ir moksleivius bus galima supažindinti su daugiau uosto veiklų, apsilankyti Laivų eismo tarnyboje.

Baltijos gimnazijos moksleiviai jau kuris laikas gilina inžinerines žinias Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje. Tai numato praėjusį rudenį tarp Uosto direkcijos ir Baltijos gimnazijos pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

„Tikimės, kad šis mūsų bendradarbiavimas prisidės prie to, kad dalis jaunų žmonių, iš arčiau susipažinę su uosto profesijomis, jas patys pasirinks ir liks gimtajame uostamiestyje. Iš tikrųjų džiaugiamės galėdami prisidėti profesinėmis žiniomis, mūsų specialistų patirtimi bei turima technologine baze plėtojant inžinerinio ugdymo strategiją Klaipėdos Baltijos gimnazijoje“, – sako Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Bendradarbiavimo sutartis numato, kad gimnazijos moksleiviai įmonėje turi galimybę atlikti projektinius darbus, kuriuos kuruoja mentoriai – paskirti Uosto direkcijos specialistai. Moksleiviams taip pat sudaromos sąlygos iš arčiau susipažinti su įmonėje kuriamais ir diegiamais IT sprendimais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Gimnazistai įmonėje vysto išmaniojo namo projektą

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti PET gamintoja UAB „Neo Group“ jau penktus mokslo metus tęsia bendradarbiavimą su Klaipėdos Baltijos ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This