Nuteisė už žmogaus sužalojimą čiuožykloje

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje vyras pripažintas kaltu čiuožykloje dėl neatsargumo nesunkiai sužalojęs žmogų.

Nuteistajam skirta metų laisvės apribojimo bausmė su įpareigojimu per šį laikotarpį neatlygintinai išdirbti 80 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos
reikalingais žmonėmis. Vyras taip pat nukentėjusiajam turės atlyginti 2 500 Eur neturtinę žalą, sumokėti 1 972,6 Eur Klaipėdos teritorinei ligonių kasai bei padengti valstybės patirtas 506,5 Eur proceso išlaidas.

Anot teismo pranešimo, byloje nustatyta, kad čiuoždamas atbulas vyras atsitrenkė į nukentėjusiojo nugarą, jį pargriovė ir nesunkiai sutrikdė jo sveikatą. Kaltinamasis kaltės nepripažino ir tikino, kad kaltas pat nukentėjusysis, nes nebūtų stovėjęs, jie nebūtų susitrenkę. Vyras tikino, kad nors čiuožė atbulas, tačiau greitis nebuvo didelis, be to, čiuoždamas žvalgėsi per petį, tik nukentėjusiojo nepamatė.

Tačiau teismo vertinimu, prieš čiuoždamas atbulas anksčiau neteistas kaltinamasis privalėjo įsitikinti, kad tai daryti yra saugu ir toks čiuožimo būdas nekels pavojaus kitiems ant ledo čiuožiantiems asmenims. Tad konstatuota, jog jis nebuvo atsargus ir rūpestingas, neįvertino savo čiuožimo atbulomis įgūdžių, neįsitikino, kad tokiu būdu čiuožti bus saugu.

Toks nuosprendis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

Marius Junokas paIieka Sporto bazių valdymo centrą

„Šalių susitarimu, nuo balandžio 1 dienos”, – taip atsako Marius Junokas, paklaustas, ar tiesa, kad jis atleidžiamas iš savivaldybės valdomos ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Regionas

Tarpukario kretingiškių sporto pramogos

Nuo senų laikų kretingiškiai suprato, kad sportas – ne tik sveikata, bet ir puikus būdas laisvalaikiui leisti. Mus pasiekusiose tarpukario ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Miestas

Ledo čiuožyklą jau išbandė per 2000 entuziastų

Prieš savaitę žiemos švenčių laukimą pradėjusi Klaipėda į Teatro aikštę kviečia pasiilgtomis žiemiškomis pramogomis – atvira ledo čiuožykla ir sniego ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This