Po žurnalisto kreipimosi – ikiteisminis tyrimas

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdoje, dienraštyje „Vakarų ekspresas” dirbęs žurnalistas Jonas Valaitis, dabar einantis LGBTQ+ teisių naujienų portalo Jarmo.net redaktoriaus pareigas, pranešė kreipęsis į prokuratūrą dėl „Respublikos” leidinių” vyriausiojo redaktoriaus Vito Tomkaus publikacijos.

J. Valaitis prokurorams apskundė portale respublika.lt pasirodžiusią V. Tomkaus publikaciją „Gerovės valstybė yra pederastų valdžia plius viso pasaulio skaitmenizacija”. J. Valaičiui užkliuvo ir šios publikacijos teiginys „Suprantu, kad ten turinys atitinka Seimo koalicijos partnerių iš LGBT skonį, bet man tos sėdynės, juodaodės ar vaivorykštėmis padabintos, visos kaip viena atsiduoda „oranžinėmis revoliucijomis”, bei nuotraukos, kurių vienoje matyti ir Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

Anot pranešimo, kovo 12 dieną J. Valaičiui atsiųstame Vilniaus apygardos prokuratūros rašte informuojama, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

2 Comments

  1. Haha

    Užsirovė Tomkus xdd

    Reply
  2. Anonimas

    „atsiduoda „oranžinėmis revoliucijomis”

    tomkus khuilo

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Klaipėdos“ leidėjai lieka su banditų etikete

Pirmos instancijos teismas atmetė dienraštį „Klaipėdą“ leidžiančios ir portalą kl.lt valdančios UAB „Diena Media News“ skundą dėl Žurnalistų etikos inspektoriaus ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Teismas netirs Seimo etikos sargų išvados dėl Petro Gražulio šokio

Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė nutraukti bylą, pradėtą pagal LGBTQ+ teisių naujienų portalo jarmo.net redaktoriaus Jono Valaičio skundą dėl Seimo ...
2022-08-11
Skaityti daugiau

Mums rašo

Ar Lietuvos kariuomenė bando nustatyti šauktinių homoseksualumą?

„Ar kada nors norėjote būti moterimi?”, „Ar jums patinka auginti gėles?”, – štai tokius klausimus šauktiniai kalba išvydę psichologinio testo ...
2022-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This