Turizmo sektorius kyla į kovą – rengia protesto akciją

Verslas

Bene labiausiai nuo užsitęsusio karantino ir pandemijos nukentėjęs turizmo ir apgyvendinimo verslas nusprendė nebekentėti ir Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje antradienį, kovos 16 dieną, rengia protesto akciją.

Pranešama, jog uostamiestyje akcija vyks Atgimimo aikštėje, nuo 11 iki 13 val.

Tuo metu Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (TKIC) direktorė Romena Savickienė pirmadienį sakė dar nežinanti, ar jos vadovaujamos įstaigos darbuotojai prisijungs prie protesto.

Pernai kruzinių laivų uostamiestis nesulaukė. Archyvinė Palmiros Mart nuotr.

„Gal reikės nueiti palaikyti”, – sakė ji, apie rengiamą akciją sužinojusi iš žinutės socialiniuose tinkluose.

R. Savickienės teigimu, šiuo atveju į protesto akciją labiau kviečiami verslo atstovai, kurie užsidarė ir negali dirbti – viešbučiai, kelionių organizatoriai, agentūros, restoranai ir pan.

„Tikrai tas turizmo sektorius yra labai stipriai nukentėjęs ir visi laukiam tos auksinės dienos, kada galėsim pradėti dirbti pilnu pajėgumu”, – sakė TKIC vadovė.

Jos teigimu, nakvynių skaičius 2020 metais uostamiestyje sumažėjo 48 proc., o užsieniečių nakvynių skaičius apgyvendinimo įstaigose – beveik 77 proc.

„Kruizinė laivyba pernai Klaipėdos uoste nevyko, todėl pas mus neatvyko apie 60 tūkst. kruizinių svečių. Vidutiniškai vienas kruizinis turistas mieste palieka apie 40 eurų, o kitomis transporto priemonėmis atvykęs – nuo 60 iki 100 ir daugiau eurų, įskaitant nakvynę”, – skaičius pateikė R. Savickienė.

Metų pradžioje Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė Kristina Gontier buvo minėjusi, jog šiemet atplaukti į Klaipėdą buvo užsiregistravę 55 kruiziniai laivai, nors ji prognozavo, kad geriausiu atveju galima tikėtis sulaukti ne daugiau 40-ies kruizinių laivų.

Nusivylė Vyriausybe

„Lygiai prieš metus, kovo 16 dieną buvo paskelbtas karantinas. Visos kelionės buvo nutrauktos arba smarkiai apribotos. Todėl turizmas susidūrė su ypatingais iššūkiais, kaip išgyventi neturint pajamų. Visi kartu ne kartą kreipėmės į atsakingus valdininkus dėl paramos priemonių turizmui, tačiau vietoje to gauname valdininkų atsirašinėjimus ir ciniškus sveikinimus”, – rašoma Lietuvos kelionių verslo asociacijos pranešime (kvietime) dalyvauti akcijoje.

Jame reiškiamas nusivylimas šalies politikais, kurie esą turizmo visuomenės balso neišgirdo, pareiškę, jog paramos turizmui nebus.

„Taip, toks yra Valstybės dėkingumas mums, gidams, kelionių agentūrų, viešbučių ir restoranų darbuotojams ir visiems tiems, kurių verslai buvo paaukoti vardan visuomenės sveikatos ir saugumo. Todėl kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija kviečiame visus 55 000 turizmo verslo darbuotojus kovo 16 dieną į protesto akciją „Paskutinė verslo vakarienė“, – rašo akcijos organizatoriai.

Vilniuje protesto akcija vyks V. Kudirkos aikštėje, Kaune – Rotušės aikštėje, Klaipėdoje – Atgimimo aikštėje. Protestuoti žmonės kviečiami atvykti su gedulingais rūbais, tuščiomis lėkštėmis ir puodais, lagaminais, žvakėmis, šūkiais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdą 19-ą kartą pristato kruizinės laivybos parodoje

Šią savaitę Majamyje vyksta didžiausia pasaulyje kruizinei laivybai skirta paroda „Seatrade Cruise Global 2024“. Joje jau 19 kartą dalyvaujantis Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This