Susisiekimo ministerijoje veiklą atnaujins jūrinė patariamoji taryba

Uostas ir jūra

Susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį vykusio nuotolinio susitikimo su Lietuvos jūrų laivybos atstovais metu sutarė kartu su jūrine bendruomene nustatyti šios srities strateginius prioritetus, bendradarbiauti sprendžiant laivų savininkams ir jūrininkams svarbius veiklos ir socialinius klausimus. Taip pat sutarta Susisiekimo ministerijoje atnaujinti jūrinės patariamosios tarybos veiklą, bendram darbui suburiant šios srities profesionalus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot ministerijos pranešimo, susitikime dalyvavo Lietuvos laivų savininkų asociacijos, Lietuvos jūrininkų sąjungos, Jūrų kapitonų asociacijos, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos ir kitų socialinių partnerių atstovai.

Laivų savininkams ir jūrininkams šiuo metu aktualus klausimas – nacionalinės laivų įgulų sudėties reglamentavimas. Lietuvos teisės aktais nustatyta, kad laivo įgulą turi sudaryti ne mažiau kaip pusė Lietuvos Respublikos, kitų Europos Sąjungos valstybių narių ar Europos ekonominės erdvės valstybių piliečių. Pastaruoju metu šalyje trūkstant kvalifikuotų jūrininkų, laivo mechanikų ir kitų profesijų atstovų, minėtas reikalavimas riboja galimybę įdarbinti daugiau trečiųjų šalių specialistų, ir tai apsunkina laivų įgulų formavimą. Susisiekimo ministerija numato kartu su socialiniais partneriais ieškoti bendro sutarimo bei kompromisinio sprendimo.

Lietuvos jūrininkų sąjunga kelia jūrininkams svarbius socialinius klausimus – dienpinigių, socialinės apsaugos ir sveikatos draudimo, gyventojų pajamų mokesčių, paslaugų teikimo užsienio šalių jūrininkams, tarptautinėse konvencijose numatytų teisių įgyvendinimo klausimus.

Ministro M. Skuodžio teigimu, aptartiems klausimams spręsti reikės dar ne vieno susitikimo, taip pat ir su kitomis ministerijomis, todėl svarbu nustatyti prioritetus ir visas suinteresuotas puses susodinti prie vieno stalo. Priimant sprendimus esą ypač svarbu įvertinti konkurencinę aplinką ir turėti ilgalaikę strategiją. Ministras pakvietė socialinius partnerius įsitraukti į bendras diskusijas ir pažadėjo atnaujinti jūrinės patariamosios tarybos veiklą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Jūrininkams padėjo susigrąžinti beveik ketvirtį milijono eurų nesumokėtų algų 

Daugiau kaip pusantro tūkstančio Lietuvos jūrininkų, uosto darbuotojų, žmonių, dirbančių vandens transporto sektoriuje atstovaujanti Lietuvos jūrininkų sąjunga (LJS) švenčia 101-ąjį ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Susisiekimo ministras paragino japonus išnaudoti Klaipėdos uosto galimybes

Japonijos įmonių investicijos ir aktyvus dalyvavimas plėtojant Klaipėdos uosto bei kitų regiono transporto infrastruktūros projektus svariai prisidėtų prie Trijų jūrų ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Transportas

Ministras Japonijoje tarsis ir dėl investicijų į Klaipėdos uostą

Susisiekimo ministras Marius Skuodis išvyko darbo vizito į Japoniją, kur su šios šalies transporto ministru, pareigūnais ir pramonės atstovais tarsis ...
2024-02-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This