Netikėtas pasiūlymas: vadovauti KKKC galėtų ir G. Neniškis

Kultūra, Svarbu

Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai diskutavo, kaip geriau organizuoti konkursą, kad galiausiai pavyktų išrinkti naują Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro vadovą. Beje, nuskambėjo net pasvarstymai, kad šios pareigos puikiai tiktų ir dabartiniam Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui.

Uostamiesčio šiuolaikinio meno centru tapusiam Klaipėdos kultūrų komunikacijų centrui jau pusmetį nepavyksta surasti naujo vadovo. Nerijaus Jankausko nuotr.

Žinia, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) be nuolatinio vadovo liko, kai pernai spalį iš pareigų savo noru pasitraukė ilgametis įstaigos direktorius Ignas Kazakevičius. Nuo tada įstaigai laikinai vadovauja Jelena Žuramskienė.

Neseniai vietos spaudoje pasirodė informacija, jog KKKC ištiko krizė, nes per tą laiką, kai įstaiga neturi nuolatinio vadovo, esą buvo atleista ar patys išėjo nemažai darbuotojų. Skundai iš šios įstaigos darbuotojų pasiekė ir žiniasklaidą, ir miesto tarybos narius. Esą paskutiniuoju skandalu tapo, kai iš darbo buvo „pasiūlyta“ išeiti šio centro kuruojamos interneto svetaines kulturpolis.lt redaktorei.

„Ne paslaptis, kad ir I. Kazakevičius išėjo po to, kai buvo daug skundų ant jo parašyta ir panašiai. Ar Klaipėdos administracijai buvo žinoma, kad per mažiau nei pusmetį KKKC neteko 7 darbuotojų, kad tai trukdo pačios įstaigos veiklai, jau nekalbu apie atmosferą. Ar Kultūros skyrius domėjosi, ar buvo pokalbių, ar tik abejingai iš šalies žiūrėjote, kol kritinė masė nepasiekė žurnalistų ir miesto tarybos narių?“ – teiravosi Kultūros, švietimo ir sporto komiteto narė Nina Puteikienė.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė tvirtino, kad per tą laiką, kai įstaigai vadovauja laikinoji vadovė, iš darbo išėjo tik keturi darbuotojai. Du iš jų tai padarė savo noru, vienas – šalių susitarimu, o ketvirtasis – per bandomąjį laikotarpį.

„Pernai iki laikinos vadovės pasikeitė šeši žmonės, tad pasikeitimų tendencija yra gerėjanti. Tiek pats centras, tiek komanda palaikome ryšį ir sprendžiame visus klausimus. Dėl asmens duomenų apsaugos negaliu komentuoti konkrečių situacijų ir pasakyti viską, ką žinau, bet žiniasklaidoje pateikta informacija yra netiksli ir nelabai objektyvi“, – tvirtino E. Deltuvaitė.

Tačiau ir ji, ir komiteto nariai pripažino, kad reikalai turėtų pagerėti, kai bus išrinktas nuolatinis įstaigos vadovas. Jo nepavyko išrinkti jau dviejuose konkursuose. Pastarajame dalyvavo keturi dalyviai, tačiau nė vienas jų nesurinko minimalaus balų skaičiaus.

„Tikrai norime, kad atsirastų žmogus ir pradėtų dirbti. Bet negalime išrinkti, jei nėra tinkamo kandidato“, – pabrėžė Kultūros skyriaus vedėja.

Komiteto narys Romualdas Idzelevičius samprotavo, jog konkurso sąlygos yra prastos, o reikalavimai kandidatams per griežti, todėl ir nepavyksta išrinkti vadovo.

„Čia juk yra direktorius. Jis turi būti vadybininkas ir niekas daugiau. Jis turi rūpintis pastatais, pinigais, reklama, mokėti valdyti darbuotojus. O dabar reikalavimuose prirašyta įvairiausių punktų, kurių nereikia. Jau seniai galėjote išrinkti direktorių, tik nenorite. Manau, kad ir G. Neniškį pastačius į tą vietą, jis puikiausiai susitvarkytų, nors ir ne menų vadybininkas yra. Nė vienas menininkas nėra geras vadybininkas“, – konstatavo R. Idzelevičius.

E. Deltuvaitė aiškino, jog antrajame konkurse reikalavimai jau ir taip buvo supaprastinti. Pirmą kartą reikalauta, kad kandidatai turėtų 5 metų darbo patirtį kultūros ir meno srityje, vėliau reikalavimas sušvelnintas iki trejų metų.

„Mano nuomone, tokie reikalavimai tokiai įstaigai yra net per maži“, – pabrėžė Kultūros skyriaus vadovė.

Ji tvirtino, kad kitą savaitę bus paskelbtas dar vienas konkursas, o jo nugalėtojas turėtų paaiškėti balandžio pabaigoje.

Komiteto nariai svarstė, jog galbūt ir komisija nėra labai tinkama išrinkti tokios svarbos įstaigos vadovą, tačiau E. Deltuvaitė pabrėžė, kad ji sudaroma pagal teisės aktų reikalavimus, o į ją deleguojami Klaipėdos savivaldybės administracijos bei Mero ir tarybos sekretoriato žmonės.

Todėl komiteto nariai sutarė teikti rekomendaciją, kad į komisiją konsultanto teisėmis būtų pakviestas šiuolaikinio meno ekspertas.

„Tai tikrai nepakenks, o tik padės, kad konkursas vyktų skaidriai“, – konstatavo politikai.

11 Comments

  1. Jeigu skiepijimo nesuorganizuoja, tai ką jie besugeba...liūdna

    Tai valdiškuose ratuose sukasi tie patys žmonės ratu? Nejaugi jie taip „nepakeičiami”. Nejaugi? Reikia šviežio mąstymo, gerų organizatorių nelinkstančiais nagais tik į save.

    Reply
  2. Kaminkretys

    O dabar norėtume išklausyti ,,načialnika transportas atdiela..,,,.

    Reply
  3. Klaipedietis

    Kuo toliau tuo Klaipėdos meras ir tarnyba panašėja į KPSS, biurokratinė irštva kuri giriasi kaip rūpinasi žmonėmis ir viską mirtinai uzstagnuoja. Slavai KPSS slavai Grubliauskas 😀

    Reply
  4. Rima

    Visai neteko sveiko proto! Kažin, ar kas nors tam Neniškiui leistų vadovauti medicinos įstaigai? Tai kodėl gi bet kas gali vadovauti kultūros platformai… ? Kodėl vis dar galvojama, kad kultūra yra ta erdvė, kuriai nebūtinas meno ar kultūros srities atstovas. Galų gale reikia išmanyti kultūros kontekstą – plačiaja prasme.

    Reply
  5. Anonimas

    Gal jau laikas i prezidenta!? Lietuvos !? Kelivinio dirikas, sav. Administracijos direkas., KKKC gal but!!!???

    Reply
  6. Vaiva

    Jiems stogai išvažiavo, o Inzelevičiui senatvinis marazmas prasidėjo.

    Reply
  7. nenius

    vau!!! kokie komplimentai sudpalaikio vainoriaus spaudoje neniui! nu reik jug atsidekot uz leidima subine laizyt, marciau ar ilgai laizysi, pinigas baigsis su kadensija ir ka tada darysi?
    p.s. ar parasysi kaip nenius tasko pinigus i balas?

    Reply
  8. Nupušėlius

    ir molinius dinozaurus mes išsirenkame į miesto tarybą -„…nė vienas menininkas nėra geras vadybininkas“, – konstatavo R. Idzelevičius”. O kaip mūsų menininkas V.Grubliauskas? Ir vestuvėse suorganizuodavo, polkas pūtė ir džiazus suvadybino, ir su dūda į Seimą įkopė, ir dabar visam miestui paniatkes visoms klaipėdskoms partijoms trečia kadenciją varinėja? Kliedite p. R.Idzelevičiau, vienas tikrai yra. Bent jau jums sarmata turėtų būti savo geradarį taip greitai pamiršti

    Reply
  9. Na

    jei jau miesto kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai kelia tokias versijas, kad admin. direktorius G. Neniškis gali ir KKKC direktoriauti tai labiausiai man gaila miesto ir paties komiteto su visa kultūrų vedėja priešakyje. Kita vertus pasekmės mieste kaip ant delno.

    Reply
  10. Ar toks Neniškis

    Gali eiti tokios pareigos?baikit juokus

    Reply
  11. Tomas

    Bet jau ta Deltuvaitė reta nevykėlė, visiškai nesusitvarko su savo pareigomis. Žodis vedėja viską pasako, ten pilna kontora jų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This