Šiame mieste yra vietos senukams

Mums rašo

Janina, klaipėdietė
2021-03-18

Komentarų: 1

Susileidau skiepą Astrą. Nereikėjo man niekur eiti, nereikėjo niekur blaškytis. Atėjo laikas, ir skiepas pats pasibeldė. Paskambino seselė Sigita ir pasakė, kad jau gali užregistruoti skiepytis. Parinko tinkamą laiką. Penktadienio rytą, tai buvo kovo 12 d., nuėjau „ant kalnelio” – seni klaipėdiečiai labai gerai žino, kur tai yra – ten pasitiko savanorės, slaugytoja.

Čia yra įrengtas specialus barakėlis, puikiai išremontuotas – tas buvęs senas senutėlis pastatukas, pro kurį tarsi nematomis praeidavom, kai ten buvo poliklinika. Pro vieną galą įeinama, pro kitą išeinama. Išilgai. Įeinama nuo Taikos pr. pusės. Iš stotelės kaip tik tiesiai ir pakilau.

Viskas organizuota aukščiausiu lygiu! Dėmesingumas, paslaugumas – geriau nerasi! Ir išaiškino viską logiškai, protingai, ramiai. Paprastumas, pagarba – geriau nerasi! Bendraamžiai pasitaikė sąmoningi ir su sąmoju.

Pats skiepas – kuisis daug skaudžiau įgelia. Reikėjo 15 min. pasėdėti atskiroje patalpoje, – įsitikinti, kad viskas gerai. Viskas gerai! Ar viskas gerai buvo grįžus namo? Žinant, kad turiu nemenką „rinkinį” įvairių lėtinių negalavimų, nepasakyčiau, kad visai nieko nejaučiau. Truputį jaučiau… Bet jeigu nežinočiau, kad skiepijaus, nebūčiau nė dėmesio kreipusi. Ir be skiepo būna sveikatos pablogėjimų daug rimtesnių.

Skiepas Astra galioja tris mėnesius. Birželį reikės skiepytis dar. Gavau talonėlį su nurodytu laiku. Ir nieko daugiau nereikės daryti.

Bijančių skiepytis nemačiau. Kas bijo, nesiregistravo, neatėjo. Vienai moteriai nepatiko šis skiepas, norėjo kitokio. Kitokio nebuvo. Tad liko nepaskiepyta. …Kaip jau man toliau seksis taip, kaip bus su tuo kitu skiepu po trijų mėnesių taip, ne apie save norėjau papasakoti.

Norėjau papasakoti, kaip viskas atrodo ir kaip puikiai dirba medikės, savanorės. Toptelėjo mintis ir apie „gerovės valstybę”.

Kai pamačiau su kokia nuotaika, su kokiu nuoširdžiu atsidavimu su medikais dirba savanoriai, va, čia tai matau didelius resursus gerovės valstybei rastis.

Kai žmogus žmogui būsime nuoširdžiausias, geriausias žmogus. Pagarba Klaipėdos medikams! Pagarba Klaipėdos politikams! Šiame mieste yra vietos pasirūpinti sveikata. Šiame mieste yra vietos senukams. Man jau aštunta dešimtis.

1 Comment

  1. Tik vienas klausimas

    Ponia Janina, už ką pagarba miesto politikams? Už tai, kad Klaipėdoje skiepijimo tempo nėra, juda lėčiausiai iš visų miestų? Kad savaitgaliais neskiepija apskritai??? Zvonkuvienė anksčiau ditirambų politikams negrojo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą nuo COVID-19 pasiskiepijo daugiau nei tūkstantis žmonių

Penktadienį Lietuvoje patvirtinti 437 nauji užsikrėtimų koronavirusu atvejai (85 žmonės užsikrėtė antrą kartą, šeši – trečią). Klaipėdoje fiksuoti 22  šios ...
2022-10-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Skiepytis nuo COVID-19 galima ir medicinos įstaigoje, kur pacientas nėra prisiregistravęs

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį Lietuvoje patvirtinti 29 nauji užsikrėtimų koronavirusu atvejai – visi žmonės užsikrėtė pirmą kartą, skelbia Statistikos departamentas. ...
2022-10-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje COVID-19 rodikliai toliau gerėja

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį Lietuvoje patvirtinta 60 naujų užsikrėtimų koronavirusu atvejų, iš kurių 4 žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – ...
2022-10-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This