Aplinkosaugininkų laimikis – 8 neteisėti žvejybos įrankiai

Regionas

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai tęsia akciją „Lydeka“ ir prieš pavasarinį lydekų nerštą per dvi dienas 7 sodybose aptiko 8 draudžiamus žvejybos įrankius. Be to, nustatė ažeidėją, medžiojusį su neteisėtu naktinio matymo priedėliu.  

Pirmosios dienos reido metu Kretingos rajono sodybose aplinkosaugininkai aptiko 5 neteisėtus žvejybos įrankius – 2 žeberklus ir 3 tinklus.

Keturių sodybų šeimininkams už draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai ir kiekvienam teks sumokėti iki 200 eurų baudą.

Kitą dieną prie Klaipėdos aplinkosaugininkų prisijungė ir Telšių aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai.

Kretingos ir Plungės rajonuose trijose sodybose rasti du žeberklai ir viena neleistina gaudyklė. Asmenims surašyti administracinių nusižengimų protokolai, visiems trims taip pat gresia baudos iki 200 eurų. 

 „Lydekos, kaip vandens telkinių plėšrūnės, svarbi ekosistemos dalis. Todėl kad apsaugotume neršiančias lydekas, akciją vykdysime ir toliau. Džiaugiamės, kad paimti draudžiami ne mėgėjų žvejybos įrankiai nebebus panaudoti“, – pranešime cituojamas Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Aplinkos apsaugo pareigūnai primena, kad už draudžiamu metu sugautą lydeką pažeidėjams gresia administracinės baudos nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Taip pat už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką teks atlyginti 240 eurų žalą žuvų ištekliams. Lydeką sugavus gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose, žala skaičiuojama taikant trigubą žalos apskaičiavimo įkainį.

Tuo metu antrąjį vakarą, jau sutemus, aplinkosaugininkai nustatė, jog Plungės rajone vienas medžiotojas medžiojo su naktinio matymo priedėliu. Už tokią medžioklę jam gresia bauda iki 1700 eurų, teisės medžioti atėmimas iki 5 metų ir šautuvo su priedėliu konfiskavimas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

Keičiasi žvejybos tvarka Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose

Aplinkos ministras pasirašė limituotos žvejybos tvarkos aprašo pakeitimus, kuriais Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose panaikintos limituotos žvejybos sąlygos. Šie ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

ELTA

Nesaugiai ant ledo žvejojantiems asmenims grės baudos

Atšalus orams ir žvejams jau ruošiantis žvejoti ant užšalusių vandens tvenkinių, būtina turėti smaigus. Šio reikalavimo nepaisantiems asmenims grės baudos ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This