Sulaikė įtariamuosius butų vagystėmis ir plėšimu

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos miesto policijos pareigūnai operatyviai išaiškino ir kovo 16 d. sulaikė du vyrus, įtariamus vagystėmis iš butų uostamiestyje.

Pirmasis pranešimas apie įvykdytą vagystę užregistruotas kovo 6 d., kuomet, kaip įtariama, per langą įsibrovus į pirmame daugiabučio aukšte esantį butą, dingo nešiojamas kompiuteris „Asus”, planšetinis kompiuteris „Samsung SM-T585″, žaidimų kompiuteris „Xbox” ir žaidimų diskai. Savininkas žalą įvertino 1040 eurų.

Įtariama, jog asmenys dienos metu vaikščiodavo po daugiabučių rajonus ir stebėdavo, kurių pirmuose aukštuose esančių butų langai ar balkonai palikti praviri. Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Jau kitą dieną, kovo 7-ąją, uostamiesčio pareigūnams pranešta apie įsibrovimą į pirmame aukšte esantį butą Taikos prospekte – tuokart pasisavinta apie 5000 eurų grynais pinigais, papuošalai ir kiti daiktai, o bendra žala siekė daugiau nei 8000 eurų.

Kovo 13 d. pareigūnams jau buvo pranešta apie vagystę iš buto Laukininkų gatvėje – iš buto dingo du laikrodžiai, nešiojamas kompiuteris, banko kortelės ir asmens tapatybės kortelė. Žala – apie 1155 eurai.

Kovo 15 d. įsibrauta į kitą butą Laukininkų gatvėje – įtariama, jog išdaužus balkono durų stiklą, dingo juvelyriniai dirbiniai ir pinigai. Žala – apie 8050 eurų.

Pareigūnai įtarė, jog šias nusikalstamas veikas galėjo įvykdyti du 22 ir 23 metų ne kartą už analogiškas nusikalstamas veikas praeityje jau teisti klaipėdiečiai. Įtariama, jog asmenys dienos metu vaikščiodavo po daugiabučių rajonus ir stebėdavo, kurių pirmuose aukštuose esančių butų langai ar balkonai palikti praviri, o savininkų veikiausiai nėra namuose. Išsirinkę butą, asmenys, kaip įtariama, per langą ar balkoną patekdavo į vidų ir pasisavinę vertingus daiktus pasišalindavo.

Dalį daiktų ir pinigų pareigūnai aptiko pas įtariamuosius sulaikymo metu, kita dalis daiktų ir papuošalų rasta uostamiesčio lombarduose.

Policijos pareigūnai dar kartą primena piliečiams, jog išeinant iš namų būtina sandariai uždaryti langus ir balkonų duris, o esant galimybei – namuose įrengti apsaugos signalizaciją.

Klaipėdos miesto pareigūnai įtaria, jog sulaikytieji galėjo įvykdyti ir plėšimą – kovo 13 dieną, kai Naujakiemio g. daugiabučio namo laiptinėje du nepažįstami vyrai, kaip įtariama, grasindami iš moters atėmė kuprinę bei paėmę iš kuprinės apie 80 eurų grynų pinigų, pasišalino.

Šiuo metu asmenys sulaikyti, netrukus bus sprendžiama dėl kardomųjų priemonių jiems skyrimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Baigė remontuoti Taikos prospekto šaligatvį

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog baigti šaligatvio nuo Sausio 15-osios g. iki Tiltų g. remonto darbai. Darbų metu įrengtas 2,5 m ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Taikos prospekto eismo valdymas - neįveikiama užduotis?

Nors eismo valdymo sistemos modernizavimo vienoje iš pagrindinių Klaipėdos transporto ašių – Smiltelės g., Taikos prospekto, Tiltų, Herkaus Manto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Chuliganai apgadino 4 automobilius

Sekmadienį apie 15 val. Klaipėdoje, Naujakiemio g., automobilių stovėjimo aikštelėje, pirminiais duomenimis, 24 ir 30 metų vyrai viešoje vietoje įžūliu ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This