Vakcinavimą siūlo kreipti į paslaugų sektorių

Politika

Vyriausybės atstovams prakalbus apie galimybę „AstraZeneca“ vakcina skiepytis be prioritetinės eilės, neringiškis Seimo narys, liberalas Andriuds Bagdonas tvirtina, kad vakcinavimas turėtų būti nukreiptas į paslaugų sektorių. Tai esą leistų žmonėms grįžti į darbus ir padėtų išjudinti ekonomiką.

„Šiuo metu verslas turi nuolat testuoti savo darbuotojus. Labai pozityviai vertinu sprendimą kompensuoti verslui darbuotojų testavimo išlaidas, tačiau visa tai reikalauja papildomų valstybės biudžeto lėšų. Vietoj to, paskiepiję paslaugų sektoriaus darbuotojus ne tik padėtume žmonėms saugiai dirbti, bet ir sutaupytume“, – pranešime cituojamas A. Bagdonas.

Šiuo metu Lietuvoje yra apie 41 tūkst. nepanaudotų „AstraZeneca“ vakcinų, o per kovo mėnesį planuojama atgabenti dar 74 tūkst. Daugiausia nepanaudotos vakcinos susikaupė rajonų savivaldybėse – antradienį Šalčininkuose buvo 730 dozių, panaši situacija ir Visagine.

„Nesiūlau keisti vakcinacijos plano, žmonės iš prioritetinių grupių turi teisę vakciną gauti pirmieji – būtent taip šiuo metu ir vyksta. Tačiau, jei susidaro kažkurios vakcinos perviršis, jį reikėtų nukreipti į ekonomikos gaivinimą ir stengtis kuo greičiau atpalaiduoti verslą iš karantino. Jei nukreiptume vakcinaciją į paslaugų sektorių, paskiepytume aptarnaujantį personalą, verslams būtų lengviau grįžti į normalų gyvenimą“, – teigia A. Bagdonas.

Pasak jo, A. Bagdono, politikai turėtų savo pavyzdžiu prisidėti prie pasitikėjimo vakcinomis stiprinimo. Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija jau skelbė, kad ketina skiepytis „AstraZeneca“ vakcina, kai tik bus tokia galimybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Maitinimo sektoriaus atstovai reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį Vilniuje prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Politika

Liberalų sąjūdį į Europos Parlamento rinkimus ves Eugenijus Gentvilas

Sekmadienį Liberalų sąjūdžio Taryba patvirtino galutinį kandidatų į Europos Parlamento rinkimus sąrašą. Sąrašą ves parlamentaras, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

ELTA

Siūlo liberaliau vykdyti laivų ir valčių techninę apžiūrą

Vidaus vandenų transporto priemonių techninės apžiūros funkcijos turėtų būti praktiškai perduotos atestuotoms įmonėms vietoje dabar tai darančios Lietuvos transporto saugos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This