Klaipėdos pradinukai į mokyklas grįžti neskuba

Svarbu, Švietimas

Vyriausybės nutarimu nuo kovo 22 d. leista atnaujinti pradinių klasių mokinių kontaktinį mokymą tose savivaldybėse, kuriose epidemiologinė situacija yra geresnė. Klaipėdos miesto savivaldybė į šią kategoriją kol kas nepatenka, tačiau norą grįžti į mokyklas artimiausiu metu yra pareiškusios trys pradinio ugdymo programas įgyvendinančios uostamiesčio įstaigos, skelbia Klaipėdos savivaldybė.

Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuo kovo 24 d. į klases leista grįžti VšĮ Klaipėdos „Universa Via“ tarptautinės mokyklos, VšĮ „Vaivorykštės takas“ gimnazijos, o nuo kovo 29 d. – ir VšĮ Pajūrio Valdorfo bendruomenės Klaipėdos gamtos mokyklos pradinių klasių mokiniams. Visos šios įstaigos yra nevalstybinės, jose besimokančių mokinių skaičius sąlyginai yra nedidelis.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu nustatyta, kad visų trijų paminėtų mokymo įstaigų mokiniams ugdymo procesas gali būti įgyvendinamas mišriu (kontaktiniu ir nuotoliniu) būdu.

Šiose mokymo įstaigose turi būti atliekamas mokinių namų ūkių ir kontaktiniu būdu dirbančių mokyklų darbuotojų bandomasis savanoriškas profilaktinis kaupinių tyrimas. Mokymo įstaigose, kuriose vykdomas bandomasis tyrimas, mokinių ugdymas bus organizuojamas taip: sutikusiems dalyvauti bandomajame tyrime – kontaktiniu arba nuotoliniu būdu (priklausomai nuo kaupinių tyrimų rezultatų), nesutikusiems tirtis – nuotoliniu būdu.

Užtikrinti sklandų tyrimą, koordinuoti tyrime dalyvaujančių asmenų veiksmus pavesta Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biurui.

Organizuoti ir vykdyti ėminių kaupinių tyrimams paėmimą pavesta Klaipėdos miesto poliklinikai. Ji turės užtikrinti ėminių pristatymą į kaupinių tyrimus atliekančias laboratorijas.

Nuo šiol, plečiant kaupinių testavimo galimybes savivaldybėse, paimtų kaupinių laboratoriniai tyrimai bus vykdomi ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Kaupinių tyrimų nereikės atlikti asmenims, kuriems prieš mažiau nei 90 dienų iki kaupinių tyrimo atlikimo dienos buvo patvirtinta COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), kurie prieš mažiau nei 60 dienų yra gavę teigiamą serologinio tyrimo atsakymą bei kurie yra paskiepyti COVID-19 ligos vakcina pagal pilną skiepijimo schemą.

Pasak savivaldybės Švietimo skyriaus specialistų, vaikų grįžimą į uostamiesčio mokyklas labai atsargiai vertina mokinių tėvai, nes Klaipėdos savivaldybė yra vadinamojoje „raudonojoje zonoje“, kur susirgimų vis dar yra nemažai (sekmadienį 100 tūkst. gyventojų COVID-19 atvejų skaičius pastarąsias 2 savaites siekė 258,3).

Dar vienas svarbus aspektas, dėl ko neskubama į mokyklas – ne rečiau kaip kas 4 – 7 dienas privalomas testavimas vaikams, besimokantiems kontaktiniu būdu.

„Visi norime kuo greičiau grįžti į įprastą gyvenimą, visi esame išsiilgę gyvo bendravimo, tačiau primygtinai kviečiu būti sąmoningiems, nes virusas niekur nedingo. Tai – lyg ėjimas per labai ploną ir trapų ledą, kada negali būti visiškai tikras, kad jis tikrai atlaikys. Todėl dar negalime pernelyg atsipalaiduoti. Turime labai rimtai pasirūpinti visomis saugumo priemonėmis, vengti nebūtinų kontaktų, testuotis ir, žinoma, neatidėliojant vakcinuotis, kai tik tam ateina laikas ir eilė“, – pranešime cituojamas Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tikimasi, kad epidemiologinė situacija po mokinių pavasario (Velykų) atostogų padiktuos tolimesnius Klaipėdos švietimo įstaigų, įgyvendinančių pradinio ugdymo programas, apsisprendimus dėl kontaktinio mokymo atnaujinimo.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, į mokyklas visoje Lietuvoje sugrįžo apie 58 tūkst. pradinių klasių mokinių iš beveik 117 tūkst.

2 Comments

  1. Viktorija

    Nematau prasmės kad vaikas grįžtu į mokyklą. Dar nėra saugu, bet akivaizdžiai mokytojai spaudžia tėvus kad rinktųsi kontaktinį mokymąsi. Netgi po slapto tėvų balsavimo, kuriame aiškiai tėvai nubalsavo kad nenori leisti savo vaikų į mokyklą, šiandien skubos tvarka kviečiamas tėvų susirinkimas ir be abejo bus daromas spaudimas. Liko vos 2mėnesiai mokintis, taigi siūlau išlaukti ir rugsėjo 1d. su skiepais jau be baimės leisti vaikus į mokyklą.

    Reply
  2. Talk

    Neapsimoka dabar grįžti. Reikia baigti mokslo metus ir jau tada rugsėjo 1 d. visiems paskiepytiems į mokykla. Ir daugiau netrydalioti, o mokytis mokyklose.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Remigijus Žemaitaitis keliaus į teismą

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Seimo narys, į Klaipėdos ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Nuomonės

Sustabdyti sunkiau nei pradėti

Izraelio kariuomenė, šalies politinei vadovybei spjovus į tarptautinę kritiką, naktį iš pirmadienio į antradienį įžengė į paskutinę palestiniečių teroristų grupės ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pajamų dar nedeklaravo beveik 6 tūkstančiai tai turėjusių padaryti klaipėdiečių

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (KAVMI) informuoja, kad pradėjo siųsti priminimus gyventojams, kurie nepateikė pajamų deklaracijų, nors turėjo tai padaryti. ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Spyglys

Liūdnas kaip Brisiaus galas medikų ataskaitų svarstymas*

„Gal yra dar pasisakymų, gal anekdotų dar?” – tokiu klausimu antradienį užbaigė Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdį jį vedęs ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Sveikata

Medikams į Klaipėdą pritraukti - 225 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog daugiau nei 4 kartus padidino finansavimą, skirtą medicinos specialybes įgijusių specialistų pritraukimui į uostamiesčio asmens priežiūros ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This