Kursuos daugiau traukinių

Transportas

Keleivių vežimo geležinkeliu bendrovė „LTG Link“ praneša pradedanti žymų vietinių traukinių reisų, sustabdytų dėl antrosios pandemijos bangos, grąžinimą.

Nuo kovo 28 d. grąžinamas 41 reisas. Traukiniai dažniau veš ir maršrutais Vilnius–Klaipėda–Vilnius, Radviliškis–Klaipėda–Radviliškis bei  Klaipėda–Šilutė–Klaipėda.

Bendrovė taip pat atkreipia dėmesį, jog pokyčių tvarkaraščiuose bus ir dėl įvedamo vasaros laiko. Naujieji tvarkaraščiai pirmadienį bus paskelbti internetinėje svetainėje www.traukiniobilietas.lt.

„Gruodžio viduryje, šalyje sugriežtinus karantiną ir apribojus judėjimą tarp savivaldybių, keleivių srautas sumažėjo apie 80 proc. Kaip ir pirmosios bangos metu, išsaugojome tarpmiestinį susisiekimą, kad žmonės galėtų keliauti į darbus, į gydymosi įstaigas ir kitais būtinais atvejais. Žinoma, turėjome reaguoti į keleivių srautų pokyčius, todėl sustabdėme dalį reisų, bet tuo pačiu – laikėmės duoto pažado, užtikrindami galimybę traukiniu nuvykti iš taško A į tašką B“, – pranešime cituojamas „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Šiuo metu keleivių srautas yra apie 51 proc. mažesnis nei tuo pačiu laikotarpiu pernai – matomas nuosaikus keliaujančiųjų grįžimas, kuris, prognozuojama, dar paaugs: pirmadienį vyriausybė atlaisvino judėjimą tarp 44 savivaldybių, 16-oje judėjimas ribojamas iki kovo 31 d., išskyrus būtinąsias keliones. Todėl nuspręsta grąžinti daugiau traukinių reisų, užtikrinant saugius atstumus tarp keleivių.

„Traukiniuose ir stotyse ir toliau galioja sustiprinto saugumo priemonės: tarp keleivių išlaikomas atstumas, dėvimos apsauginės kaukės, prie kiekvienų traukinio durų įrengti dezinfekcinio skysčio, skirto rankoms, dozatoriai. Ieškome naujų priemonių ir traukinių dezinfekcijai – neseniai išbandėme ozonavimo įrangą, su kuria per 20 minučių dezinfekuojami visi vagono paviršiai – nuo stalviršių iki lubų“, – teigia L. Baužys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Mums rašo

Respublikinėje konferencijoje dalintasi patirtimi

Klaipėdos uostamiesčio progimnazijoje šią savaitę vyko respublikinė konferencija „Inovacijos, kompetencijos ir integracija įgyvendinant Erasmus + programos patirtį”. Konferencijos organizatorės – ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdoje lankosi lietuvius slavų atmaina vadinantis istorikas (atnaujinta)

Trečiadienį Klaipėdoje, Tautinių kultūrų centre, lankysis toks Vladimir Orlov (baltarusių pristatomas kaip Uladzimir Arlou) – kelių knygų apie Lietuvos Didžiąją ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This