Moteris mušęs vyras pasiųstas už grotų

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje vyriškis R. T. pripažintas kaltu dėl to, kad du kartus nesunkiai sužalojo moteris, pažeidė asmens būsto neliečiamumą, terorizavęs žmogų, pagrobė svetimą turtą bei sugadino nedidelės vertės svetimą turtą. Už šias nusikalstamas veikas jam paskirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė.

Byloje nustatyta, kad R. T. pernai gegužę svečiuodamasis vienos moters bute, konflikto metu, tyčia vieną kartą kumščiu smogė jai į nosį, po to sudavė ne mažiau kaip penkis smūgius į galvos ir veido sritį. Po poros mėnesių jis per balkoną įsibrovė į kitai moteriai priklausantį butą ir jai kumščiu sudavė ne mažiau kaip tris smūgius į veido sritį. Be to, vyriškis iš buto savininkės rankų pagrobė mobiliojo ryšio telefoną, apgadino nukentėjusiosios automobilį. Vėliau jis dar skambindavo nukentėjusiajai telefonu, ją terorizavo baugindamas ir grasindamas nužudyti.

Anot teismo pranešimo, teisiamojo posėdžio metu vyras prisipažino nusikaltęs. Vyras aiškino, kad pirmąją moterį pažinojo apie pusę metų, jie bendravo. Kai įvyko konfliktas, jis su ja tiesiog susipyko, nesusivaldė ir trenkė jai ne mažiau kaip penkis kartus į galvą.

Su kita nukentėjusiąja susipažino pernai. Iš pradžių tik bendravo, vėliau kartu apsigyveno. Konfliktai prasidėjo, kai pradėjo gyventi kartu ir kai moteris negrįždavo paromis namo. Pernai liepą nepateko į jos butą, todėl ir lipo per balkoną. Kai pamatė, kad moteris yra namuose, kilo konfliktas, kurio metu sudavė jai kelis kartus į veidą, o telefoną išmetė per balkoną, kad nukentėjusioji nepasiskųstų policijos pareigūnams. Po kiek laiko vis dar buvo supykęs, todėl išdaužė moters automobilio langus. Po šio įvykio nukentėjusioji jį paliko, todėl supyko ir paskambinęs telefonu grasino, kad ją sumuš, užmuš ir vartojo kitus negražius žodžius.

R. T. praeityje jau buvo daug kartų teistas už įvairius nusikaltimus, o naujus padarė teistumui neišnykus. Iki sulaikymo jis niekur nedirbo, nusikalstamomis veikomis padarytos žalos neatlyginio.

Teismas R. T. prisipažinimo nepalaikė nuoširdžiu ir padarė išvadą, kad bausmės tikslai ir paskirtis gali būti pasiekti tik paskyrus realią laisvės atėmimo bausmę. Kadangi baudžiamoji byla išnagrinėta atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą, jam paskirta bausmė sumažinta trečdaliu.

Nuteistasis taip pat turės atlyginti nukentėjusiajai per 9000 Eur turtinės ir neturtinės žalos bei 800 Eur atstovavimo išlaidų. Dar 1 763,69 Eur turės sumokėti Sodrai, o Klaipėdos teritorinei ligonių kasai – 1 530,48 Eur. 

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

Marius Junokas paIieka Sporto bazių valdymo centrą

„Šalių susitarimu, nuo balandžio 1 dienos”, – taip atsako Marius Junokas, paklaustas, ar tiesa, kad jis atleidžiamas iš savivaldybės valdomos ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sužalota nepilnametė atsidūrė ligoninėje

Policija panešė, kad šeštadienio vakarą, apie 18.50 val., Klaipėdoje, Taikos prospekte esančiuose namuose kilusio konflikto metu, neblaivus 40-metis vyras sužalojo ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybei neskambinkit: mokosi smurto ir priekabiavimo*

Spyglys pataria šiuo metu Klaipėdos savivaldybės klerkams neskambinti, nes jie mokosi psichologinio smurto ir priekabiavimo mokslo bei šių reiškinių prevencijos. ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This