Bus tęsiamas KU projektas „Iškeisk pamoką į paskaitą“

Švietimas

Bemaž trys tūkstančiai moksleivių iš Lietuvos mokyklų iškeitė pamokas į Klaipėdos universiteto dėstytojų paskaitas. Jos moksleiviams dar vyks šiandien ir rytoj, o įsibėgėjus pavasariui planuojamas specialus paskaitų ciklas abiturientams jiems aktualiomis temomis.

Šiemečio projekto naujovė – paskaitas galėjo rinktis ne tik baigiamųjų klasių moksleiviai, bet ir pradinukai bei penktų-aštuntų klasių mokiniai

„Matydami rekordinį pavasarinio „Iškeisk pamoką į paskaitą“ projekto populiarumą ir iki šio tebeplūstančias užklausas registruotis paskaitoms, priėmėme sprendimą įsibėgėjus pavasariui abiturientams surengti specialų paskaitų ciklą jiems aktualiomis temomis. Taip norime padėti „pandeminei“ abitūros laidai sustiprinti žinias“, – pranešime spaudai pažymi KU Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Petrauskienė. Informacija apie abiturientams skirtų paskaitų programą mokyklas pasieks el. paštu, taip pat bus viešinama KU tinklapyje.

17-ąjį kartą vykstantis projektas šiemet sulaukė ypač didelio susidomėjimo. KU šešių dešimčių paskaitų programą šalies mokykloms pateikė dar vasarį. Paskaitas rengė ir skaitė žymūs KU profesoriai, docentai, kiti savo sričių profesionalai. Jų temos apėmė pačias įvairiausias sritis – nuo šokolado logistikos, medijų valdymo iki šiuolaikinių laivų ir plaukiojančių robotų. Į virtualioje erdvėje suplanuotas paskaitas registravosi vidutiniškai po dvi klases, o kai kurios temos sulaukė iki 200 klausytojų.

Šiemečio projekto naujovė – paskaitas galėjo rinktis ne tik baigiamųjų klasių moksleiviai, bet ir pradinukai bei penktų-aštuntų klasių mokiniai. Ir jos buvo labai populiarios. Stebėtina jauniausios auditorijos gausa pasižymėjo matematikos tema – į KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto lektorės Martos Karaliūtės paskaitas „Matematika mūsų gyvenime“ registravosi net 10 šeštų-devintų klasių.

Viena iš KU dėstytojų, dirbusių su jaunesniųjų klasių moksleiviais, ypač šiltai atsiliepė apie savo auditoriją iš Sendvario progimnazijos (Klaipėda) ir Kulių gimnazijos (Plungės raj.).

„Mokiniai labai motyvuoti ir noriai įsitraukė į siūlomas veiklas. Su jais aptarėme taisyklingos laikysenos ypatumus, analizavome laikysenos priešų TOP 10. Taip pat mokėmės ergonominių padėčių, kaip tinkamai nešti kuprinę, atlikome keletą pratimų, skirtų nugaros ir pilvo raumenims stiprinti. Teko atsakyti į klausimus, susijusius su laikysena… Ne tik žmonių, bet ir, pavyzdžiui, katino. Ar ji taip pat gali būti netaisyklinga kaip ir mūsų, dvikojų?“ – įspūdžiais dalijosi KU lektorė Inga Šimkutė-Karalevičienė.

Mokyklų pedagogai šį KU projektą, vykstantį dukart metuose – rudenį ir pavasarį, vertina kaip papildomą žinių šaltinį ir moksleivių sudominimo mokslu priemonę. Baigiamųjų klasių moksleiviams tai puiki proga „pasimatuoti“ specialybę prieš apsisprendžiant, ką studijuoti ateityje.

„Nuotolinio mokymo galimybės šiam projektui ypač palankios. Jeigu iki pandemijos mokytojams ir moksleiviams reikėdavo įdėti pastangų, organizuoti transportą, kad atvyktų į Klaipėdos universitetą ir čia, studentiškose auditorijose, išklausytų paskaitą dominančia tema, dabar tam tereikia tik aktyvuoti atsiųstas nuorodas ir sutelkti dėmesį į ekranus. Tokiu būdu išsiplėtė projekte dalyvaujančių mokyklų geografija – paskaitoms registravosi ne tik Vakarų Lietuvos regiono moksleiviai, bet ir vilniečiai, kauniečiai, panevėžiečiai ar šiauliečiai“, – projekto sėkme pasidžiaugė KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This