Dėl vilkikų spūsčių kreipėsi į ministeriją

Politika

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, klaipėdietis Audrius Petrošius kreipėsi į Susisiekimo ministeriją, prašydamas išspręsti nuolat susidarančių vilkikų eilių ir nuolatinių spūsčių nuo pagrindinio Klaipėdos miesto įvažiavimo iki pat Centrinio Klaipėdos terminalo (CKT) problemą.

Jury Lazar nuotr.

„Į Centrinį Klaipėdos terminalą vykstantis krovininis transportas, dėl kelionių planavimo ypatumų, taip pat dėl netinkamo operatoriaus CKT srautų valdymo priimant šias transporto priemones į terminalo teritoriją, sudaro dideles transporto spūstis Baltijos prospekte, pagrindinėje arterijoje. Tuo pat metu dažnai blokuojant ir kitas pagrindines miesto gatves, Minijos g. ir Taikos pr., kuriomis intensyviausiai vyksta gyventojų judėjimas išilgai miesto, apribojant gyventojams galimybę laisvai judėti šiomis pagrindinėmis miesto gatvėmis“, – pranešime cituojamas A. Petrošius.

Jis akcentuoja, kad gatvėse stovintis didelis krovininio transporto kiekis kelia ir taršos bei kitų eismo dalyvių saugumo klausimų, kadangi transporto priemonės stovi greta esančių daugiabučių gyvenamųjų namų. Blokuojant ir gretimas pagrindines miesto gatves, sparčiau formuojantis spūstims ten, lėčiau joms išsiskirstant, taršos klausimai tampa aktualūs ir gretimose pagrindinėse miesto gatvėse ir šalia jų gyvenantiems klaipėdiečiams. Dėl to, anot parlamentaro, labai svarbu problemą spręsti kuo skubiau, imantis konkrečių sprendimų – vilkikų patikros/stovėjimo punkto įrengimas dar prieš šiems patenkant į miesto teritoriją ir „dozuojant jų įleidimą į miesto teritoriją taip, kad šiems atvykus prie CKT teritorijos nereiktų stovėti spūstyse ar blokuoti pagrindinių miesto sankryžų”.

„Dėl įsisenėjusių problemų miestiečiai jaučiasi įskaudinti ir dažnai pyksta vos išgirdę žodį „uostas“. Tačiau aš raginu suprasti, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įmonių sklandus darbas yra labai naudingas miestui, miestiečiams ir visai valstybei, tačiau klausimus, susijusius su žmonių gerove, reikia spręsti. Neturėtume kaskart iškilus net ir menkiausiai problemai uoste, iškart nusiteikti negatyviai, kategoriškai kaltinti ir demonizuoti verslą. Reiktų ieškoti, koks sprendimas ne tik užtikrintų sklandų įmonių darbą, bet ir būtų neteršiantis miesto bei nekenkiantis miestiečių gyvenimo kokybei. Kreipiausi į susisiekimo ministrą prašydamas išnagrinėti šį klausimą skubos tvarka ir tarpininkauti susitariant su uostu dėl šios itin nemalonios žmonėms problemos sprendimo. Norėtųsi ir iš Uosto pusės dialogo, parodant, kad ne tik supranta, jog būtina dirbti bendruomeniškai, tačiau ir yra pasiruošę proaktyviai veikti atsižvelgiant ne tik į verslo interesus, bet ir derinant juos su miestiečių interesais, užtikrinant jiems kokybiškas gyvenimo sąlygas“, – cituojamas A. Petrošius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

ELTA

„Belaruskalij“ procese suformuotas arbitražo teismas

Dėl Baltarusijos kalio trąšų gamintojos „Belaruskalij“ inicijuoto proceso prieš Lietuvą, 2024 m. pradžioje buvo suformuotas arbitražo teismas, informuoja Susisiekimo ministerija. ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This