Klaipėda liko be valdančiosios daugumos

Politika, Svarbu

Klaipėdos valdančioji dauguma oficialiai subyrėjo. Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje apie savo pasitraukimą į opoziciją pranešė politikės Vaida Raugelė ir Judita Simonavičiūtė, todėl valdančiojoje koalicijoje liko tik 15 – mažiau nei pusė visų miesto tarybos narių.

Ir J. Simonavičiūtei, ir V. Raugelei darbas opozicijoje bus nauja patirtis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tiek V. Raugelė, tiek J. Simonavičiūtė į šios kadencijos miesto tarybą buvo išrinktos su visuomeniniu komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda“. V. Raugelė metus buvo ir iš šio komiteto narių sudarytos frakcijos miesto taryboje „Už Klaipėdą“ vadovė. J. Simonavičiūtė praėjusią kadenciją dirbo Klaipėdos mero V. Grubliausko pavaduotoja.

„Šiandien turiu pripažinti, kad klydau tikėdama V. Grubliausko potencialu šią kadenciją telkti visus ir vesti miestą į progresą. Manau, kad išnaudojau visas įmanomas galimybes keisti požiūrį ir veikimo būdus. Esu įsitikinusi, kad ne pozicija ar opozicija atspindi tikruosius politiko darbus, svarbiausia nepriklausomi, nešališki sprendimai. Todėl vadovaujantis aukščiau išdėstytais argumentais, šiandien priimu sprendimą – dirbti opozicijoje“, – ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje viešai pareiškė V. Raugelė.

Ji neslėpė, kad toks sprendimas brendo jau seniai.

„Nuo šios kadencijos pradžios nerimą kėlė nepriimtini politikų veikimo būdai koalicijos viduje. Pamačiau politines ambicijas keliamas aukščiau miesto interesų bei didėjančią nusivylusios, negirdimos, net bijančios kalbėti miesto bendruomenės dalį. Koalicija iš išskaičiavimo veikiančiai daugumai yra patogi, tačiau niekada tam nepritariau ir nepritarsiu. Netoleruodama tokios situacijos, prieš metus pasitraukiau iš V. Grubliausko komiteto pagrindu sudarytos frakcijos vadovės pareigų. Toliau vykstant neigiamiems pokyčiams, pasitraukiau ir iš V. Grubliausko frakcijos į naują 4-ių tarybos narių frakciją, tikėdamasi konstruktyvaus ir skaidraus darbo miesto labui. Turiu pripažinti, kad ne visų naujai susibūrusių politikų požiūriai į vykstančius politinius procesus sutapo. Du nariai pasirinko patogesnį tolimesnį darbą koalicijoje. Tai tik sustiprino mano siekį laikytis ne patogios, bet teisingos politikos krypties“, – teigė V. Raugelė.

Ji pabrėžė, kad miesto tarybos, komitetų, koalicijos darbo organizavimas, priimamų sprendimų kokybė priklauso nuo mero, o veiklos pagrindas turi būti koalicinės programos įgyvendinimas, o ne atskirų personalijų, interesų grupių poreikių tenkinimas.

„Ne kartą buvo kreiptasi į merą prašant organizuoti nuolatinius koalicijos posėdžius programos vykdymui sekti ir aptarti, gerinti komitetų kokybinį darbą. Gaudama tik formalius atsakymus į užklausas apie priimtų politinių sprendimų įgyvendinimą, ignoruojamus socialiai jautrius, bendruomenei rūpimus klausimus, nepritariu tokiems veikimo principams ir jau kuris laikas esu nusišalinusi nuo tiesioginio dalyvavimo koalicijos posėdžiuose“, – aiškino V. Raugelė.

Ji patikino, jog net ir dirbdama opozicijoje visada palaikys racionalius, pagrįstus, skaidrius ir naudingus miestui bei miestiečiams sprendimus.

Ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje apie savo pasitraukimą į opoziciją taip pat viešai pareiškusi J. Simonavičiūtė neslėpė, kad tokį jos sprendimą nulėmė nepriimti valdančiosios daugumos veikimo būdai.

„Politinė dauguma savivaldybės taryboje sudaroma įgyvendinti rinkėjams duotus pažadus, kurie atsispindi koalicinėje programoje. Duoti pažadai yra sudėtinė Klaipėdos miesto savivaldybės Strateginės plėtros programos dalis. Jos neatsisakau ir sieksiu jos įgyvendinimo. Tačiau būdai, kaip jie šiuo metu įgyvendinami, man nėra priimtini. Koalicijos tvirtumas matuojamas ne vieningu rankų pakėlimu ir balsų užtikrinimu priimant sprendimus savivaldybės taryboje, bet jų reikšme klaipėdiečiams. Paskutiniu metu ypač reikšmingiems klaipėdiečiams sprendimams sutarimas nerandamas. Manau, jiems priimti per mažai telkiama visuomenė, klausomasi jos nuomonės, trūksta pozicijos lyderystės. Susidarius pozicijos kritinei ribai, kviečiu visas politines jėgas esančias, savivaldybės taryboje iš naujo įvertinti savo tikslus ir rasti racionalius būdus dirbti Klaipėdai. Pranešu, kad palieku poziciją ir nuo šiol dirbsiu opozicijoje“, – informavo J. Simonavičiūtė.

22 Comments

  1. klaipėdietis

    Geras žingsnis. Šita koalicija yra supusvusi – visi trys meras ir ab vcemerai čia sėdi dėl postų ir iš jų gaumaomso nudos. Abu vicemerus domina gera alga plius priemokos dar dvejus metus. Merą domina festivalis ir kiti finansiniai malonumai. patarėjus domina šilta vieta. Tiktai Klaipėda jų nedomina.

    Reply
  2. Cha

    tiek vienai tiek kitai ragas. Nieko gero nėra ten kur jos dabar yra. O ir pačios nekažinkas. Norint išlikti reikia ant kažko kito stipraus užlipti. Su tuo neveikliu ir pusiau neįgaliu Kiaušinio komitetu nieko gero neišeina. Reikia išeškot anko rimčiau išplaukt. Vienintelė viltis – atgaivint Dėžučių sąjūdi ir gražint jo ankstesnį galingumą? ;D)

    Reply
  3. vis tik

    tai parodo, kad tiek meras tiek ši valdanti dauguma nėra vienytojai, o tėra valdžios turėtojai ir tiek.

    Reply
    • Žurnalistam

      Būtų kietų žurnalistų, paimtų mero rinkiminę progragraną ir tiesiai šviesiai paklaustų. Tas kaip visada rastų kaltų, bet bent visuomenė pamatytų kokį lodorių mes čia turim.

  4. Gerhard

    Cia tai metu bajeris isgirsti is J.Simonaviciutes: Manau, jiems priimti per mažai telkiama visuomenė, klausomasi jos nuomonės, trūksta pozicijos lyderystės.
    Ji pati niekada neklause ir netelke visuomenes!!!

    Reply
    • Anonimas

      Taip kol su dudorium dalinosi miesto pinigus gerai buvo, dabar pasikeitė laikai kažką vaidina. Parazitai abu.

  5. Jonas

    Taip elgtis negarbinga!

    Reply
    • Anonimas

      Dudorius nežino kas yra garbė. Pas jį jokių vertybių, tik miesto pinigai sau į kišenę

  6. suteneris

    Nepykit ant jų. Šitas poniutes dabar prakalsiu Vaitkui, gal bus didesnis otkatas nors ateityje. Iš Grubliausko jokios šaibos nebeateina. Biznis yra biznis ir ekonomika turi būti ekonomiška.

    Reply
    • Tikra tiesa

      Taip, prie šito mero visos bapkės nusėda jo šeimos kišenėje. Na dar ten Šeiko numeta, dar keliem savo draugeliam.

    • Cha, cha, cha

      Bobos iš ratų, ratams lenviau…

  7. Šaunuolės

    Šios moterys yra protingos, šauniai apsisprendė. Dabar yra galimybės pradėti auditoti ne tik miesto ūkio skyrių, bet ir kitus tinginiaujančius, nesugebančius įgyvendinti įvairių projektų… Konservatoriai pirmoje vietoje privalo atsakyti miestiečiams už savo pažadų nevykdymą ir jokio darbo taryboje nesugebančius parodyti. Meras privalo galvoti apie atsistatydinimą.. Adminuistartorius,pasirodė, kad irgi nėra tinkamas šioms pareigoms.

    Reply
    • Pamatysit

      Atsistatydins meras? Nejuokinkit, šitas ten kur pinigai, žiūrėk jau tuoj vėl visiems pudrins akis susiruošęs į Europos parlamentą. Ten juk labai dideli pinigai.

  8. Anonimas

    Šitas meras vertybių neturi, tik asmeniniai interesai ir miesto pinigai sau, bei nuolatinis politikavimas, visi tai mato, o šis galvoja miestiečiai durni. Kokios mero vertybės?

    Reply
  9. Laikas mest tokį merą

    Ar negali visi iš opozicijos susivienyt ir išmest šitą nevykėlį dudorių pinigų vergą politikierių su Taraške prieš aky, gėda dudoriau gėda

    Reply
  10. Mero draugelis

    Cha cha merui pizd…

    Reply
  11. Pensininkas.

    Pasakė Meras, kad nebekandidatuos kitoje kadencijoje, tai išverstaskūrės žiurkės sprunka, ieškos kitos „valties” kur prisiglausti.

    Reply
    • Pensininkui

      Jis ir prieš šią kadenciją sakė, kad nekandidatuos. Bet lengvų pinigų taip reikia…

    • Pritariu

      Pritariu pensininkui !!!!

  12. SS

    Va va, lenda yla is maiso,bega neatsisukdami kuo toliau nuo pasiputelio

    Reply
  13. T

    Nevykėlio mero baigtis aiški.

    Reply
  14. atia

    my love goodbye

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This