„Philip Morris Lietuva“ – Metų darbovietė

Verslas

Kompanijos „Philip Morris International“ gamykla Lietuvoje pelnė Metų darbovietės vardą. „Philip Morris Lietuva“ nugalėjo didelių įmonių
kategorijoje Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose, kuriuos kasmet organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo, Ekonomikos ir inovacijų bei Aplinkos ministerijos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Konkurso komisija, atsižvelgama į socialinės atsakomybės veiklų įgyvendinimą, įmonę įvertino už skaidrią atlygio politiką, darbuotojų sveikatos ir saugos užtikrinimą.

Klaipėdoje veikianti bendrovė – pirmoji užsienio investuotojo plyno lauko investicija Lietuvoje. Pagal gamybos apimtis ji yra antra „Philip Morris International“ gamykla Europoje ir ketvirta pasaulyje.

„Didžiausias prioritetas – darbuotojų sveikata ir saugumas, tad investuojame į darbo sąlygų gerinimą, suteikiame platų sveikatos naudų paketą, organizuojame sveikatos patikras. Maksimaliam saugumui esame įdiegę papildomas elgsenos stebėjimo bei incidentų fiksavimo sistemas. Toks įvertinimas mums yra patvirtinimas, kad einame teisingu keliu“, – pranešime spaudai cituojamas „Philip Morris Lietuva“ vadovas Bruno Romeu.

Įmonėje veikia Sveikatingumo programa, suteikiamas sportinės veiklos, sveikatingumo paslaugų ir asmeninio tobulėjimo kursų kompensavimo priedas. Praėjusios vasaros metu jo panaudojimo galimybės buvo praplėstos. Įtraukta galimybė kompensuoti darbuotojų vaikų užimtumo vasaros atostogų metu išlaidas. Kadangi dauguma įprastų vaikų užimtumo alternatyvų, tokių kaip stovyklos, atostogos pas senelius ir pan., buvo neprieinamos arba rizikingos, darbuotojai jį galėjo panaudoti vaikų pramogoms bei sporto ar laisvalaikio inventoriui įsigyti.

Įmonėje taip pat puoselėjama darbų saugos kultūra. Sistema „Raportuok pavojų“ skatina darbuotojus informuoti apie nesaugias darbo sąlygas ar elgsenas.

Jau tryliktą kartą surengtuose Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimuose šiais metais buvo atskirai vertinamos COVID-19 pandemijos prevencijos priemonės.

„Nuo pat pandemijos pradžios sumažinome visus socialinius kontaktus ir ėmėmės visų saugumo priemonių. Sudaryta specialių situacijų valdymo komanda, visi darbuotojai buvo aprūpinti asmens apsaugos priemonėmis. Žmonėms, kurių darbo pobūdis leidžia, rekomenduojame dirbti iš namų“, – teigia bendrovės vadovas.

Siekiant apsaugoti labiausiai pažeidžiamus darbuotojus buvo nuspręsta vyresniems nei 65 metų darbuotojams sudaryti sąlygas likti namuose ir gauti pilną apmokėjimą už darbą, nepaisant jų darbo pobūdžio.

Teigiama, kad bendrovėje taikoma atlygio politika yra visiškai skaidri – visos pozicijos yra įvertintos nepriklausomų ekspertų, joms suteikiama atitinkama atlygio kategorija. Atlygio vertinimo, peržiūros bei skyrimo kriterijai komunikuojami darbuotojams kasmet organizuojamų informacinių sesijų metu.

Darbuotojų atlygio peržiūra vyksta kasmet, atsižvelgiant į veiklos rezultatus. Šis procesas yra automatizuotas. Įmonė šiuo aspektu įvertinta ir tarptautinių ekspertų – 2019 m. „Philip Morris Lietuva“ suteiktas „Equal-Salary“ sertifikatas, patvirtinantis, kad visiems sudaromos vienodos galimybes bei vyrai ir moterys gauna lygiavertį atlyginimą už lygiavertį darbą.

Nuo 1993-ųjų Lietuvoje veikianti įmonė yra ir viena didžiausių šalies mokesčių mokėtojų. Per pastarąjį dešimtmetį bendrovės „Philip Morris Lietuva“ ir „Philip Morris Baltic“ į Lietuvos valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip du milijardus eurų įvairių mokesčių. Įmonėse dirba daugiau kaip 1200 darbuotojų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Leido iškirsti 45 medžius

„Želdiniai trukdys saulės elektrinės modulių pastatymui, taip pat mes šešėlį saulės elektrinės moduliams, kas ženkliai sumažins elektros gamybos pajėgumus, – ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Verslas

10-tą kartą pateko į geriausių darbdavių sąrašą

Sausio 18 d. paskelbtas geriausių pasaulio darbdavių sąrašas „Top Employer 2024“, į kurį patenka tik aukščiausius tarptautinius rūpesčio darbuotojų gerove ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This