Klaipėdos teatralai sulaukė įvertinimo: išdalintos „Padėkos kaukės“

Kultūra, Svarbu

Klaipėdos teatralai ir šiemet savo šventės negalėjo švęsti su žiūrovais. Tarptautinės teatro dienos išvakarėse, penktadienio vakare, tradicinė „Padėkos kaukių“ ceremonija jau antrus metus vyko virtualioje erdvėje.

„Padėkos kaukes“ laureatams atskraidino kurjeriu tapę Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro atlikėjas I. Pazdrazdys,

Ceremonijos metu už reikšmingiausius praėjusių 2020 metų teatro darbus uostamiestyje buvo įteiktos trys „Padėkos kaukės“, į kurias aštuoniose nominacijoje pretendavo 25 pretendentai. Šio konkurso nuostatuose numatyta, jog daugiausia galima įteikti tris „Padėkos kaukes“.

„Padėkos kaukė“, kurios autorius yra juvelyras Vidas Bizauskas, – juvelyrikos meno miniatiūra iš sidabro, puošta auksu ir brangakmeniais – ypatingas apdovanojimas, teikiamas už Klaipėdoje kuriančių teatralų pasiekimus bei reikšmingiausius praėjusių metų darbus, ryškiausius teatrinio gyvenimo įvykius.

Įvertinusi gautus siūlymus „Padėkos kaukių“ laureatus išrinko komisija, kurią sudarė režisierius ir teatro meno pedagogas Ramūnas Kaubrys, kultūros vadybininkė Goda Giedraitytė, žurnalistė ir teatrologė Rita Bočiulytė, kultūros vadybininkas Arūnas Peštenis, muzikologė Laima Sugintienė, režisierius Romandas Žiubrys ir teatrologė Jūratė Grigaitienė.

Šiais metais virtualią ceremoniją, kuri buvo transliuojama penktadienio vakare, turėjusius surengti organizatorius įkvėpė pernai Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro senajame elinge pastatytas spektaklis „Skrajojantis olandas“. Todėl šiemet „Padėkos kaukių“ kurjeriu tapo teatro orkestro atlikėjas Irmantas Pazdrazdys, kuris parasparniu skraidino kaukes virš pajūrio miškų, miesto erdvių ir jas įteikė tiems, kurių jų labiausiai nusipelnė.

Ceremonijoje paaiškėjo, kad „Padėkos kaukė“ atiteko Metų spektakliui – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatytos Richardo Wagnerio operos „Skrajojantis olandas“ (režisierius Dalius Abaris) kūrybinei grupei už išskirtinį spektaklį, pastatytą senajame uosto elinge.

„Padėkos kaukės“ laureatais tapo ir Klaipėdos lėlių teatro bei Itim Ensemble (Izraelis) kūrybinė grupė – už spektaklį „Didysis sprogimas“ (režisierius Zvi Sahar). Šis spektaklis tapo Metų spektakliu vaikams ir jaunimui.

Šiemet „Padėkos kaukė“ įteikta ir už nuopelnus teatro menui. Vienintelė pretendentė šioje nominacijoje buvo Jadvyga Grikšienė, kuri Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre yra sukūrusi daugiau nei 40 įvairiausių vaidmenų.

Už nuopelnus teatro menui buvo įvertinta ilgametė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistė Jadvyga Grikšienė.

„Pernai sveikindamas visus Tarptautinės teatro dienos proga tikėjau, kad praėjusių metų kaukė taps gražia istorija. Tačiau antri metai iš eilės „Padėkos kaukė“ ir vėl su kauke ant veido. Bet turbūt trečias kartas nemeluos, tuo šventai tikiu ir to visiems linkiu. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad pandemija neišsklaidė Klaipėdos teatro bendruomenės. Nors buvo daug  išbandymų, daug sunkumų, daug nepatogių situacijų, bet gebėjome išlikti, neprarasti to tempo ir tikėjimo vieni kitais. Todėl noriu pasveikinti visus ir palinkėti, kad mūsų laukimas, kad tikėjimas, jog greitai visi grįšime į teatrus ir sutiksime, neapleistų mūsų nė minutei“, – uostamiesčio teatralus sveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

2 Comments

  1. Valda

    Oho kokia komisija, savi tarp savų. Seniai taip nesijuokiau.

    Reply
  2. Žiūrovas

    Ar čia bajeris, komisijos narys Žiubrys, režisierius? Jūs rimtai? Nėra ir niekada Romandas Žiubrys ne buvo režisieriumi ir kodėl jis turi spręsti teatro numinantų nuopelnus? Visiškas briedas. Savivaldybe, kultūros skyrius, kur jūs žiūrite??

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This