Matyt, kad Kongą į merus išrinktų ir dar kartą

Mums rašo

Arūnas Marčauskas
2021-03-26

Komentarų: 3

Įpusėjo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kadencija. Liko tik dveji metai iki Klaipėdos miesto mero rinkimų. Ar klaipėdiečiai apturės padorų kandidatų į merus sąrašą? Ar vėl bus bezdama tik rinkiminiais lankstinukais ir lozungais likus kelioms dienoms iki rinkimų?

Padoresnės politinės jėgos geba kurti šešėlines vyriausybes, siekiančias efektyviau kontroliuoti Vyriausybės veiklą ir ruoštis valdžios paėmimui. Kas trukdo rimtesnėms Klaipėdos politinėms jėgoms ir jų kandidatams į merus daryti kažką panašaus ir tai viešinti? Tačiau…

Peržvelgus 2019 m. Klaipėdos miesto mero rinkimų dalyvių – kandidatų į mero postą – reakcijas į dabartinio Klaipėdos mero Kongo-Vytauto Grubliausko šių metų ataskaitą, pasidaro stipriai liūdna – strateginio mąstymo nerasta. Toks įspūdis, kad Kongas vėl būtų perrinktas į merus.

Vytautas Grubliauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Vienas kitas buvęs kandidatas skelbia tik emocionalias kritikos dozes, nutaikytas į paskirų rinkėjų grupių patenkinimą, bet alternatyvių sprendimų detalizacijų ir mechanizmų nerasta.

Žaliavalstiečių kandidatas anuomet į Klaipėdos merus Arvydas Vaitkus (Klaipėdos miesto tarybos narys) savo fb paskyroje visiškai tyli Klaipėdos mero ataskaitos tema. Nors 2019 m. Klaipėdos mero rinkimuose jis tik 10 procentų atsiliko nuo V. Grubliausko.

Konservatorių Agnės Bilotaitės (Vidaus reikalų ministrė, LR Seimo narė) ir libsąjūdiečių Simono Gentvilo (Aplinkos ministras, LR Seimo narys) tylėjimą Klaipėdos mero ataskaitos tema galima pateisinti. Anie toli nuo jūros ir užsiėmę valstybiniais reikalais.

Anuometinis rusofašistų kandidatas į Klaipėdos merus Viačeslav Titov (2019 m. užėmęs, beje, penktą vietą dvylikos kandidatų tarpe) savo fb paskyroje reklamuoja SPUTNIK V ir vargo nemato. Dzin jam ta Kongo ataskaita.

Centro partijos kandidatė į Klaipėdos merus Nina Puteikienė (Klaipėdos miesto tarybos narė) savo fb paskyroje emocionaliomis kritikos dozėmis maitina savo elektoratą, kuriam užtenka pasakyti „KONGAS, PULK” ir jis jau loja. Gi savo, kaip politikės, fb puslapyje dalinasi puteikiškai gražuliško piketo prie Seimo vaizdo įrašu.

Visiškai nieko apie š. m. Klaipėdos mero V. Grubliausko ataskaitą nepasakė šie buvę kandidatai į Klaipėdos merus: socdemų Benediktas Petrauskas, komiteto „Mano Klaipėda“ Kazys Paulikas, komiteto „Už pokyčius Klaipėdoje“ Artūras Žalys, darbiečių Benas Šimkus, žaliųjų partijos Modestas Nugaras ir tvarkiečių-teisingiečių Lina Šukytė-Korsakė.

Ar reikia suprasti, kad visi aukščiau minėti buvę kandidatai tikrai tikrai jau niekada niekada nebepretenduos į Klaipėdos mero postą?

Šis tekstas – asmeninė autoriaus nuomonė. Rubrikoje „Mums rašo“ publikuojamos nuomonės, už kurias redakcija neatsako.

3 Comments

  1. Nezabitauskas

    Autoriau, o kur Nezabitauskas? Tiesa, tas tinginys ilgiau kaip metus meru nežada būti. Padarys tris darbus ir atsistatydins. Tie darbai – blaivykla, galas rūkymui viešose vietose, „Baltijos” k/t paėmimas visuomenės reikmėms. Dar būtų gerai milijoninių projektų peržiūra, bet ar sveikatos užteks?

    Reply
  2. Anonimas

    „Liko tik dveji metai iki Klaipėdos miesto mero rinkimų”

    O as it galvoju is kur čia toks sujudimas

    Reply
  3. Tomas

    Taikliai pasakyta.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This