Prašo atlikti tyrimą dėl galimos „Grigeo Klaipėda“ advokatų įtakos Seimo nariui

Politika

Klaipėdoje išrinkti parlamentarai Audrius Petrošius, Arvydas Pocius, Ligita Girskienė, Simonas Gentvilas ir jų kolega Linas Jonauskas kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad ši ištirtų, ar parlamentaras Vytautas Gapšys nesupainiojo interesų.

V. Gapšiui yra tekę aiškintis ir Klaipėdos apygardos teisme. Palmiros Mart nuotr.

Kreipimasis gimė po ketvirtadienio LRT publikacijos, kurioje teigiama, jog  šis Seimo narys yra susijęs su AB „Grigeo Klaipėda“ advokatais, kurie galimai darė neteisėtą įtaką, kad jis kreiptųsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą prašydamas ištirti 2002 m. aplinkos ministro įsakymu patvirtintos metodikos, pagal kurią skaičiuojama gamtai padaryta žala, teisėtumą.

„Atkreiptinas dėmesys į tai, kad straipsnyje nurodoma, jog pareiškime Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui Seimo nario Vytauto Gapšio naudojami argumentai pažodžiui atitinka AB „Grigeo Klaipėda“ ir jai atstovaujančių advokatų kontoros „Glimsted“ viešojoje erdvėje skelbtus teiginius. Be to, Seimo narys Vytautas Gapšys nepaneigė, kad pareiškimą teismui jam padėjo surašyti advokatai, o atsižvelgus į tai, kad pareiškimo teismui turinys ir advokatų kontoros „Glimsted“ viešojoje erdvėje skelbti teiginiai sutampa pažodžiui, galima daryti pagrįstą išvadą, kad Seimo nariui teisinę pagalbą teikė būtent minėtos kontoros advokatai. Todėl manytina, kad šiuo atveju Seimo narys Vyrautas Gapšys Seimo nario mandatą naudojo ne pagal paskirtį, t. y. ne valstybės ir rinkėjų, o galimai AB „Grigeo Klaipėda“ ir advokatų kontoros „Glimsted“ interesais, kas imperatyviai draudžiama Lietuvos Respublikos Seimo statuto 18 straipsnio 1 dalyje”, – rašoma kreipimesi. 

Jo autoriai prašo Seimo komisijos ištirti, ar V. Gapšys neveikė interesų konflikto situacijoje ir nepažeidė Seimo statuto bei Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This