„Dragūnui“ nepavyko išjungti „Šviesos”

Sportas

Verbų sekmadienį Lietuvos rankinio lygoje vyko dvigubos įskaitos (LRL ir BHL) rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir Vilniaus VHC „Šviesos“. Rungtynes rezultatu 31:28 (17:16) laimėjo į uostamiestį atvykę vilniečiai.

rankiniolyga.lt nuotr.

Šios rungtynės VHC „Šviesai“ buvo svarbios norint užlipti į antrą BHL turnyro lentelės vietą, o „Dragūnas“ šį sezoną tik vieną kartą įveikė „Šviesos“ rankininkus LRF taurės finale, tad revanšas už skaudų pralaimėjimą sezono pradžioje klaipėdiečiams buvo svarbus.

Įtampa tarp principinių varžovų jautėsi nuo pirmųjų rungtynių minučių. Rezultatas pirmąją kėlinio dalį taip pat su pasvyravimais, bet buvo lygus (2:2, 7:7, 10:10, 13:13). Kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė „Šviesos“ rankininkai, į pertrauką išėję su minimalia persvara – 17:16.

Antrajame kėlinyje „Dragūnas“ vėl išlygino rezultatą (19:19), bet po to vilniečiai pradėjo pamažu tolti (22:20, 27:22, 29:23). Klaipėdiečiai bandė išsikapstyti iš šios duobės, tačiau rungtynių laikas baigėsi ir pergalę šventė VHC „Šviesa“ rankininkai – 31:28.

„Tikėjomės laimėti Klaipėdoje, ko jau nebuvo gal trejus metus. Paskutinės dešimt minučių buvo mums labai sunkios, lyginant su likusiu žaidimu, tai buvo šaukštas deguto mūsų žaidime. Iš mūsų žaidėjų norėčiau išskirti vartininką Matą Pranckevičių, jo sužaista atkarpa buvo labai gera ir tai labai prisidėjo prie šio rezultato“, – sakė VHC „Šviesa“ vyr. treneris Raimondas Maldžius.

„Matyt, pritrūko motyvacijos. Jau trečią kartą šį sezoną oficialiose rungtynėse pralaimime „Šviesai“ ir parodome, kad esame silpnesni. Ir jokie pasiteisinimai, kad žaidžiame antras rungtynes per dvi dienas, negalioja. Matėsi, kad mes neužtikrintai atrodėme tiek rungtynėse su Šiauliais, tiek su „Tapa“, tiek su „Utena“. Turime apie ką pagalvoti. O dėl rungtynių eigos, manau, galėjome antrame kėlinyje porą kartų įmesti greitus metimus ir baigtis galėjo būti jau kitokia. Esmė tame, kad mes klystame ten, kur klysti visiškai nėra vietos. Esame visiškai išanalizavę varžovą ir jo žaidimą, o jis mus vis tiek įveikia tokiuose momentuose, kuriuose jau jį analizavome. Ir esame, turime pripažinti, fiziškai silpnesni. Tai blogai. Jeigu buvo galimybė rungtynių pabaigoje dar kažką išplėšti, tai mes sugebame mesti į tiesiai vartininką. Čia ne vartininkas jų labai geras, o mes prastai metame. Tai yra nepaaiškinama ir nepateisinama“, – kritikos komandos žaidimui negailėjo Klaipėdos „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

STATISTIKA

Klaipėdos „Dragūnas“: Laurynas Simonavičius, Deividas Virbauskas, Benas Butkus ir Gytis Šmantauskas – po 5, Lukas Juškėnas – 3, Mykolas Lapiniauskas – 2, Danylo Hlushak, Arvydas Bučius ir Žanas Gabrielius Virbauskas – po 1.

Vilniaus VHC „Šviesa“: Karolis Antanavičius – 9, Skirmantas Plėta ir Laurynas Palevičius – po 6, Šarūnas Ugianskis – 3, Tomas Bernatavičius, Artūras Švilpa ir Karolis Bliuvas – po 2, Rosvaldas Ramunis – 1.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

Tarptautinio rankinio turnyro trofėjus iškeliavo į Estiją

Rugpjūčio 18-20 dienomis Klaipėdoje vyko jau 23-iasis tarptautinis rankinio turnyras pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti. Turnyre šiais metais dalyvavo 6 ...
2023-08-21
Skaityti daugiau

Sportas

Nukraujavęs „Dragūnas" sezoną pradės kova dėl trofėjaus

Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas” vyrų komanda praneša šį savaitgalį oficialiai pradedanti naująjį rankinio sezoną. Sostinėje kalipėdiečių laukia dvikova dėl pirmojo ...
2022-09-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This